3. 12. 2017

Žena v okně - A. J. Finn

Anna má agorafobii a už bezmála rok se nehnula z bezpečí čtyř bytelných zdí. Kromě hraní šachů po síti a sledování černobílých thrillerů, své dny vyplňuje diskuzemi s lidmi, kteří se potýkají s podobnými problémy jako ona a v duchu „kovářova kobyla chodí bosa“ se jim prostřednictvím zkušeností, jež získala ve své profesi psycholožky pokouší pomoci. Poměrně hodně času tráví také sledováním sousedů. Jednoho dne však spatří něco, co mělo jejím očím zůstat ukryto. Vlastně jakýmkoli očím. Stalo se to doopravdy, nebo ji jen šálí její léky a Merlotem zhuntovaná mysl? Uvěří jí vůbec někdo bez pádného důkazu? A jak by měla ten důkaz získat, když nedokáže překročit práh vlastního domu?

Anna se potýká s problémy většími, než si většina lidí vůbec dokáže představit. Jelikož nedokáže jít ven, čelit svým běsům a vyrovnat se s klenutostí oblohy a hrozivostí venkovního světa, chodí k ní domů terapeut a důsledky jejího onemocnění se snaží utlumit mimo jiné stále se měnícím koktejlem léků. Anna černo ve svém nitru však ráda řeší vlastní medicínou. Sladké opojení, které jí poskytuje Merlot se v žádném vesmíru nedokáže měřit s terapií ani s tišícími účinky medikace. Když však skrz okno spatří tragickou scénu v sousedství, je odhodlána své svědectví podat svůj co stůj. Jenže jak moc důvěryhodná je pro policii žena, jejíž míra začíná u dvou lahví červeného denně a desítky nejrůznějších prášků, mezi jejichž vedlejší účinky patří mimo jiné i halucinace?

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Motto.
Share:

4 komentáře:

  1. O té jsem slyšela! Vlastně bych si ji docela ráda přidala na wishlist. O:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle byla taková jízda a ty jsi to v recenzi strašně dobře vystihla :) Mám hodně ráda, když se prostřednictvím knížky dozvím něco o psychice obecně a nejradši mám ta onemocnění, i když to může znít trochu ujetě, ale víš, jak to myslím :D O agoře jsem toho moc nevěděla a o to víc jsem na to byla zvědavá a knížka mě nadchla. Přesně, prostory jednoho domu a přesto naprosto vygradované napětí? Geniální. Autorovi stačilo tak málo. Líbilo se mi prokládání příspěvky na fóru, respektive chatu atd. A i když se něco dalo odhadnout, stejně jsem si to užila a knížku skoro nepustila z rukou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to mám radost. Žena v okně mě prostě bavila a já mám radost, že jsem si ji přečetla i přes pochybnosti po mediální masáži.
      Mám to stejně, neboj :D
      Já taky ne, jsem spíš skeptik, ale tahle kniha mi otevřela oči. Neskutečně moc.
      Taky, taky :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři