19. 8. 2015

Pokémon book tag

Pro inspiraci na tagy chodím vždycky na youtube. Už před nějakou dobou jsem narazila na tento rozkošný, který jsem ještě v Česku neviděla. Otázky jsem vzala hned ze dvou různých videí(WhyMermaidsChloeTheBooktuber) a přeložila podle svého nejlepšího vědomí a jednu otázku jsem sama přidala. Budu tedy ráda, když u sebe na blogu nalinkujete tento článek, pokud se rozhodnete v tomto tagu pokračovat. 

1)Pikachu - Kniha, která vás šokovala
Pro tuto možnost nemůžu jinak a musím vybrat šok v dobrém slova smyslu. Nejen proto, že je Pikachu můj oblíbený Pokémon, ale hlavně proto, že vážně moc chci zmínit knížku, která mě dokonale šokovala tak, že na to nikdy nezapomenu.
V době, kdy Marťan vyšel, úspěšně jsem ho ignorovala jako něco, co mě vůbec nemůže zaujmout. Nevím proč. Shame on me. 
Když jsem potom zjistila, že Ivcca a Tiw si Marťana koupily, přečetly a naprosto se do něj zbláznily, věděla jsem, že ho musím mít. A udělala jsem dobře, že jsem se nakonec k Marťanovi nechala dokopat, protože je to sakra ta nejúžasnější kniha všech dob! Tak! Sdílí první místo s Ready player one v mém osobním žebříčku nejmilejších knih. Tak skvělá je.
Navíc k sobě obálka a Pikachu ladí, vidíte? Jsou si prostě souzeni!

2)Squirtle - Kniha, která vás rozplakala
Rozplakalo mě už mnoho příběhů. 
U většiny z nich mi prostě tekly slzy, ale jen u pár z nich jsem dostala nefalšovaný brečící záchvat s hlasitými vzlyky a tak vůbec. A takovou knížkou bylo naposledy S láskou, Rosie. I když už romantiku nevyhledávám tolik jako dřív, letos na prvního máje jsem jednoduše dostala náladu na nějaké jednoduché, rychlé a miloučké čtení. Usedla jsem k S láskou, Rosie a vstala až ve chvíli, kdy jsem měla opuchlé oči, koš plný posmrkaných kapesníčků a knížku dočtenou. Celou jsem ji zvládla za jeden den a ve chvíli, kdy mi oschly slzy jsem si pustila film. A všechny ty emoce se spustily na novo. Nelituju toho dne s Rosie a Alexem. Bylo to krásné, milé, romantické, smutné, veselé, legrační i k vzteku. Knížka měla prostě všechno, co čtenář jako já potřebuje k emocionální krasojízdě.

3)Meowth - Kniha, kterou už byste si znova nekoupili
Tak těch je asi víc, nicméně největším zklamáním díky nenaplněnému potenciálu pro mě byla rozhodně Selekce. Tato knížka je důkazem, že krásná obálka dobrý nedokáže zachránit špatný příběh, respektive honba za penězi z prodeje tří dílů knížky, která by mnohé získala, kdyby se sloučily do jedné není vždy nejšťastnějším řešením. O kauze okolo přístupu autorky k fanouškům ani nemluvě. Ne, tuhle sérii dál podporovat nebudu a i prvního dílu se brzy zbavím.

4)Pidgey - Místo z knihy, kam byste si s chutí zaletěli

Tak tady se nabízí několik očividných odpovědí, ale asi bych neměla být tak moc mainstreem a proto jsem si nakonec vybrala jezerní městečko Lake Phoenix, kde trávila léto Taylor a ostatní z Léta na druhý pokus. Zní to jako ideální místo na prázdninové období, člověk tam může odpočívat, povalovat se u jezera, procházet se lesem, jezdit na kole, hrát tenis a dokonce si i přivydělat. Navíc je to na rozdíl od všelijakých fantazijních světů místo, kam bych si mohla vážně zaletět.

5)Charizard - Kniha, která vás tak naštvala, že byste ji nejraději zapálili
U tohoto bodu je důležité, abychom se správně pochopili. Colleen Hoover mám moc ráda. Její knížky jsou roztomilé, dobře se čtou, mají super jednoduchou angličtinu. ALE! Colleen je odbornice na přestřelování romantiky. A to já občas nemůžu. Jako jasně. Začít číst romantickou knížku a stěžovat si, že je hrozně romantická a sladká je na hlavu. Jenže je romantika a romantika. A u některých scén v Maybe someday, obzvláště v závěru už jsem si samou frustrací rvala vlasy nad tím, z čeho je hlavní hrdinka úplně hotová. Maybe someday je moc hezká knížka. Má v sobě extra šokující prvek, ale chvílemi se to s ní vážně nedá vydržet.

6) Jigglypuff - Vyber postavu, která je považována za slabou, ale ty si nemůžeš pomoci a miluješ ji 
Tak tady mám pro změnu naprosto jasno. Posmívejte se mu jak chcete, ale Peeta je prostě zlatíčko. I když v Hladových hrách není úplně nejplatnějším hráčem, není zrovna rváč ani bojovník, taky má svoje kvality. Upřímně to, že to není zabiják pro mě není zrovna kritérium, podle kterého bych ho odsoudila. A že umí kreslit, péct a házet pytlema s moukou? Prostě neměl tak dobrodružné dětství, jako chudší děti a holt podle mnohých nemá Kapitolu co nabídnout. Ale vzpomeňte si jak je hodný, milující, okouzlující, vtipný a dokáže být člověku velkou oporou. A to je pro mě nejdůležitější.
7) Garbodor- Kniha, u které jste vzhledem k obálce očekávali, že se vám nebude líbit, ale nakonec jste si ji zamilovali

O ne moc dobré práci, kterou nakladatelství Alpress vykonává co se týče přitažlivosti obálek bych dokázala napsat celý článek. Před deseti lety by možná takováto obálka dávala smysl, ale dnes by se podle mého dala udělat mnohem lépe. Samozřejmě by to trochu kolidovalo s mým přesvědčením, že by nakladatelství nemělo měnit zaběhnutý vzorec obálek jednoho autora či série, ale každopádně Patterson kvůli těmto na pohled nezajímavým obálkám přichází o spoustu čtenářů. A to je velká škoda, protože je to opravdový génius. A ano, nepřestanu s tím, dokud někoho z vás nepřesvědčím, že si jeho knihy máte přečíst. Dokonalá iluze je zkrátka dokonalá.

8) Metapod- Jednoduchá a přesto efektivní kniha


Je třeba vůbec něco dodávat? Alegorické ztvárnění a skrytá kritika Sovětského svazu se Orwellovi povedla na jedničku. Připodobnění ke zvířecí farmě jednoduše satirizuje situaci ve společnosti. Dopad a úspěch této knihy snad ani není třeba komentovat. Farma zvířat je kraťoučká a na první pohled prostá, ale její údernost až bere dech.




9) Togepi - rozšiřte lásku k Pokémonům označte další blogery, kteří by podle vás měli udělat tento tag
Nebudu označovat nikoho konkrétního, ale moc ráda si přečtu odpovědi od kohokoli. Ti z vás, kteří podobně jako já v dětství vstávali někřesťansky brzy (v kolik to dávali? Snad v 6:50?), jen aby si užili další díl, ve kterém Ash z Oblázkového města s Misty a Brockem objeví další Pokémony a vybojují další souboje si tento tag jistě užijete. Komu Pokémoni nic neříkají, asi si u toho tolik legrace neužije, ale přesto doufám, že se vám moje odpovědi líbily. Své neblogerské čtenáře, kteří tag nemají kde vyplnit, mohu jen povzbudit k tomu, aby mi odpovědi napsali do komentářů! :) 

Obrázky byly převzaty z wikipedie týkající se Pokémonů. 
Share:

20 komentářů:

  1. Pokémon, všechny chytit máš! :D Nechápu, jak jsem kdy mohla tak brzo vstávat. PIKA Pikachu byl nejlepší, pamatuju si, že jsem s ním měla i oblíbenou mikinu. Jinak většinu knih (až na Léto a HG) jsem nečetla, ale naprosto souhlasím s Peetou, pro mě byl nejlepší postavou z celé trilogie, měla jsem ho i radši než Katniss, která mě někdy dost štvala. Líbilo se mi právě, že v tom světě "chladnokrevných zabijáků" byl jedinou mírumilovnou postavou, úplně z té série vyčnívá. :D Byl tak moc hodný, že si ho Katniss ani nezasloužila. Pro mě byl tím nejlepším z celých HG.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to nechápu. Byla jsem cvok. I když byli Pokémoni nepochybně velkým lákadlem :D Já taky milovala Pikachu :D A měla jsem tuším nějaké tričko, ale nevím :D
      Rozhodně bys to měla napravit a přečíst si minimálně Marťana a pokud ráda detektivky tak i toho Pattersona...no co si budeme povídat, vlastně všechno, co jsem zmínila :D
      Peeta je zlatíčko! Nechápu, jak někdo může říct, že je to trouba!!! Fakt ne. Taky jsem ho často měla radši než Katniss a výrazně radši než Galea, kterej mi přišel jako postava totálně naprd :D
      Souhlas!

      Vymazat
    2. O Marťanovi dost uvažuji, poslední dobou o něm slyším a vidím ho všude možně, i když podle té anotace bych si tu knihu nikdy nevybrala, Vesmír, kosmonauti apod. mě nikdy nějak nefascinovali. Ale věřím, že by to i přesto mohla být dobrá kniha a mohlo by se mi to líbit... Když těch lákavých knih je hrozně moc. :D

      Jinak od Pattersona tu mám právě Zpovědi podezřelé, sice je to YA, ale snad to i tak bude dobrá detektivka. Alpress má opravdu ne zrovna povedené obálky (spíš jedny z nejhorších u nás vůbec...), možná proto jsem od nich četla asi jen jednu knihu... To právě naopak ta obálka Zpovědí mě na knihu nalákala, jak se to leskne. :D

      A ve skutečnosti jsem těch knih četla vlastně víc, ještě na Farmu zvířat jsem zapomněla. .A Maybe Someday mě hodně láká, Hooverovky jsou takové moje guilty pleasure. S láskou, Rosie chci vidět aspoň film. Jen ta Selekce mě teda až na obálku zas tak moc neláká...

      Vymazat
    3. Však já ho původně taky nějak přehlížela :) Vesmír mám teda ráda, ale vůbec mě nenapadlo, že by ta knížka mohla být tak dobrá...ale kurňa....aaaaa :D Já vím, sama to znám :)
      Tu jsem dočetla před pár dny, už mám napsanou recenzi, zveřejním ji nejspíš zítra :) Je to super!!! :) Ale dočetla jsem a zjistila, že to má samozřejmě minimálně další tři díly. Ale to nevadí... :D Alpress má fakt nejhorší, snad s výjimkou Moby. Ale Patterson fakt stojí za to. Mě tak mrzí, že není u nás mezi mladými tak populární, jak by si zasloužil :) Kam se na něj hrabe spousta populárnějších autorů, fakt... :)
      Maybe someday se ti tím pádem bude určitě líbit. Je to podle mě nejlepší kniha, kterou jsem od ní četla (možná až po Finding Cinderella, což je novelka k Hopeless, která mě bavila víc, než celá hlavní zápletka...), akorát je tam fakt hrozně iritující ta romance pak už :D
      I film S láskou Rosie je fakt super....hlavně to obsazení je fajn. Na Lily jsem byla děsně zvědavá a přesvědčila mě, že i když mi není sympatická, tak hrát umí :)
      Selekci nečti. Fakt ne..

      Vymazat
  2. A kde je Bulbasaur? :D Toho jsem milovala asi nejvíc (společně se Squirtlem a Charmanderem) :D Jo to byly časy. I když já už byla vcelku velká (asi tak v 7. třídě). :-) Rakeťáááci! :D
    Marťana jsem si vypůjčila od kamaráda, ale vůbec se mi do něj nechce. Ale Pattersona si určitě přečtu, na toho mám zálusk už dýl.
    A Peeta je miláček!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem měla jeho jméno napsané v prohlížeči, protože přesně tyhle jsem měla taky nejradši, ale říkala jsem si, že třeba někdy vydám druhý díl a musím si nějakého kjůtózního Pokémona nechat na pak :D Ale nechápu, že ho tam nešoupli originální tvůrci tagu. Jinak teda i takhle je celkem dlouhý, protože já se vždycky rozkecám, ani nevím jak a tak jsem se bála, aby to vůbec někdo četl, proto jsem ho tam už nepřidala :D
      Já vůbec nevím, kdy jsem na to koukala, ale asi jsem byla celkem prcek :D Rakeťáci mě hrozně bavili :D :D
      NECHÁPU!!! Je nejlepší, fakt!
      To si přečti. A brzy. Prosím!!! :D Chci aby si ho někdo přečetl a začal se mnou všechny přesvědčovat, že je super :D

      Vymazat
  3. Super tag! I já, jako správný fanoušek Pokémonů, se musím do tagu zapojit, takže se brzy objeví na blogu. :)
    S Peetou souhlasím. Je to prostě zlatíčko, i když ho zrovna v mém okolí nikdo nemusí. Každopádně, já ho zbožňuju. :)
    S láskou, Rosie na mě zapůsobil víc film, kde jsem se teda moc neudržela. :D Kniha se mi také moc líbila, ale já tam spíš potřebovala opravdové dialogy, abych se mohla rozbrečet. Dopisy a emaily mi jaksi nestačily. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo?! :D Zapoj se, budu se těšit na odpovědi! :)
      Já asi neznám nikoho, kdo by ho měl rád! :D Nechápu :D
      Na mě určitě knížka, ale věřím, že hlavně proto, že jsem ji fakt četla celou najednou a celý den....a to už pak prostě nešlo :D

      Vymazat
  4. Ahoj, super tag! Až se vrátím z dovolené, navážu! :-) Btw. - troufám si sama sebe odhadnout, že jsem ve svých 9 letech byla skutečně náruživým a odhodlaným znalcem Pokémonů, ale zaboha si nemůžu vybavit, že by mezi sladkými 101 příšerkami byla ta hrouda garbodor nebo prasklý velikonoční vajíčko Togepi? Holt dětská selekce asi taky udělá svý..:))
    http://myinspires.eu/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda!!!! :) Budu se těšit :)
      Neboj, pamatuješ si to správně. Garbodora jsem taky viděla poprvé, ale Togepiho (#175) měla potom později Misty přece! :D A jinak, v té základní řadě jich bylo jen 101? Nebylo to spíš 150 nebo 151? :D Přiznám se, že tohle už nevím přesně :D Svoji příručku Pokémonů mám na chatě, spolu se spešl albem samolepek :D

      Vymazat
  5. Veľmi vydarený TAG :) Pekné odpovede. Ja som Marťana skúšala čítať, ale po prvých stránkach som nebola veľmi nadšená, tak som to vzdala. No možno sa k tomu raz vrátim, keď to každý tak chváli. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Hhhhhh!!!! (to má být zděšení!) :D Jakto?? Ale jo, asi ti to musí prostě osobnostně sednout, musíš být trochu nadšenec pro vtipné geeky a musí tě tak trochu zajímat věda a vesmír no :D Ale fakt to stojí za to. Bože!!! Jak já ho miluju :D

      Vymazat
  6. Super Tag! ááááá, pokémona som miloval, keď som bol malý, ale priznám sa, milujem ho doteraz :D Tag je skvelý a určite ho v blízkej dobe urobím aj na mojom blogu. Btw, skvelé odpovede!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je správné nadšení! :) Mám radost! :D
      Já mám teď taky každou chvíli chuť se na seriál kouknout, nebo si zahrát nějakou Pokémoní hru, ale nakonec to vždycky odložím :D
      Budu se těšit na tvé odpovědi! Díky! :)

      Vymazat
  7. Ani si nedovedeš představit, jak OBŘÍ radost mám z toho, že jsi se do Marťana taky tak zbláznila!! ♥ ♥ ♥ Taky jsem ho zařadila mezi nejlepší knihy, které jsem kdy četla.
    Jak víš, já naposledy plakala u Hvězdy nám nepřály. O víkendu snad zvládnu pobrečet i nad filmem, ale už samotná kniha znamenala jeden velkej hysterickej pláč :D Love, Rosie jsem viděla jen film a ten mě tolik nedojal. Kdybych ale znala tu spoustu detailů z knihy, asi by to dopadlo jinak :)
    Maybe someday jsem četla v rozpoložení, kdy mi ani ta nejpřeslazenější scéna nepřišla dost sladká :D Kdybych jí četla teď, dost možná bych si nad tím také trhala vlasy.
    O Peetovi mi ani nemluv! To je moje srdcovka ♥ Největší miláček ze všech knižních hrdinů.
    No, přidala bych nejradši ještě tak 10 postřehů, ale už takhle je můj komentář otravně dlouhý, co? :D Opět skvěle vybraný tag a zábavné odpovědi. Tohle mě nikdy nepřestane bavit! Jen jich piš ještě víc!! ♥ :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám radost, že jste mě k tomu dokopaly ♥ :)
      Dovedu si to živě představit :D A počkej na film, to je fakt ještě tisíckrát lepší a já si poplakala tak na rok dopředu :D
      Asi trhala hele :D
      Fakt? Já měla dojem, že ho máš taky za troubu!!! Tak hurá! :D Ale je můj!
      Přidej, přidej!! :D Miluju dlouhé komentáře! :D
      Díky moc! :) :) Mám jich připravenou celou řadu, tak se neboj! :) Jen to chce trochu střídat s ostatními články :)

      Vymazat
  8. Když už jsem si teď vytvořila ten štítek TAGY, mohla bych tam něco přidat. Pokémony jsem sice nikdy nějak nezbožňovala, vlastně to šlo úplně mimo mě, jako většina japonských věcí. Nicméně asi deset dílů jsem namátkou viděla a tag jako takový je splnitelný i bez hlubší znalosti, takže nejspíš do toho půjdu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to rozhodně! :)
      Jeeee...tak to jsi o hodně přišla :)
      Vyplň buď tento - znalost Pokémonů fakt není úplně klíčová, nebo jiný :) Jsem si jistá, že dokážeš najít i nějaký, který ti je třeba bližší :) Každopádně si u tebe ráda přečtu jakýkoli :)

      Vymazat
  9. Jee, to je paradni clanek :) Ano, i ja jsem v tu nekrestanskou hodinu vstavala a koukala se na Pokemony, ja, clovek milujici spani :D Tech kartiček a vseho mozneho, co jsem mela, ted si chytam hlavu a rikam si, co by za to bylo knizek :D Ale tak, tenkrat to proste letelo :))
    S Martanem souhlasim, ten pribeh je neskutecny a vazne to stoji za to!
    Ha ha, na prozivani s Laskou, Rosie si pamatuju, i ja jsem obrecela knizku i film :) Me vzdycky dostane i Sparks, ale ten je na tebe celkove moc sladky, vid :)
    S tou Selekci jsi me dostala, docela jsem si to chtela precist :)
    Ano, Patterson ma opravdu nehezké obalky, jak jsem psala uz nekolikrat, nebyt tebe, ani o nem nevim, ted se k nemu jeste dostat :)
    Tesim se na dalsi podobne clanky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) :)
      Taky miluju spánek, do dneška nechápu, jak jsem to mohla zvládnout, takhle vstávat :D
      Já jsem ráda, že jsem si tu mánii prožila náhodou :)
      Nejvíc! ♥
      Sparkse jsem ještě nezkoušela, ale ani nevím, jestli mě vůbec láká, vzhledem k tomu, že je to šílená romantika - nebo si to tak aspoň představuju :)
      No...za sebe ji doporučit nemůžu :)
      Dostaaaň!
      Já taky! :) :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři