19. 5. 2015

Jarní dumání #6 Knižní suvenýry

Syki pořádá už druhý ročník Jarního dumání. Jelikož mě témata zaujala a vlastně jsem nad několika z nich už mnohokrát přemýšlela, tohle mi dává krásnou příležitost je zveřejnit. Podrobnosti najdete na Knižním doupěti.



KNIŽNÍ SUVENÝRY
Nehledě na to, zda se jedná o knížky, filmy, seriály, komixy nebo cokoli dalšího co vás napadne, každý správný fanda se doma snaží nasyslit co nejvíce předmětů týkajících se jeho posedlosti, aby se s nimi následně mohl chlubit na internetu, nebo se prostě jen kochat pohledem na svou úctyhodnou sbírku. 
Sama mám takových věcí zoufale málo, ale já se polepším slibuju. Jen co zjistím, jak svou touhu po knižních suvenýrech skloubím s nevolí vůči shromažďování harampádí, které je sice pěkné, skvěle se na něj kouká, ale  vlastně je k ničemu a jen se na něj práší a ztěžuje člověku úklid. I proto má těch pár Potterovkých věcí, kterými se pyšním, ryze praktický účel. 
V tomhle jsem asi trochu mimo, ale nemůžu si prostě pomoci. Sbírky ostatních lidí nesmírně obdivuju a hrozně se mi líbí, ale sama bych spoustu věcí doma mít nemohla, protože s tím, jak často musím utírat prach, protože se mi doma usazuje na všech površích závratnou rychlostí, bych otíráním figurek a dalších drobností, asi strávila mládí.
Proto miluju svoje Havraspárské tričko a řetízek s Relikviemi smrti (kdo ho najde na fotce, má bod) a hrozně se mi líbí Potterovské plechovky, ve kterých schovávám nejrůznější drobnosti. 
Netvrdím, že bych nechtěla nic dalšího. Třeba taková Hermionina hůlka, hábit s kravatou v kolejních barvách, nebo třeba Havraspárská šála, či další tématické HP šperky (náušnice nebo řetízky vlastně jakéhokoli fandomu, k jehož členům se hrdě hlásím), CHERUB tričko, Reprodrozdí špendlík...hmmm...Milý Ježíšku... :) Joo, to bych si dala říct.
Někde bych asi našla ještě celou hromadu nejrůznějších placek, ale v tomhle jsem taky podivínka. Vlastně placky nenosím. Nějak nemám kam si je připnout. Jen se mi doma povalují a jak už jste asi pochopili, to psychicky nesnesu....
Jedinou věcí, jejímž oprašováním mileráda strávím několik hodin ročně jsou pochopitelně knížky a knihovny. Přerovnání knihovny je pro mě relax, a když všechny knížky zbavím prachu, znamená to pro mě něco jako nový začátek. 

Jak jste na tom s knižními suvenýry vy?  
Share:

18 komentářů:

  1. Jsem na tom dost podobně jako ty, možná i hůř :D Já jsem sice strašný sysel, takže mám doma plno věcí, které vlastně k ničemu nejsou, ale většinu jsem si sama nekoupila. Nějak mě minula ta potřeba sbírek čehokoliv (kromě knížek). V knihovně mám pár věciček, které se dají označit jako knižní suvenýry, ale ty se dají spočítat na prstech jedné ruky. K těm předmětům v knihovně patří například pár placek, které taky nenosím, protože se ke mě nějak nehodí a své kožené kabelky si odmítám propichovat :D Jediné co shromažduju jsou záložky, které ztracím závratnou rychlostí, takže se vlastně nikdy nedá mluvit o nějaké velké sbírce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dříve sbírala hodně věcí, ale už mě to nějak pustilo. Dnes mám jen tu obří sbírku knížek a pak možná náušnic (ale protože jsem lenoch, tak stejně většinou nosím pořád ten jeden pár, dokud třeba jednu neztratím, nebo v náhlém popudu nevytáhnu jiný :D). Sbírala jsem nálepky, pohledy, cukry...no spoustu blbinek :D
      Právě...většina mých kabelek je kožená (nebo něco na ten způsob) a batoh prakticky nenosím a když už jo, tak se mi ho taky nechce propichovat. Dřív jsem pár placek připíchnutých měla, ale dnes už mi to ke mě nějak nesedí.
      Záložky se mi taky vždycky záhadně kamsi zatoulají, takže ani u mě to není úplně sbírka v pravém slova smyslu :D

      Vymazat
    2. Když to bereš i takhle, tak s naušnice jsem na tom úplně stejně, plus mám ještě asi milion šátků :D Ale jinak jsem hodně věcí shromažďovala, ale nedá se říct, že úplně sbírala :D
      Taky mi právě přijde, že se placky ke mně nehodí, takže hezky vystavit do knihovny :D
      Jsem ráda, že v tom nejsem se záložkama sama :D

      Vymazat
    3. Beru to tak, abych byla zajímavá :D
      Šátky miluju, ale mám jich hrozně málo :( Musím doplnit "sbírku"!
      Do knihovny se mi asi nevejdou a nevyniknou tam, ale zařídím si nástěnku a tam si je vystavím! :D
      Záložky jsou spotřební zboží :D nejde je neztrácet :D Já neztrácím nikdy nic, ale záložky mi nějak mizí :D Většinou je po čase najdu, ale na chvíli se vždycky schovají :D

      Vymazat
  2. I tohle je docela slušná sbírka:) Nebo přinejmenším začátek slušné sbírky :D Já na uklízení moc nejsem, takže dilema s utíráním prachu neřeším, ráda shromažďuji různé figurky, suvenýry a podobně. I tak mi ale přijde lepší koupit si třeba fandomové tričko (to tvé havraspárské je vážně krásné), které unosím, nebo rovnou radši třeba knížku, kterou přečtu, než něco, na co budu jen KOUKAT. Nejvíc se mi líbí takové ty drobnosti a šperky (jako tvoje relikvie), které můžeš mít na sobě a fandové to poznají, zatímco civilům to bude připadat prostě jen jako hezký doplněk. Ačkoli zrovna relikvie pozná asi každý :D Já sama mám řetízek reprodrozda a Jeden prsten, měla jsem řetízek zlatonky (ztratila se loni na fesťáku :(). Na maturitním plese jsem zahlédla kluka, který měl na klopě obleku výšitý znak zmijozelu, to bylo dokonalé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Možná máš pravdu! :)
      Já jsem na uklízení trochu pedant a navíc jsem alergik, takže mi ani nic jiného nezbývá...:)
      Děkuju :) Mám ho hrozně moc ráda :) Právě proto mám taky ráda tyhle praktické věci, které můžu nosit na sobě a pyšnit se jimi jen tak mimochodem a unosit je :)
      No občas se mě někdo zeptá, co to je jestli znak iluminátů :D Občas i mudlové postřehnou, že je to "něco z Harryho Pottera"
      Reprodrozdí řetízek a Zlatonku bych chtěla, ale tak třeba časem :)
      Páni, to bych ho rovnou vyzvala k tanci :D

      Vymazat
  3. Jů, kde jsi havraspárské triko pořídila? To chci, stejně tak ten řetízek! :) Já měla doma kdysi Brumbálovu hůlku. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupila jsem ho v Primarku v Drážďanech :)
      Řetízek jsem dostala k vánocům, ale je z tohohle shopu http://www.origoska.cz/origoska/eshop/0/3/5/1738-Retizek-Harry-Potter-Relikvie-smrti
      Z hůlek bych radši Hermioninu :) Ta bezová mi nikdy nebyla moc sympatická :) :D

      Vymazat
  4. Já jsem na tom asi podobně jako vy všechny, já bych teda, když mě něco joo popadne, nejradši zkoupila hned všechno, ale pak se zarazím a vybírám taky jen z těch 'užitečnějších' věcí :) Noo, i když, jak už jsem několikrát zmiňovala, s přítelem trochu ujíždíme i na Marvelu, takže plakátů (které předpokládám nikdy nepověsíme) a podobných věcí máme hodně :D Jako máme třeba i nádobu na tekuté mýdlo ve tvaru hlavy Hulka :D Ale jsou to všechno spíš věci do sbírky a kocháme se s tím, než že bychom to používali nebo měli vystavené úplně všechno, což pak, sama uznávám, ztrácí trochu smysl :) Já osobně mám pár triček s tematikou (opět) Marvelu a Písně ledu a ohně :) Klasicky se pyšním několika plackami, které (překvapení :D ) taky nenosím :D Ale je pravda, že některé mám připnuté u postele, aby opravdu jen tak někde neležely :) Pak i pár záložek, hrníček, ale teď si se zděšením uvědomuju, že snad až na malou plyšovou Hedviku, kterou mám prostě od dětství a nemůžu ji dát pryč, nemám z HP nic a přitom třeba ty Relikvie jsou tak krásnéé, to by se mi taky líbilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ještě jsem chtěla dodat, že se mi líbí, že máš Havraspár, je málo lidí, kteří se trhli a našli oblibu ve dvou zbývajících kolejích než Nebelvír a Zmijozel :)

      Vymazat
    2. Taky mívám takové stavy, kdy bych si objednala třeba takové ty figurky s velkými hlavami, ideálně všechny, ale nakonec si řeknu, že bych si později nadávala :D
      Taky mám od vánoc dva plakáty (ne fandomové, ale soví :D), které jsem ještě nebyla schopná pověsit :D
      To já bych to právě používala, když už by to bylo něco podobně užitečného, jako Hulkomýdlo! :D
      Nosí vlastně někdo placky, nebo je všichni jen rozdávají a pak je mají naházené někde v krabici? :D
      Já bych si je připíchla třeba na nástěnku, ale tu jsem si do nového bytu ještě taky nepořídila :D
      Já toho mám z Pottera taky zoufale málo! Určitě chci pokračovat v rozšiřování, ale hlavně bych tedy chtěla víc triček a šperků, než těch figurek atd. :)
      Relikvie si můžeš koupit za pěknou cenu tady http://www.origoska.cz/origoska/eshop/0/3/5/1738-Retizek-Harry-Potter-Relikvie-smrti
      Mně přijde, že všichni knihomolové mají rádi Havraspár :) A mě tam teda zařadil i Pottermore :) Nikdy jsem se nepovažovala za někoho, kdo by se hodil do Nebelvíru a Zmijozel mi není sympatický :)

      Vymazat
    3. Děkuju za odkaz :) I když, tohle je hrozně nebezpečné na prohlížení :D

      Vymazat
    4. Za ty ceny to zas tak nebezpečné není! :D Ale jako koupila bych tam všechno, ne že ne :D

      Vymazat
  5. Já taktéž nemám moc věcí do sbírky. Ne že by to bylo přímo zbytečné, ale jak píšeš, stěžuje to úklid a není to nikterak praktické. (pokud neberu v úvahu trika apod. Těch bych chtěla...) Já všechny suvenýry co mám, tak jsem buď dostala k narozeninám atd, nebo jsem ukradla na srazech, kde toho koluje vždy tolik :D Skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trička jsou prostě dvojitá výhra :D :)
      Dostat tyhle věci k narozkám a podobně je nejlepší varianta. Člověk má z toho dvojnásobnou radost díky tomu, že je jasné, jak tě člověk co ti to dal, zná :)
      Díky!! :)

      Vymazat
  6. Super článek :) Já nemám snad žádné knižní suvenýry, takže tvá sbírka je vedle mé vlastně obří :D Asi ty peníze raději investuji do dalších knih a nebo mě zkrátka žádný knižní svět nechytil tolik, abych si kupovala nějaké fan věcičky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :)
      No jo, třeba se jednou dočkáš, nějaké té své srdcovky a začneš sbírat jako o závod! :D

      Vymazat
  7. Nice post...Keep sharing...
    http://prodsign.in

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři