2. 10. 2018

Pokrevní pouta - Angela Marsons (Kim Stone #5)

Ve svém vlastním autě je nalezena žena z dobré rodiny zavražděná za podezřelých okolností. Byla zabita jedinou přesně mířenou bodnou ranou bez známek toho, že by se pokoušela bránit a všechny její cennosti i doklady zůstaly na místě. Vypadá to, že tuto bezúhonnou starostlivou sociální pracovnici neměl nikdo důvod nenávidět. Přesto teď leží na studeném stole pitevny. Pár dní na to je nalezeno další tělo se stejným smrtícím bodným zraněním. Tentokrát se jedná o narkomanku, která by snad ani nemohla být větším kontrastem k první oběti. Policie z Black Country má opět vyhlídky na hromadu přesčasů a bezútěšnou honbu za vlastním stínem. Vrah sice jako by se snažil vyšetřování co nejméně zkomplikovat, identifikace obětí je hračka, ale rozhodně za sebou nenechal přehnané množství vodítek ke svému dopadení. Aby toho nebylo málo, v životě detektiva inspektorky Kim Stoneové se opět objevuje žena, která ji dovedla na pokraj zhroucení. Alexandra Thorneová, psycholožka, která prováděla nechutné manipulativní experimenty na duševně nemocných, je díky Kim ve vězení, ale i tam má dost času na spřádání plánů, jak si zahrát s Kiminou psychikou.

Kim Stoneová toho v životě zažila hodně. Od dětství jí formuje a ve všem konání pohání jediná věc, díky které má Kim tak trochu spasitelský komplex. Doufá, že dokáže zachránit všechny, kdo nemají nikoho jiného, kdo by se o ně staral. Je nezdolná, paličatá a nikdy se nevzdává. Má potíže s autoritami, ale její svéhlavost už několikrát dokázala posunout případ správným směrem. Lidi si k tělu příliš nepouští, ale v momentě, kdy se jí do života znova plete Alex, žena, která jí udělala z její vlastní hlavy ještě větší peklo, než to, které zažívá každý den od svých šesti let, ocení přítomnost jednoho z mála přátel, které si dokázala udržet.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Knižní klub.
Share:

4 komentáře:

  1. Kim Stoneová je nejlepší detektivní série současnosti... Zatím mi chybí na přečtení poslední dva přeložené díly. Mamka je na tom o jeden líp. Milujeme ji obě dvě... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím :) a s každým dalším dílem je lepší a lepší :)

      Vymazat
  2. Nečtu, ale už se nemůžu dočkat! :) :) A šestku dáme spolu! Jako všechno :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři