27. 8. 2016

Nalehko - Clara Bensen

Clara a Jeff se poznali prostřednictvím internetové seznamky. Rozhodli se, že normální randění už pro ně není a že nejlépe se poznají, když spolu vyrazí na cesty. Co víc, pojedou úplně naslepo. Bez pevně daného rozvrhu, bez rezervací v hotelech, bez zavazadel, jen v tom, co budou mít na sobě. Jeff si vystačí s obsahem svých kapes, Clara si vezme kabelku, protože na jediných šatech, které si plánuje obléci, žádné kapsy nejsou. Koupí si letenku do Istanbulu a dál se uvidí. Vědí jen, že za dvacet jedna dní se vrátí domů z Londýna bohatší o zážitky a snad i o něco dalšího.

Clara si v posledních letech prošla životní krizí, která ji totálně srazila na kolena a kvůli níž nebyla schopna ničeho. Nyní se snaží dát trochu dohromady a doufá, že najde spřízněnou duši, pro kterou bude stát zato zůstat příčetná. Jeff je extravagantní profesor, který je zvyklý si maximálně užívat života a podnikat ty nejbláznivější experimenty, jako třeba žít v kontejneru. Potkají se online, padnou si do oka a rozhodnou se svůj vztah rozvinout na intenzivní a neopakovatelné cestě po Evropě.



Recenze byla napsána pro server cbdb.cz
Její kompletní znění naleznete zde.
Ráda bych poděkovala webu cbdb.cz a nakladstelství Metafora za poskytnutí recenzního výtisku.
Share:

4 komentáře:

  1. Moc pěkně napsáno, někdy je škoda, že se knihy zařadí do špatné kolonky a pak se k nim i špatně přistupuje, ale věřím, že si své čtenáře najde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Přesně to si myslím, mrzí mě, že jsem čekala něco jiného a tím pádem nemohu jinak, než být trochu zklamaná, ale špatná knížka to objektivně v žádném případě není :)

      Vymazat
  2. O knížce jsem slyšela jen díky instagramu, kde se poměrně hodně vyskytovala na fotkách nejrůznějších lidí, jinak bych si ji asi ani nevšimla a už když jsem si četla anotaci, tak mě to úplně nepřesvědčilo a v tom jsi mě jen utvrdila. Stejně jako Bára, věřím, že si své čtenáře najde, ale já si ji nejspíš nepřečtu :) Recenze ale parádní, líbí se mi, že nesršíš jen pozitivy, ale dokážeš poukázat i na to, co se ti úplně nelíbí a obhájit si to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono o ní nebylo vědět vůbec a pak se najednou strhla úplná lavina, až jsem to nepochopila, myslela jsem, že budu jedna z mála, ale knížka se mi někde zatoulala a dostala se ke mně až v tom největším šílenství :D A čekala jsem holt něco jiného, tak to bylo trochu jako studená sprcha...ale své čtenáře si najde, jak už byolo zmíněno :)
      Díky, snažím se o to :) Pozitivní recenze, které čtenář nemyslí vážně a píše je jen, aby někomu lezl do zadku jsou podle mě na nic :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři