6. 11. 2014

Už je to rok! Oslavte se mnou první narozeniny blogu!

Moji milí čtenáři!
Dnes je to přesně rok od chvíle, kdy jsem zase jednou seděla u počítače, brouzdala po internetu, po knižních blozích, které jsem v té době sledovala a najednou mě osvítila myšlenka, že právě teď je ta vhodná chvíle si založit svůj vlastní knižní blog. No co, vždyť knížky čtu jednu za druhou a moje špatná paměť mi nedovolí si uchovat všechny pocity z nich všech v hlavě. Potřebovala jsem místo, kam bych ty pocity zaznamenávala. S myšlenkou vytvořit si blog jsem si pohrávala už celkem dlouho, ale pořád jsem nenacházela odvahu a důvěru v sebe sama a v to, že bych mohla psát recenze, které by někdo četl, nebo je dokonce označil za konzistentní a zajímavé. Nicméně jsem do toho skočila rovnýma nohama a začala psát první nejisté pokusy o recenze. Ty samozřejmě při pohledu zpět stojí za starou bačkoru a dnes se za ně tak trochu stydím, nicméně právě na nich je nejlépe vidět, jak se člověk pořád vyvíjí, pokud něco trénuje dnes a denně.  Ale teď už dost plkání a vrhněme se na nějakou tu statistiku.

Za úžasný rok blogování se mi podařilo získat skvělých 34 pravidelných čtenářů. Blog se dožil celkem 8671 zobrazení. Publikovala jsem 174 příspěvků, které se dočkaly celkem 964 komentářů (cca půlka jich je sice mých vlastních, ale koho to zajímá :D). Z celkového počtu příspěvků tvoří 85 z nich recenze. Největšího počtu zobrazení dosáhl článek Studenti technických a přírodovědných oborů nečtou? s 205 zobrazeními, který vznikl z náhlého popudu a zcela spontánně, během dvouhodinové pauzy mezi přednáškami. Stejný článek má i prvenství co se týče komentářů, kterých se u něj nashromáždilo celkem 50. Nejméně zobrazení tradičně získávají recenze. 
Dosud jsem navázala dvě spolupráce - 1. (po 10 měsících blogování, dřív jsem se neodvážila) s e-shopem knihy.idnes.cz, kterému recenzuji e-knihy a zhruba před třemi týdny pak s internetovým knihkupectvím knihcentrum.cz

Vás čtenářů si hrozně moc vážím a ať si kdo chce co chce říká, prostě nikdo si blog nepíše jen pro sebe. Nebo já aspoň ne. Jasně, dělá mi to radost, ale kdybych to dělala jen pro sebe, tak to nedávám on-line, že jo! Nebudeme si lhát do kapsy! Každý potřebuje to chválu, jako prase drbání a co jiného mu dá pocit důležitosti, než uznání od úplně cizích lidí skrývajících se v anonymitě? Aha? No....to jsem ale odbočila od toho, co jsem chtěla říct...o čem jsem to mluvila? No jasně! Prostě jsem se k prvnímu výročí harmonického párečku já a můj blog rozhodla vyhlásit soutěž!! 
Soutěžit se bude o dvě knížky. Takže budou logicky dva výherci :)
A protože to chci udělat trochu jinak a nemám ráda soutěže za účelem naklikání co nejvíce lidí do pravidelných čtenářů...vesměs lidí, kteří se po skončení soutěže už na blog nikdy v životě nevrátí a ani před zapojením do soutěže se nikdy na blog neobtěžovali podívat, ráda bych pochopitelně odměnila hlavně lidi, kteří mě dostali až tam, kde jsem teď. Kteří mě podporovali v mém ročním snažení a nechávali mi nějakou zpětnou vazbu. 
Abych to zkrátila. Už tak nejspíš při čtení tohohle sáhodlouhého článku odpadlo spousta těch méně vytrvalých....
Počet vstupů bude záležet na tom, zda jste mi na blogu již někdy nechali komentář, nebo ne.
Jednoduše řečeno, po vyplnění formuláře níže budete zařazeni do soutěže všichni, ALE! Kdokoli chodí na můj blog častěji a komentuje (což si snadno ověřím), dostane PĚT vstupů, zatímco kdokoli jiný, dostane JEDEN. Další bonusový vstup si tito nešťastní lovci soutěží mohou vysloužit tím, že okomentují libovolný článek až po vyhlášení soutěže. Na komentáři musí být znát, že článek četli. Zpětná vazba je pro mě důležitá a i konstruktivní kritika mi dává možnost se rozvíjet a zlepšovat.
A teď už k tomu, o co se bude soutěžit? 
Zaprvé se jedná o knížku Mise, jejímž autorem je Allen Zadoff a zadruhé o knihu Počátek od Jessicy Khoury. Obě knihy jsou výborně hodnocené na goodreads.com, čili nejedná se o žádné braky, takže si myslím, že soutěž vážně stojí za to! :)

Do formuláře napíšete, o kterou knížku máte případně zájem a tím se zařadíte do jednoho ze dvou slosování, protože o každou knížku se bude soutěžit zvlášť. Soutěže se může zúčastnit kdokoli s adresou v České a Slovenské republice.
Pokud Vám moje pravidla připadají neomalená, tak mě to moc mrzí, ale je to něco, na čem trvám :) Člověk se nikdy nezavděčí všem a tak je to i v životě :) 


Soutěž bude probíhat ode dneška tj. 6.11.2014 do do svátečního dne 17.11.2014, kdy vylosuji dva vítěze :) Výherce určí random.org, pokud se s ním naučím pracovat, ale předpokládám, že v tom žádná věda nebude :D  Poté šťastlivce kontaktuji e-mailem a dám jim dva dny na to, aby se mi ozvali zpět a poslali svou adresu. Pokud se neozvou, budu losovat dalšího vítěze :) Pokud už teď víte, že se 17.-19.11., kdy by teoreticky byla lhůta na mailovou odpověď nedostanete z jakéhokoli důvodu k internetu, napište mi to prosím do formuláře, nebo mi dejte nějak vědět. Vše se dá řešit :) Díky! 

Ještě jednou bych chtěla důrazně poděkovat všem mým věrným čtenářům a komentátorům. Moc si všech Vašich připomínek vážím a komentář mi vždy dokáže projasnit den a získat pocit, že to co dělám má cenu :) 

A to je ode mě pro dnešek vše, mějte se krásně a doufám, že za rok se tady sejdeme u podobně laděného článku :) 
Share:

30 komentářů:

  1. Gratuluji !!!
    Přeju Ti plno dalších knihomolských, blogerských a v neposlední řadě i životních úspěchů :)) A jsem ráda, že Tě před rokem něco osvítilo a založila si blog a já tě tak mohla poznat :)
    Takže na závěr doufám, že zas za rok budu mít, co kometovat a sesmolit nějaké to divné přání :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc!!! :) Taky jsem moc ráda, že jsem měla tak skvělý nápad :)
      Já chci poděkovat Tobě, protože jsi jeden z těch lidí, kteří mě podporují svými komentáři a dávají mému blogování smysl :)
      Taky doufám, že mi tahle skvělá záliba vydrží minimálně další rok :)

      Vymazat
    2. A hele ! :D Je to rok a já sesmolila další divné přání ! :D

      Vymazat
    3. :D :D :D Jůůů :D Vyplnilo se to :D Neuvěřitelné, že už je to rok :)

      Vymazat
  2. Gratuluji!! :))
    Já, ač nejsem nijak dětsky založena, vnímám blogy jako dětičky - potřebuji stálou péči, bez tebe neudělají ani krok (což by bylo sice divný kdyby to vůbec uměli, ale tak...), jsou na tobě závislí, a když se mu pár dní nevěnuješ, jde vidět, jak chátrají. Na druhou stranu jde ale pěkně vidět, jak rostou, jak dospívají, a jak každným dnem jsou pořád hezčí a hezčí :))

    Takže - gratuluji tobě, gratuluji tobě i blogu. A doufám, že minimálně další rok tu oba (tedy blog i ty) budete! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mnohokrát!!! :)
      S těmi dětmi jsi to naprosto dokonale vystihla :) Moje miminko už se pomalu staví na nohy, ale stejně potřebuje pořád svoji maminku, aby ho krmila svými moudry a radami :)
      Děkuji moc za krásné přání, doufám, že se za rok potkáme u další oslavy :)

      Vymazat
  3. VŠECHNO NEJLEPŠÍ!! :) ♥ ♥ Tobě a tvému úžasnému blogu přeji stále více pravidelných a spokojených čtenářů, ať jsou tvé recenze a články stále lepší a lepší a ať získáš další úžasné spolupráce, protože ty si jich zasloužíš mraky!
    Gratuluji ti i k úžasným úspěchům a měla by jsi zmínit, že gadget, díky kterému tě lidé mohou rovnou začít sledovat, jsi na blog přidala teprve před pár měsíci!! :)
    Moc ráda se zúčastním soutěže a musím tě pochválit za to, jak krásně jsi ji vymyslela. Je to inovativní a pokud se tím nechají inspirovat ostatní blogeři v budoucnu, bude to jen dobře. No můj komentář už je dlouhý pomalu jako samotný tvůj článek :D
    Tak ještě na závěr...
    H♥A♥P♥P♥Y B♥I♥R♥T♥H♥D♥A♥Y

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!! :) ♥
      Spolupráce jsou pro mě pořád velká odpovědnost a měla by to být výsada těch nejlepších :) Proto si tvých slov vážím ještě více :) S dalšími spoluprácemi zatím váhám, pořád je co zlepšovat, ale mým snem je Knižní klub :)
      To je pravda, že sledovatelé se začali množit až po přidání gadgetu, který jsem přidala dva měsíce zpět :)
      Díky :) Chtěla jsem to udělat jinak, než všichni a snad se to povedlo, takovým nějakým kompromisem :)
      Díky, díky, díky!!! :)
      I ty jsi jeden z lidí, kdo mě dostali tak daleko :) Tvá neskonalá podpora je prostě úžasná :)

      Vymazat
    2. A já se vsadím, že za další rok (a možná ani to ne) budeš mít logo KK ve svém blogovém menu! :) Budu ti moc držet palce a s mou podporou můžeš vždycky počítat ♥

      Vymazat
    3. Snad máš pravdu :) :)
      Děkuju! ♥

      Vymazat
  4. Gratuluji!!!! Přeju ti mnoho a mnoho dalších úspěchů!
    Soutěže se bohužel nezúčastnám, protože náhodou mám odě dvě knihy doma. Počátek jsem četla a Misi právě čtu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)
      Aaaa...škoda, to jsem to zrovna trefila :) Snad se ti obě líbí/líbily :) Určitě to není poslední soutěž, tak třeba příště vyberu něco co nemáš :)

      Vymazat
  5. Všetko najlepšie k prvému rôčku. :) Hlavne nech ti to čo najdlhšie vydrží a nech ťa neopustí chuť do recenzovanie, to by bola škoda. :) Veľmi pekný článok a som rada, že si zaviedla rubriku Pravidelných čitateľov. Akonáhle mi na bloggeri vyskočí nejaký tvoj článok čítam. Len tak ďalej. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji pěkně :)
      Já jsem taky ráda, že jsem ji zavedla :D Mé ego dostává pravidelné dávky potřebného nabuzení, když mi přibyde nový čtenář :D Ale těch stávajících si samozřejmě neskutečně vážím :) I ty má věrná čtenářko mě podporuješ v mé chuti k blogování :)

      Vymazat
  6. Rok už je dlouhá doba, tak ať tě blogování ještě pár let neomrzí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vydrželo mi to dlouho, až se sama divím a zatím to nevypadá, že by mě to mělo omrzet :) Poznala jsem díky tomuto světu spoustu skvělých lidí, včetně Tebe, takže se ho jen tak nevzdám! :)

      Vymazat
  7. Jé, tak to moc gratuluji! Rok je hrozně dlouhá doba, i když se to nezdá a ty tvoje úžasná čísla jsou prostě krásná no :) Hodně gratuluji a přeji hodně čtenářů a dalších věcí, které k blogování potřebuješ :)
    Já sice nekomentuji tak dlouho, což mě mrzí, ale poslední dobou je to snad každý článek, tak snad se to bude počítat. Tvůj blog mám moc ráda, je škoda že jsem na něj nenarazila dřív, ale teď jsem šťastná, že blog i tebe znám :)
    Hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiní mají taková čísla za měsíc, za dva, ale mě to netrápí, já jsem na ně hrdá :)
      Děkuju moc Ilonko!!! :) Moc bych si přála, aby se blogu i nadále dařilo :)
      Tvoje komentáře mě vždycky úžasně nabijí pozitivní energií a držíš rozhodně jedno z prvních míst v počtu komentářů, takže se to rozhodně počítá, neboj! :)
      Jsem ráda, že jsem tě poznala, ať už virtuálně, nebo tentokrát na srazu konečně osobně :)
      Díky moc, hodně štěstí a úspěchů i Tobě! :)

      Vymazat
  8. Ach, milý blogu (a Melindo), přeji Ti, abys dál vzrůstal a těšil nás i svoji majitelku.

    Jsi úžasný, ráda Tě čtu a poslouchám Tvé rady.

    Prosím zůstaň takový, jaký jsi :)

    ♥ Vše nejlepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za nás oba ♥
      Děkuji, děkuji, děkuji :) Na to se nedá nic jiného říct, má věrná podporovatelko :) :) :) Pokusím se :) Děkuji :)

      Vymazat
  9. Gratuluji a přeji spoustu dalších úspěchů i v budoucnosti! :))

    http://mlpforums.com/uploads/post_images/img-2829192-1-439445_original.gif

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky!!! :) Pařenka Fluttershy je boží! :D :D

      Vymazat
    2. Mně ta tvoje Pinkie vždycky všude udělá radost :D Ať už je to na Goodreads nebo jinde... I love her so much.

      Vymazat
    3. Konečně nějaký fanoušek poníků!!! :D Mě nikdo nechápe! :D A přitom není dokonalejší a rozkošnější a skvělejší postavy, než Pinkie Pie :D :D ♥♥♥♥

      Vymazat
  10. Jé, tak samozřejmě ti přeji všechno nejlepší! Také hodně štěstí a síly do budoucího blogování a budu držet palce s navázáním dalších spoluprací! :) Sama si pamatuji, jakou radost jsem měla já, když mi to blogování vydrželo ten první rok. A upřímně doufám, že ti to blogování také ještě nějakou chvíli vydrží! :)
    Není to zas tak dlouho, co jsem tvůj blog začala navštěvovat a rozhodně mě mrzí, že jsem ho nenašla dříve, ale teď už se stoprocentně řadím k tvým pravidelným čtenářům! :) Tvé články se mi líbí, vždycky si ráda nový přečtu. A hlavně je hrozně fajn, že se nám evidentně líbí stejné knížky, jop. :D :)
    Zkrátka a dobře, ještě jednou moc gratuluji! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mockrát, Kristie :) Ty nikdy nezklameš a necháš mi megadlouhý komentář! :) Ráda bych, aby mi blogování ještě nějaký ten pátek vydrželo :) Ale zatím to nevypadá, že by mě nadšení plánovalo opustit, což je při mé trpělivosti s čímkoli dlouhodobějším celkem zázrak :) Také jsem na tvůj blog narazila nedávno, ale jsem za to nesmírně ráda, protože máme evidentně dost podobný vkus a navíc ve stejnou chvíli tendenci číst stejné knížky :D Asi něco mezi nebem a zemí :D
      Děkuji, děkuji :)

      Vymazat
  11. Blahopřeju Tobě i blogu :) Pinkie Pie by vám určo uspořádala megakolosálněúžasnouahlasitoupárty a balonkama a muffinkama :D
    Ať se daří dobře i nadále :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky!!! :)
      Jasně! Pinkie ví, jakslavit :D
      Snad se bude dařit a blog bude jen vzkvétat :)

      Vymazat
  12. Týden se k tobě nepodívám a najednou takové novinky a zajímavosti!
    Gratuluji ti k roku! Myslím si, že by sis sice zasloužila více čtenářů a komentovatelů, mnohem jiné lidi než jsme třeba já, protože mě dělá občas problém komentovat, i když si přečtu ale to neva. Je super že bloguješ a pokud si z toho šťastná, je to super 2x tolik!
    Hm, soutěž říkáš? :3 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, já jsem akční a týden je pro mě a blog dlouhá doba :D
      Děkuji moc :) Víc čtenářů by bylo fajn, ale já jsem ráda za ty, co mám, jestliže mě čtou fakt pravidelně, než abych měla v "Pravidelných čtenářích" dvěstě lidí z nichž 150 u mě je jen proto, že se jednou zapojili do soutěže :) Takže tohle číslo toho zas tolik nevypovídá :)
      Vážím si i svých méně komentujících čtenářů, zvlášť tebe, protože jsi byla úplně první člověk, který mi na blogu nechal komentář a za to ti budu doživotně neskonale vděčná! :)
      Takže tvoje zapojení do soutěže je prakticky povinností! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři