8. 3. 2015

Book haul alias Měsíční chvástačka za únor 2015

 Od nového roku se, co se týče nakupování knih, neplánovaně krotím. Proto ani únor nebyl na utrácení nijak zvlášť bohatý. Vlastně jsem si koupila pouze jednu knížku. V lednu jsem zažila, jak je skvělý pocit si přečíst knížku hned po jejím zakoupení a chtěla jsem to dodržet i v únoru. To se však nestalo. Někdy prostě není nálada a já to nehodlám lámat přes koleno a to ani za cenu dodržení nějakých sama sobě daných slibů.
Celkový počet přírůstků za únor se tedy vyšplhal pouze na tři fyzické knihy, jednu e-knihu a jednu s knihami související věcičku.
Jelikož jsem do půlky února ještě pořád měla zkouškové, rozhodla jsem se za náročných šest týdnů odměnit. Jak jinak než knihou. Bastera zrovna tou dobou zveřejnila článek o knihách, které se jí v roce 2014 nejvíce líbily a Vesmír versus Alex Woods byla jedna z nich. Měla jsem na ni spadeno už dřív, takže jsem o odměně měla okamžitě jasno. 
Malinkatý knižní přívěsek Příliš mnoho Kateřin jsem si odnesla z tomboly na narozeninovém knižním srazu nakladatelství Yoli. Je hrozně roztomilý a fakt se mi líbí. Plánuji s k němu přikoupit i knížku samotnou :) 
Další dva přírůstky jsem si též přinesla z narozeninového srazu Yoli. Procesí mrtvých od Darrena Shana mi přinesla Vendea, protože je strašně moc hodná. Jaké bylo moje nadšení, když jsem zjistila, že tento výtisk je ještě ke všemu podepsaný. To je prostě sen.
Hru Údolí jsem si vybrala v knižní aukci. Nikdy jsem o této knize neslyšela, ale koukala jsem na hodnocení na goodreads a stojí si docela dobře, takže se na ni docela těším. Nestojí však na žebříčku priorit úplně na nejvyšších příčkách, jak už to u knih "zadarmo" bývá. Úplně na ně nespěcháme. 
Poslední novinkou, která přibyla do mojí knihovničky je recenzní e-výtisk knihy Saeculum. Poslední knížky od Ursuly Poznanski, kterou jsem ještě nečetla. Tedy...teď už ji mám přečtenou a jsem z ní absolutně vedle. Je rozhodně nejlepší z autorčiných knih a moji kompletní recenzi si můžete přečíst zde.
Rozhodně si ji plánuji pořídit v papírové podobě, neboť knihy, které miluji tak jako tuhle chci fyzicky vlastnit. A Saeculum má navíc fakt moc pěknou a působivou obálku. 

Kolik knížek přibylo za nejkratší měsíc roku ve vaší knihovničce? 

Share:

18 komentářů:

  1. Taky teď skoro vůbec nenakupuji, to je zvláštní..ale nebojím se, že by to nepřišlo :D Jinak moc hezká knihy, Vesmír versus Alex Woods si chci už dlouho pořídit, všude na tu knihu vidím jen samou chválu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi nějaké erupce na slunci, či co :D nebo jen prostě nedostatek financí, ještě od vánoc :D
      Díky :)
      Ta kniha má hlavně neskutečně krásnou a mystickou obálku! :) Přečetla jsem prvních pár stránek, ale neměla jsem na ni prostě zrovna náladu, tak jsem ji radši odložila na jindy. Snad mi na poličce nezůstane na ocet třeba rok...

      Vymazat
  2. No jo, to jenom já umím v nejkratším měsíci nashromáždit milion nových knih :D Omlouvá mě snad jenom to, že to bylo většinou dokupování už přečtených :D
    Jinak na Vesmír versus Alex Woods už jsem taky v knihkupectví koukala a byla jsem dost nahlodaná si jí koupit... ale asi ještě počkám, co na ní řekneš ty :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Musíš si vykompenzovat některé delší měsíce, kdy jsi nakupování zanedbávala :D To tě rozhodně omlouvá! Smutné nepřečtené knihy trčící na poličce celé měsíce nemáme rádi! :D
      Já jsem byla tak nahlodaná, až jsem si ji odnesla k pokladně :D Má nádhernou obálku. Nakoukla jsem na prvních pár stránek, ale zrovna v tu danou chvíli mě úplně nezaujaly. Musím počkat na nějakou příznivější konstalaci hvězd. Věřím, že mě ale bude bavit, protože si prostě myslím, že ten hrdina bude hrozně zajímavý :)

      Vymazat
  3. O první knížce slyším prvně. :O Ale je opravdu zajímavá. Taky se mi moc líbí tv§j malinký přívěsek příliš mnoho Kateřin. Já knížku četla v angličtině a i když to nebyla od Johna má nejoblíbenější kniha, stejně ji můžu s klidem v srdci doporučit. :) Moc pěkný článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je možná z těch méně známých, ale taky se o ní mluvilo. Maličko :)
      Je hrozně roztomilý, že? :) Cokoli, ve tvaru knížky musí být krásné! :D Já jsem slyšela úryvek na narozeninách nakladatelství Yoli a docela mě to zaujalo :) Takový ten Greenovský styl. To já můžu :)
      Díky! :)

      Vymazat
  4. Skvělé přírůstky :) Alexe mám v hledáčku delší dobu, ale musím říct, že ho na vyšší příčky také posunula Basterka, teď už jen se k němu dostat :)
    S Ursulou Poznanski se znám zatím jen z anotací knih, ale všechny tři mě hrozně nadchly tématy příběhů a všechny bych je chtěla, takže čekám na správný okamžik (= kdy neutratím zběsile za knížky jiné), pořídím si je a přečtu :) Erebos teď někdo na facebooku zveřejňoval jako sehnaný v Levných knihách, v těch, ve kterých jsem byla já ho ale neměli, tak uvidím :)
    Jak už jsem psala u Ellen, já mám za únor největší radost z S láskou, Rosie a ze dvou Kingů sehnaných přes bazárek na facebooku, ale v naprosto perfektním stavu, Běh o život a Nezbytné věci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Ano, blogosféra má zničující účinky na můj posudek, zda knihu potřebuju hodně nutně, nebo málo...většinou mě totiž přesvědčí, že jsem nikdy nepotřebovala nic víc :D
      Ursula je vážně neotřelá autorka :) Rozhodně bych ji být tebou vyzdvihla na vrchní příčky žebříčku priorit :) Je to jasné, že já bych ti špatně neporadila, že? :) :D Erebos byl dlouho v levných knihách. Sice v té druhé (červené) verzi, než mám já, ale i ta druhá obálka se mi líbí :)
      S láskou, Rosie - ani mi nemluv. Zatím odolávám, ale neví, jak dlouho to vydržím :D
      Běh o život se mi líbil hodně. Nezbytné věci mi zas až tak v paměti neuvízly, ale tobě se třeba budou líbit víc :)

      Vymazat
    2. S láskou, Rosie jsem se taky snažila odolávat, vydržela jsem docela dlouho, ale už to bylo neúnosné, musela jsem si to koupit :D Já mám od autorky hrozně ráda P.S. Miluju tě, jak knížku, tak film s úžasným Butlerem, a když jsem viděla trailer na S láskou, Rosie, věděla jsem, že je to můj konec :D Film je super, odpočinkový, je tam láska, trable, občas vtip, takže jsem s knížkou byla jasná :D Nečekám nic převratného, spíš milého, jako od všech podobných knížek. Plánuju ji po RPO :)
      Jo jo, do Ursuly se pustím...jen, co si něco pořídím do knihovny, protože, jak píšeš, blogy vyvolávají pocity, že člověk něco hrozně potřebuje :D :)

      Vymazat
    3. P.S. Miluji tě jsem viděla právě jen jako film a Butler je prostě....hmmmm ♥ :D Knížku doma máme, ale nějak na ní nedošlo :D
      Určitě se chci na S láskou, Rosie kouknout jako na film, i když mi ta hlavní herečka je strašně nesympatická :D Ale zato ústřední hrdina je kocour :D
      Zatracené blogy :D

      Vymazat
    4. Tak tedy hlásím, Erebos sehnán :D už to začíná, se svou 'sběratelskou úchylkou' myslím, že to nebude trvat dlouho a přidám i zbylé dvě knížky autorky :D

      Vymazat
    5. Jupí! Erebos jsem taky četla jako její první a musím říct, že zpětně se mi líbil nejméně, ale to jen proto, že ho další dvě knížky překonaly :D Takže si to pořizuješ ve správném pořadí :D Jinak je ta kniha úplně skvělá!

      Vymazat
  5. Neplánovaně? Já se tedy krotila zcela plánovaně! :D A souhlasím, že někdy není lepší pocit, než koupit novou knihu a hned ji začít číst. Ani nevíš, jak teď trpím a kroutím se a chci začít číst své nové přírůstky, ale nemohu, protože chci dočíst, co mám rozečteno :D
    O té knize, co doporučovala Bastera, jsem nikdy neslyšela, ale počkám si na tvou recenzi a pak bych ji možná také zkusila :) Juu a na Seaculum se (samozřejmě díky tobě!) nehorázně těším! A už je na cestě ke mě, jupí jupí. Krásný článek a přírůstky! :) Já měla za únor jen 3 e-knihy, jak jsem říkala na začátku - snažím se krotit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nedala jsem si žádné předsevzetí, nebo tak něco :D
      Není dobrý nápad jít nakupovat, pokud jsi odhodlaná k něčemu jako dočítání nedočteného! :D
      Počkej, ale nemůžu zaručit, že to budu číst v nejbližší době :D
      Nedivím se :) Ta kniha je vážně skvělá a doufám, že ti padne do noty a třeba tě vytáhne ze čtecí krize! :)
      Děkuji :)
      3 e-knihy není zlé skóre! :)

      Vymazat
  6. Krásné přírůstky :) Já jsem v poslední době taky moc nenakupovala, snažím se krotit záměrně a asi se mi to docela daří, když jsem za únor nakoupila jen dvě knihy..Březen už bude asi horší, protože začal semestr a já tak znovu každý den chodím kolem knihkupectví a Levných knih..Obojí je dost lákavé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Únor asi postihla nějaká ekonomicko-knižně-nakupovací krize :D všichni se drželi zkrátka a dali si zámek na šrajtofle :D
      Také mám po cestě do školy několik knihkupectví a je dost těžké tam občas, po nevydařeném dni nechodit okounět :D

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Díky moc :) Knížky jsou fotogenické a vděčné objekty na focení :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři