1. 6. 2015

Book haul za měsíce duben a květen 2015

Poprvé jsem porušila zavedený rytmus a to hned dvakrát a nevím, jak se kvůli tomu mám cítit. Mám ráda svůj řád a teď dělám věci jinak. Uf. Je to náročné. Moje lehké OCD se bouří, ale já to zvládnu. 
Takže....Neudělala jsem book haul za duben a navíc jsem se rozhodla vynechat v titulku článku slovo chvástačka, protože se mi jednoduše nezamlouvá. Tak. Řekla jsem to. A jsem v pohodě. Asi to se mnou nebude tak zlé. 

A teď už k věci. Pokud jste neutekli po mém záchvatu podivínství v úvodu článku, mrkneme se na slibovaný bookhaul. Jelikož jsem v dubnu prakticky nic nekoupila, řekla jsem si, že udělám souhrnný book haul za dva měsíce. Jak vidíte, nashromáždilo se mi toho celkem hodně a může za to hned několik faktorů.

Všichni, kdo se pohybují ve světě knih vědí, že se v květnu konal
veletrh s příhodným názvem Svět knihy. Ani já jsem samozřejmě letos opět neodolala a v neděli jsem se na něj vydala s Ellen. Neměla jsem v plánu kupovat skoro nic, maximálně pár vyhlídnutých kousků, pokud budou za nějaké pěkné ceny. Konečná skutečnost se však od představ ani nemohla víc lišit. Ani jednu z knih, které jsem si z veletrhu odnesla jsem kupovat v nejbližší době neplánovala, ale za ty prachy jsem si řekla, proč ne.

Jako první jsme zamířily ke stánku nakladatelství Host, kde byly pěkné slevy a já jsem zanedlouho odcházela s novou knížkou Daniela Glattauera Není zač. Před pár lety jsem četla jeho Dobrý proti severáku a Každá sedmá vlna a autora jsem si díky této duologii zamilovala. Věřím, že ani jeho další počin nebude zklamáním. 
Stánek Joty nás, nebudu lhát, nalákal hlavě svou 50% slevou pro knižní blogery. V neděli však už jejich zásoby byly značně přebrané a já jsem už neukořistila Girl online, jak jsem chtěla. Pravidla sýrárny jsem však v té době měla půjčené z knihovny a řekla jsem si, proč je rovnou nevlastnit, když si je stejně chci přečíst. Navíc mají nádhernou obálku a uvnitř krásnou mapu....to já můžu.
Dvě detektivky od Pattersona, dohromady asi za 110 korun jsem u stánku Alpressu nechat skutečně nemohla. Ani jednu jsem ještě nečetla, ale těším se na ně jako na dítě na Ježíška. Bikiny o Oko za oko patří mezi jeho samostatně stojící tituly.
V úplném závěru veletrhu jsme dorazily ke stánku nakladatelství Argo, který na poslední hodinu vyhlásil Happy hour aneb vše za polovic. Díky pozitivním ohlasům na sérii od Maggie Stiefvater jsem se chopila prvního dílu Havraního bratrstva a už se nemůžu dočkat, až sama zjistím, jak moc dobré to je. 
Za duben a květen se mi doma sešly celkem tři papírové recenzáky. 
Dva od Knihcentra a jeden od e-shopu Dobré knihy.
Kniha Etta a Otto a Russel a James pro mě byla prvním setkáním s magickým realismem a rozhodně se jedná o moc zajímavý, poutavý a originální příběh, který v závěru chytí za srdce. 
Neznámý soupeř byl dle očekávání dalším geniálním počinem mého oblíbence. 
Na co Alice zapomněla zdatně sekunduje Manželovu tajemství a jde o vážně rychlé a zábavné čtení s hlubším poselstvím o lidské společnosti.
Všechny tři recenzní výtisky jsou sladěny do modra zcela náhodou.
Více se ke knihám vyjadřovat nebudu, vše důležité bylo řečeno v recenzích.

Tyto dva měsíce byly bohaté i na elektronické knihy na recenzi.
Sešly se mi celkem tři a na všechny už na blogu visí recenze. 
Krev na sněhu je povedenou jednohubkou mistra severské detektivky se záhadným jménem, s jehož skloňováním všichni bojujeme. Četla se výborně, jen se milovníci Harryho Holea musí odpoutat od představy tohoto geniálního vyšetřovatele a dát šanci zcela novému hrdinovi.
To že u Hostu vyšel Ostrov lhářů asi nemohlo uniknout vůbec nikomu, kdo se trochu orientuje v knižní blogosféře a pohybuje se na její půdě. Nesedla jsem si z toho na zadek, ale rozhodně nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo. 
O víkendu jsem dočetla první díl Percyho Jacksona, všemi oblíbené mytologické série Ricka Riordana. Knihu jsem poprvé četla před dvěma lety, ale jelikož bych teď ráda maratónním způsobem přečetla všechny díly, bylo potřeba si první dva, které už mám za sebou připomenout. Vážně si pamatuju jen dost útržkovité informace, tak jsem ráda, že jsem se pro re-reading rozhodla a v následujících dílech se pak nebudu ztrácet. Bylo to skvělé, stejně jako poprvé.


No a nakonec tady mám nakoupené knížky. Všechny nákupy tento měsíc měly naprosto závažný důvod.
Naši malou zemičku totiž navštívili v uplynulém měsíci hned dva skvělí autoři, jejichž podpis jsem prostě musela mít. Jenže jsem neměla doma jejich knihy a to jsem musela urychleně napravit. 
Nesbø se podepisoval v pražském Paláci knih Neoluxor a obdařil mě tím nejnádhernějším úsměvem na téhle planetě a Tom Rob Smith je sympaťák s nádherným britským přízvukem, skvělou vyřídilkou, milým smyslem pro humor a knihovnou řazenou podle barev. Kdo by těm dvěma fešákům odolal, když jim na sex-appelau přidává ještě to, že píšou knížky!
Podepsanou Policii už mám dávno přečtenou, kdežto Dítě číslo 44 na mé hodnocení teprve čeká. Z filmu jsem byla dost zmatená, tak doufám, že se kniha povedla více.

Agnes se stala knihou měsíce v rámci Čtenářského klubu a já jako pořadatel nemohla zůstat pozadu a knihu nemít, natož když stála pouhých 39 korun. Sice jsem ostuda a ještě jsem ji nečetla a vzhledem k úplně odlišnému žánru, než kde se nachází moje komfortní zóna si ani nejsem jistá, že to zvládnu, ale rozhodně se pokusím. Společné čtení Agnes se prodloužilo na další měsíc (pro info mrkněte na facebook), tak by se to případně mělo dát zvládnout. 
No a na Marťana mě nalákala Tiw a málem s pistolí u hlavy (!! :D) mě donutila, abych si ho koupila v závěru našeho keškovacího výletu.

Konečné skóre tedy je 12 knih a 3 e-knihy. To není zas tak moc, když vezmu v úvahu, že jde o haul za dva měsíce. 4 fyzické a všechny tři elektronické knihy už mám přečtené. 

No a to je naštěstí vše. Mám toho spoustu a už se mi zase nepovedlo vše nově nakoupené rovnou přečíst, jak to mám nejradši, ale to se dožene. Doufám, že až pokořím státnice, budu mít tak týden čas jen a jen na čtení. Odpočinu si od učení a od lidí a bude mi hej. 
Kolik kusů přibylo do knihovny v poslední době vám? :) 
Share:

20 komentářů:

  1. Neboj se Agnes! Pro mě je to pomalejší, ale užívám si to. Je to drsný, ale to asi život na Islandu byl. Přinejhorším i negativní názor je názor. :-)
    A i ostatní knihy jsou super. Chtěla bych Pravidla sýrárny a Dítě číslo 44. I s tím podpisem :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, pomalejší... :D Já teď teda vůbec netuším, jak na tom se čtením budu a když už si chvilku najdu, budu chtít něco odpočinkového, ale akčního a ideálně vtipného. Agnes si teda schovám až po státnicích :)
      Děkuju :)
      No podpis už teď asi tak snadno k sehnání nebude, ale Dítě je teď tuším někde o stovku zlevněné :) (v paperbacku...že by Dobrovský? Nejsem si jistá)

      Vymazat
  2. Na Světě knihy jsem také přemýšlela nad Pravidla sýrárny, ale nakonec zvítězily Girl Online a Sirotčinec. U Arga jsem měla v plánu také první díl Havraního bratrstva, ale když jsem si tak s paní povídala, tak mi řekla, že když si vezmu ještě jednu knihu, dá mi 50% slevu, takže jsem neodolala a od stejné autorky jsem si odnesla Mrazení (tuhle trilogii taktéž všichni chváli). :)
    Krev na sněhu právě čtu a popravdě to jde úplně samo. Určitě si po téhle knize přečtu od autora i sérii s HH, protože mě strašně láká. :)
    Na Dítě číslo 44 má spadeno hlavně mamka, ale tak jako, když už jí budeme mít doma, určitě taky neodolám a přečtu si ji, anotace totiž vypadá dost zajímavě. :)
    Jsem taky moc ráda, že si prodloužila čtení Agnes. Já už jí mám sice tak měsíc doma, ale ještě jsem se k ní vůbec nedostala kvůli zkouškovému, ale snad už příští týden! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě přišla pozdě a Girl online už neměli a Sirotčinec mám doma oba díly už dlooouho a druhý jsem stále nečetla :D
      Jo? Já na Shiver slyšela spíš smíšené recenze myslím, ale možná si to pletu :)
      No nedivím se, on umí nalákat a Krev na sněhu byla fakt hrozně zajímavá a četla se fakt rychle :)
      Dítě číslo 44 není úplně žánr, který bych normálně vyhledávala, ale uvidím, jak se s tím poperu. Z filmu jsem byla dost zmatená, tak doufám, že bude kniha lepší :)
      Já si právě říkala, že když dostala tolik hlasů, tak by byla škoda, aby ji nakonec stihl jen jeden člověk :) On je měsíc na zvolenou knihu dost šibeniční termín asi, když má člověk i jiné povinnosti a plány na čtení :) Těším se na tvé zapojení :)

      Vymazat
    2. Tak to by to se mnou bylo hodně špatné, kdyby v mém případě Girl Online už neměli. :D
      No, my jsme si o tom i povídaly s tou paní, i když její úkol byl hlavně něco dalšího i prodat, tak mi přišla tak sympatická, že jsem neodolala. :D Zahraniční bloggeři, co jsem koukala tak já, tak mi recenze nepřišly tak špatný, ale uvidím, až si ji přečtu. :)
      Jo, kdybych se nemusela učit na zkoušky, tak už ji mám dávno přečtenou. :)
      Já mám v plánu ji koupit mamce k svátku, tak snad nebude zklamaná. :)
      Přesně tak, taky se těším na diskuzi. :)

      Vymazat
    3. Tak pokud jsi tam byla hned zkraje, tak jsi asi měla šanci no :D
      Jo, taky mi ta paní, u které jsem u Arga nakupovala přišla moc milá :) i když tam měla strašně moc lidí, měla to zvládnuté a věnovala se mi :)
      Jo, zkoušky, to mi povídej... :D

      Vymazat
  3. Ostrov Lharu byla moc pekna knizka... Percyho uz mam davno nastudovanyho, muj oblibenec :-) A na Havrani bratrstvo se chystam uz pekne dlouho... Pekna sbirka...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se líbila, ale na zadek jsem si z ní nesedla no. Ale za to taky asi můžou přehnaná očekávání, která kolem knihy panovala :)
      Percy ♥
      Já právě taky, tak jsem si řekla, že za 150 tu knihu potřebuju :D
      Díky!

      Vymazat
  4. Havraní bratrstvo!! <3 Jsem zvědavá, jak se ti to bude líbit, a zároveň už v duchu panikařím, že nebude. To je prostě hrůza, když se kamarádovi (Ano, beru tě jako kamaráda, i když si povídáme jenom přes komentáře. Je to divné? Asi jo, co? :D) nelíbí kniha, kterou já naprosto žrala, haha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Největší podíl na nákupu Havranního bratrstva máš ty! :) Právě kvůli tvému nadšení mi skončilo v tašce! :D
      Naprosto tě chápu, kámoško!! :) :D (jsme obě divné, pokud se to posuzuje podle toho, že tě považuju za kámoše!) :)

      Vymazat
  5. Prej s pistolí u hlavy :-D. Tssss!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Ty podpisy, božeee, slintám tu (promiň za pubertální výjev :D ), Jo Nesbo, kdyby to byl jiný den a já nemusela být kvůli škole v Brně, neváhala bych a jela, on je tak neskutečně charismatický a ještě provokuješ úsměvem :D :) Ale přeju vám to moc všem, věřím, že tohle je zážitek a doufám v jeho další návštěvu :) Tom Rob Smith musel být taky určitě skvělý, působil moc příjemně a na britský přízvuk já slyším hodně :) Dítě právě čtu a je to neskutečně silné, jsem za půlkou a moc se mi to líbí ('líbí', ty události jsou děsivé). Já doufám, že zkusíš dát Agnes šanci, myslím si, že je ten příběh zajímavý a pro mě to bylo i nezvyklé prostředí příběhu, vylíčené dost drsně :)
    Já jsem si za ty dva měsíce koupila taky právě Dítě číslo 44, pak obě Školy dobra a zla, na to se moc těším, Nejkrásnější a O psaní od Kinga, na další si teď nevzpomenu, ale v květnu jsem se krotila :)
    Vítej v klubu 'už chceme mít státnice za sebou a číst' :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D :D Naprosto v pořádku, chápu :D Nebýt to moje knihy, tak taky puknu závistí :D
      Pane jo, mě se z něj úplně rozklepala kolena, nekecám :D :D
      Jako bylo to jak na běžícím pásu, stáli jsme dlouho ve frontě, ale pak jsme dostali dost dopředu instrukce, ať nalistujeme v knížce stránku, kam ten podpis chceme, pak tam vrazil propisku, ani nekoukal co tam píše, jen se na tebe do očí usmíval a šup, pryč :D Žádný foto, věnování, povídání, nic :D To bych musela být sakra asertivní (a ne tak přiblble vyvedená z míry z toho úsměvu), abych si o něco řekla :D
      Já právě taky ty britský chlápky žeru :D
      Zkusím dát šanci i Dítěti i Agnes, ale nevím, nevím, obojí se vzdaluje mému okruhu žánrů :D
      Školu dobra a zla mám v plánu...ale kdo má mít na všechno čas :D
      Nejkrásnější jsem si chtěla koupit na Světě knihy, ale Egmont tam neměl stánek a dost mě nakrkli tou cenou...to je prostě šílený, za tak tenkou knížku...ale koupím si ji. MooX mě dost nalákala svou recenzí :)
      O psaní musí být prima, četla jsem o tom v nové Pevnosti :)
      Jojo, to je hrozně smutný klub ale!!! :D Začínám trochu panikařit, že jsem pozadu, tak pro jistotu radši odepisuju na komentáře na blogu, než abych se učila :D

      Vymazat
    2. Umím si to představit :D Něco podobného se mi v Praze stalo na autogramiádě Tima Burtona, já toho člověka naprosto zbožňuju a tomu, že se s ním mám setkat jsem prostě nevěřila, bylo to tam taky hodně jako na běžícím pásu, ale nikdo nikomu instrukce nedal, a já, když jsem vkročila do vymezeného prostoru, nějak jsem přestala vnímat okolí, zazdila jsem pomocnice kolem něho (jedné se měla dát kniha, druhá ji od něj údajně měla vzít a dát mi ji zpátky), dala mu knížku a on si v tu chvíli stoupnul a podal mi ruku (dělal to tak s každým, já to nečekala a úplně mě to odzbrojilo :D ), no, zmohla jsem se jen na pozdrav a poděkování :D a asi jsem vypadala dost šokovaně, protože mě chlapíci, co to tam hlídali, navigovali, kudy mám jít ke dveřím :D Takže rozklepaná kolena naprosto chápu, někdy stačí i takové maličkosti jako podání ruky nebo úsměv :)

      Vymazat
    3. Och ♥ to musel být vážně zážitek!! :D Úplně to chápu a dovedu si to živě představit, jak odcházíš, celá omámená :D

      Vymazat
  7. Mně připadá, že vzhledem ke všem těm akcím, co se především během května konaly, toho nemáš až tak moc. :D Ale i tak je to dost a máš pěkné úlovky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Mno asi ne, oproti mým dřívějším haulům je celkem skromný, ale stejně...nestíhám a hromadí se mi to tady! :D

      Vymazat
  8. Ty jsi byla na veletrhu? Jé, tak to mě dvojnásob mrzí, že jsem se tam letos nedostala. :( Jinak máš ale samé krásné přírůstky! :) Havraní bratrstvo ti hodně závidím - už jsem to četla a strašně moc se mi to líbilo, takže bych si to sama chtěla pořídit, jen jsem se k tomu ještě nedostala, no. :)
    Knihu Etta a Otto a Russell a James si plánuji přečíst, zrovna teď čekám, až na mě v knihovně vyjde řada. :)
    Chápu to dobře, že mají Agnes v Levných knihách? Bože, mě tak štve, že je nemám nikde poblíž! Hned bych si pro ni běžela! Ráda bych se zapojila do společného čtení, když je o měsíc prodloužené, ale nemám ji doma a v knihovně je bohužel vypůjčená. No tak příště. :)
    Na Marťana se chystám! Jen opět čekám na knihovnu. :D
    Jinak podepsané knihy závidím! Hlavně ten Nesbo by se mojí mamce moc líbil, ta od něho má doma celou tu sérii Harryho Holea. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No samo!! :) To bych si nenechala ujít :) Ale mám to blízko, nebýt z Prahy, tak si to asi rozmyslím možná, letos to bylo spíš zklamání :(
      Díky! :)
      Tak to jsem strašně ráda, že se ti líbilo! Mám tím druhé ujištění, že je to něco pro mě!!! :)
      Etta a Otto a Russel a James je hrozně moc zvláštní kniha :) no...jak jsem psala v recenzi :)
      Ano, mají :) Klidně ti ji můžu koupit a poslat poštou, pokud bys chtěla a měla pocit, že se ti to vyplatí :)
      Ach ta knihovna! :D Měli by mít milion výtisků toho, co zrovna potřebuješ :D
      Jojo, podepsané knihy, to je moje :) A je to krása :3

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři