22. 2. 2015

Top týdne #49

Účastním se projektu/meme/čehosi s názvem Top týdne. Původním autorem je Luu
Úkolem je sestavit 52 žebříčků o 10 položkách na nejrůznější témata. Je to zamýšleno tak, že po celý rok budete každý týden přidávat jeden žebříček (52 týdnů = 52 žebříčků = jeden rok)
Téma číslo 49 zní

NEJKRÁSNĚJŠÍ KNIHOMOLSKÉ VZPOMÍNKY

1) Čtecí kroužek
Už od mala jsem fakt ráda četla a evidentně jsem měla ambice zakládat kroužky a kluby čtenářů. Vzpomínám si, že jsem si s kamarádkou zalezla do pokoje a na dveře nalepila ceduli: "Čtecí kroužek. Vstup pouze s knihou!" A byla vážně rozladěná, když mě někdo vyrušoval a navíc porušil mojí podmínku vstupu! 

2) Harry Potter a Fénixův řád
Když mi tatínek sehnal Harryho ještě před vydáním a já všechno věděla dřív, než ostatní :3

3) Vánoce
Jakékoli vánoce, kdy jsem byla zavalena "tvrdými dárky", které obsahovaly ty nejcennější kousky do mé sbírky, po kterých mé srdce prahlo po celý rok. V mé sběratelské  čtecí mánii mě vždycky podporoval hlavně děda a všechny knižní dárky pocházejí od něj :) Kde jsou ty časy, kdy jsem knížky do své knihovničky přidávala pouze po vánocích a narozeninách :D

4) Zkompletování série
Není to vážně uspokojující pocit (spolu se smutkem, že už to končí), když konečně vyjde poslední díl nějaké série a vy ho s pocitem triumfu zařadíte po bok předchozích dílů a obdivujete celý komplet? (samozřejmě za předpokladu, že v průběhu let nakladatel nezmění design knížky a celá série k sobě pasuje)

5) Setkání s autorem
Jak se můžete setkat s autorem svých oblíbených knih a ještě se s ním vyfotit a nechat si podepsat knížku? No třeba tak, že máte kliku a on dorazí na Svět knihy, je s ním seminář a pak autogramiáda, nebo ho ( v mém případě tedy ji :))potkáte jen tak uprostřed davu :)
 
6) Setkání s blogery
To snad ani nemusím rozvádět :) 

7) Založení blogu
To asi taky ne :) Blogování o knihách...co může být lepšího? :)

8) První průkazka do knihovny
Když jsem začala chodit do knihovny, ještě nebyly žádné elektronické kartičky a už vůbec ne Opencard! Byly tyhle skvělé sešitky, pro každou pobočku jeden. Do jedné z nich jsem si vypisovala veškeré výpůjčky, co jedné se napsal jen počet výpůjček, to už záleželo na konkrétní knihovně, ale bylo to prostě takové "superromantické" a roztomilé :) 
Ani nemluvím o těch hromadách knih, co jsem si každý měsíc tahala domů :)

9) První objednávka z bookdepository 
Jelikož mám po ruce spousta kamenných knihkupectví, obvykle nemám potřebu si nic objednávat, prostě jdu a koupím si to. Ale jsou knížky, které u nás neseženu. Pak přichází na řadu tento server. 
Miluju balíčky, miluji knížky! A když se to spojí? :) Když vím, že knížka urazila takovou cestu až ke mně do schránky (ehm, na poštu, protože naše pošťačky balíčky bojkotují a neobtěžují se s nimi zvonit) a já ji teď držím v ruce a ještě je tak skvělá! :) 

10) Pochválení mnou doporučené knihy
Stalo se vám někdy, že jste někomu doporučili knihu a on ji nesnášel a vy jste cítili až fyzickou bolest a smutek z toho, že vaši milovanou knihu hrozně zkritizoval? A co takhle opak. Opojný pocit v momentě, kdy někomu doporučíte knihu a on ji začne milovat stejně, jako vy? To je prostě boží!!! 
(Mrk, mrk Královno WinterNew a RPO ;)

Jaké hřejivé knihomolské vzpomínky máte vy? :) 
Share:

14 komentářů:

  1. Ranní vstávání a běh do knihkupectví pro Harryho <3 Achh, to byly časy !! :D
    Každá chvíle, kdy mi náhodou pošťačka zazvoní a ještě rozespalé a nevidoucí, vrazí do ruky balíček s knížkou !
    Noční debatování o tom, že ten blog asi vážně založíme :D
    A naprosto vždycky, když si vezu z knihkupectví knihu domů :))
    Výborný článek ! Úplně si ve mně vyvolala sentimentální vzpomínky :D
    PS: stále čekám na rezenci na Maybe Someday :P :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :D :D Bože! I teď se těšívám na knihy co čerstvě vyjdou, ale už to není takové!
      To se mi právě nestává! Hodí mi do schránky lísteček, že si druhý den mám zajít na poštu, takže mě pošťačky spíš mučí :D
      Jůů :D Tuhle debatu jsem vedla jen ve své hlavě :D
      To je pravda, každá nová knížka, každé první očuchání a první otevření s takovým tím lupnutím ♥
      A o to mi právě šlo!
      P.S.: Stále čekám na tvoje Top týdne! :D
      A recenze ještě není napsaná :( Musím si to pořádně promyslet! :) A víkend je čas Top týdne, tak jsem její napsání a zveřejnění ještě odložila :) Ale neboj, rozhodně se dočkáš! :)

      Vymazat
    2. Mě už pošťačka nosí, tak jeden balíček za půl roku (asi nějaké kvóty, co se rozhodla plnit:D), ale vždycky je to zážitek, jak pro ni, tak pro mě - naše pošťačka je člověk, který mě vídá v těch nejhorších outfitech a účesech, možná i dokážu pochopit, proč většinou nezvoní :D
      Aaah to lupnutí !
      Mise splněna :D
      PS: čekala jsem, že si rýpneš :D Stále mám svých Top 5 a čekám, zda mě neosvítí múza :D

      Vymazat
    3. Jo :D Mě zase v mém domácím úboru, nenamalovanou a rozcuchanou vídají prodavačky u nás v Žabce :D Byla bych radši, kdyby s tam tak často nestřídaly a já neděsila tolik lidí :D
      Lupnutí! :D
      :D :D Ach jo, jsem předvídatelná :D Tak může to být i Top 5, pravidla si můžeš upravit podle sebe :) stejně co jsem koukala na ostatní, tak většinou taky nedodržovali striktní počet :)

      Vymazat
  2. Za doporučení RPO tě budu uctívat a velebit navždy :3 Sice bych se ke knize dostala tak jako tak, ale ty si mi cestu urychlila a všechny tvoje doporučení a nadšení z toho se vyjevilo jako nejvíce pravdivé, což bylo super :))
    A dostávat balíčky je suprová věc. K nám pošťačky balíčky nosí a vždy je to mezi 9-11 hodinou, tak pracně kvůli tomu vstanu (normálně vstávám když mohu těžce po poledni) a jsem jak na trní a koukám z okna a vyhlížím :D
    A kompletace série ve mě bohužel více probouzí ten smutek nežli štěstí a radost. Když už nějakou serii dokončím, většinou ji mám ráda a to, že koupím poslední knihu je extrémně zdrcující :/

    A panebože jak to pořád zvládáš tyto Top týdne psát a být kreativní a hlavně na čas kdy máš?! Opět obdivuji tvoji poctivost O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaaaa :) :) Jsem poctěna a mám opět strašnou radost! :D
      Že jo!!! Já bych ale musela celé dopoledne asi hlídkovat ve dveřích, abych ji odchytila, protože vlastně vůbec nevím, kdy k nám přichází :D
      Je fakt, že je to spíš smutné, ale i tak, hezky se na to kouká :)
      Já jsem fakt odhodlaný člověk a jakmile si něco takovéhleho umanu, tak to prostě plním :) :) Nevím, jestli se to dá označit za kreativní počin, ale když to říkáš :D A čas na článek se vždycky najde :) Stejně u toho počítače sedím a něco na něm dělám, ať už do školy, nebo jen tak zevluju, tak proč nenapsat článek :)
      Díky :) :D

      Vymazat
  3. Souhlasím se vším, kromě tedy objednávek s Bookdepository (protože jsem si tam nic neobjednávala - zatím) a setkání s autory (protože jsem žádného neviděla :D - zatím). Ale jinak ses trefila skoro přesně do toho, co bych napsala já :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) :)
      Bookdepository je skvělé :) S takovým přístupem jako tam se v rámci ČR nesetkáš :)

      Vymazat
  4. Podobnou průkazku do knihovny jsem měla taky (ale bohužel už ji nemám). Dokonce si pamatuju, že se tam psala škola nebo co, a jelikož jsem ještě do školy nechodila, tak jsem si tam napsala školka. A knihovnice se mi pak smály :D Ale těšila jsem se, že ji budu mít celou popsanou a dostanu novou (i když ani nevím, jestli se mi to někdy přihodilo).
    Knižní srazy jsou skvělý (ale když jsem byla na prvním, tak to bylo dost stresující). :D
    Když se setkám s autorem, tak ho miluju už do konce života :D
    A občas mám radost, i když najdu nějakou skvělou knihu v knihkupectví. Alespoň nemusím poslouchat rodiče, že se propadnu k sousedům :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem hrozný sběratel a všechno schovávám (ty geny), takže jsem ji zrovna včera našla mezi věcmi, co mi naši předhodili, že už to doma nechtějí a ať si to vezmu k sobě :D A zrovna se mi to hrozně hodilo do článku :) Tak aspoň na něco to bylo, že jsem je schovávala asi 10 let :D Taky jsem ji chtěla celou vyplnit :D
      Jsou boží! A můj první sraz byl z mé strany fakt stresující :D Nikoho jsem tam neznala a co víc, nikdo neznal mě :D A to je fakt trapas :D Ale nakonec se ukázalo, že si mě, respektive můj blog přeci jen někdo vybavuje, takže jsem se trochu uklidnila :D
      Asi tak! :) Zvlášť pokud je tak milý jako Anders de la Motte ♥

      Vymazat
  5. Krásný článek! :)) Ten čtecí kroužek, to muselo být super. Závidím ty podepsané knížky, mým snem je fotka s Jo Nesbem a samozřejmě jeho podpis ♥ Začala jsem ho číst asi měsíc potom, co měl v Praze autogramiádu a když jsem to zjistila, málem jsem vyletěla z kůže :D Tak snad sem ještě zavítá. O bookdepository slyším úplně prvně! Jak dlouho trvá, než k tobě knížka dorazí? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥♥
      Bylo to super :D :D A při pohledu zpět mě z toho přepadá nostalgie :D
      Jo Nesbo je fakt fešák, fotku s ním bych taky brala :D Ale musela bych nějak zamaskovat fakt, že jsem od něj nic nečetla :D Nedivím se, podobně jsem to měla s Kathy Reichs :D Četla jsem ji už dlouho předtím, ale pak jsem asi dva dny po její autogramiádě zjistila, že byla v Praze v Neoluxoru :D
      Vážně poprvé?? To není možné! :)
      No záleží jestli ji mají na skladě a vždycky to bylo tak kolem 10 dnů od odeslání peněz :)

      Vymazat
  6. Jéééé, ten průkaz do knihovny jsem měla taky. A vždycky když jsem se do knihovny chystala, nemohla jsem ho najít. Ach ta nostalgie. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Jeeej! :D Mně se hrozně ta průkazka líbí :D
      Já jsem měla vždy knihy z knihovny i s průkazkou na jednom místě (puntičkář se hlásí) takže to mi problém nedělalo :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři