9. 12. 2015

Všechno, úplně všechno - Nicola Yoon

Madeline si žije ve svém vlastním světě. A to doslova. Už sedmnáct let neopustila dům. Jako miminku jí totiž byla diagnostikována vzácná forma choroby se záhadným názvem kombinovaná imunodeficience (SCID), neboli nemoc dětí z bubliny a to prakticky znamená, že je alergická na všechno, úplně všechno. Kdyby vyšla ven, cokoli by se mohlo stát spouštěčem nemoci a jí by hrozila smrt. Žije tedy v pečlivě upraveném prostředí vlastního domu. Většinu života byla s tímto uspořádáním smířena. To se ale změnilo v momentě, kdy se do sousedství nastěhoval Olly a ona poprvé začala toužit po tom dostat se mimo čtyři stěny svého vězení.


Celou recenzi si můžete přečíst na stránkách KNIHCENTRUM revue.

Share:

4 komentáře:

  1. Kvuli te ruzove se nemuzu zbavit pocitu, ze je to pro mladsi ctenarky. Stejne jsem to mela u knihy Duvod dychat, ktera teda oddychova chvilemi fakt nebyla.
    Ta recenze uz je mesic stara? Opravdu jsem si ji nevsimla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ono to je pro mladší čtenářky řekla bych. Já jsem na to tutově už dost stará, ale ne zase, že bych si to neužila vůbec :) Originální obálka je mnoooohem hezčí :)
      No ona je měsíc na knihcentrum revue :) Tady jsem ji zveřejnila teprve teď a je fakt, že jsem ji předtím nikde nepromovala, takže není divu, že sis nevšimla :)

      Vymazat
  2. Teda, ta anotace je skvělá, trochu jsi mě potom srazila zpátky na zem, ale stejně to zní zajímavě :) Po knížce bych si nikdy nesáhla, ta obálka se mi opravdu nelíbí, musím kouknout, jak vypadá originální :) U těch alergií jsem si hned říkala 'cože', ale zase nevím, jak to tam je podaný, každopádně námětově to vypadá pěkně, horší asi je, jak jsi psala, někdy to zpracování :) Tak uvidíme, recenze ale moc pěkná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po ní právě pokukuju už od doby, kdy frčela na US booktube. Oni mají fakt pěknou a vkusnou obálku totiž :)
      Je to zajímavý motiv, vážně hrozně dobrý nápad, jen to provedení pro mě bylo trošku předvídatelné. Už jsem totiž podobné věci četla. No co už....Každopádně knížku přečteš tak za dvě hodinky. Je fakt tenoučká a jak jsem psala, jsou tam ty všechny možné různé ústřižky a tak...takže za ty dvě hoďky to asi stojí za to vyzkoušet :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři