25. 7. 2014

Kosti zmizelých - Kathy Reichs

Na silnici uprostřed Charlotte je nalezeno tělo mladé dívky, spíš ještě dítěte. Vyšetřování naznačuje, že byla znásilněna a následně sražena autem. V její kabelce je nalezena kartička bohatého podnikatele, který zemřel při požáru o několik měsíců dříve. K Temperance Brennanové do laboratoře se navíc dostanou starodávné mumie psů z Peru, které se přes hranice snažil propašovat jistý Dominick Rockett, znetvořený veterán z Pouštní bouře. Souvisí spolu tyto případy? Proč se Temperance opět osobně zainteresuje do případu mladé dívky? A jaký má důvod Ryanovo mlčení? Co Pete a nadcházející svatba se Summer? A jak má Tempe soustředěně pracovat, když její dcera Katy narukovala do armády a odcestovala do Afganistánu? 
Nabízí se mnoho otázek na takovou 330 stránkovou knížečku, ale Kathy Reichs opět dokazuje, že svému povolání rozumí. A to jak forenzní antropologii, tak psaní dětektivních thrillerů a s famózní grácií sobě vlastní nám všechny záhady objasňuje.

Jelikož se děj odehrává v Charlotte, Temperance spolupracuje se svým "oblíbeným" detektivem "Skinnym" Slidelem. Jejich slovní přestřelky jsou jedním z nejhumornějších zpestření knížky a já tyhle dva spolu prostě zbožňuju. 
Detektiv Andy Ryan, Temepin občasný přítel a milenec drží bobříka mlčení a neozývá se. Neodpodvídá na žádný z telefonátů ani na maily. Po tom, co odcestoval bůhvíkam o něm Temperance neví vůbec nic. Začíná si zoufat. Zato Pete, Tempin bývalý manžel, o svou bývalou ženu projevuje nebývalou starost a zájem. Co se za tímto chováním skrývá? :)

To by snad ani nebyla Temperance, aby se v průběhu vyšetřování nedostala do průšvihu. Pohřbení zaživa, vloupání do jejího bytu, střelba, bitky. Vyberte si. Něco z toho a nebo všechno najdete prakticky v každé ze 16 knih. A přesto Temperance vždy vyvázne s velkou mírou štěstí, či pomoci od některého z detektivů jen s menšími poraněními a urážkami na cti.

Já tyhle detektivky prostě můžu. Kathy Reichs se mi trefuje do vkusu a stále dokola dokazuje, že mě bude umět zaujmout i kdyby Temperance pátrala nad záhadou nákupního seznamu.
Snad to není poslední příběh. Budu se těšit na další tvorbu z pera této profesionálky.
4,5 hvězdičky
Share:

4 komentáře:

  1. Už bych se do těch kostí fakt měla pustit -_- :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to každopádně! :D Ale na tebe tam bude málo krve a maniaků se sekerama :D

      Vymazat
  2. Jůůůů! Strašně ráda tyhle knihy čtu, ale nějak se mi podaří, že vždycky prošvihnu vydaní nového dílu. No a pak jednou za půl roku zkontroluji poličku v knihovně a jsem (víc než jen příjemně) překvapena :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jupí, nějakaký další příznivec Kathy Reichs! Moc takových lidí neznám!....No...vlastně žádného!
      Každopádně tenhle díl se nevymyká nastolené kvalitě. Je super, jako vždy! :) Přečti! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři