28. 2. 2015

Top týdne #50

Účastním se projektu/meme/čehosi s názvem Top týdne. Původním autorem je Luu
Úkolem je sestavit 52 žebříčků o 10 položkách na nejrůznější témata. Je to zamýšleno tak, že po celý rok budete každý týden přidávat jeden žebříček (52 týdnů = 52 žebříčků = jeden rok)
Téma číslo 50 zní

VOLNÉ TÉMA

TOP 10 SERIÁLŮ

Možná bych dovedla vymyslet i nějaké lepší volné téma, ale znáte to, nápadů jsem měla spoustu, jenže jsem si je nikam nenapsala a moje "to si přece budu pamatovat" opět selhalo. Každopádně si stejně myslím, že mých knižních top desítek už máte plné zuby a chce to změnu. Představuji desítku svých oblíbených televizních potěšení. Knihomol přece může mít rád i neknižní fikci! Na každý z těchto seriálů bych se mohla koukat pořád dokola a vůbec mě netíží, že už přece vím, jak to všechno dopadne.


1) The Big Bang Theory
Kdo by nemiloval tuhle čtveřici nerdů, pomalu se měnící v regulérní lidi. A Penny, Amy a Bernadette tomu dodávají šťávu. Postupem času seriál ztrácí své původní geekovské kouzlo, ale podle mě je dobře, že se postavy někam posunuly. Tak je to přece i v životě. Potkáme nové lidi a ti nás nějakým způsobem ovlivní....

2) Přátelé
Nesmrtelná šestice přátel, která mě neomrzí ani po sto padesátém shlédnutí. Ross je největší zlato, Chandler a Phoebe jsou jedni z nejvtipnějších lidí této planety, Monika je někdy trochu jako já a Joey s Rachel je perfektně doplňují. Prostě...Friends s nejlepší znělkou na světě a i když preferuju originál, musím uznat, že český dabing je dokonalý.

3) Bones 
Nekoukám na kriminálky, ale Sběratele kostí prostě můžu. A můžu na ně koukat pořád dokola. Jednou mi kamarád řekl: Proč se na to jako koukáš znova? Vždyť je to kriminálka! Víš už jaké je řešení případů. Ale Bones má příběh. Baví mě chemie mezi postavami a ač to není sitcom, užívám si i hlášky a spousta legrace. Navíc mi tu neskutečně přirostly k srdci postavy. Hodgins je moje největší platonická láska.

4) Červený trpaslík
Britský humor, který buď milujete, nebo nenávidíte. Buď se popadáte smíchy za břicho, nebo si ťukáte na čelo nad jeho hloupostí. Naštěstí patřím k té první skupině a na posádku z Red dwarfa nedám dopustit. Opět musím vypíchnout geniální český dabing. To byly časy, když se ještě někdo obtěžoval vážně přeložit takřka nepřeložitelné vtipy. A na těch je právě Trpaslík založen. Go, Rimmsy!!! Nesmrtelné hlášky se snadno používají v běžné konverzaci, ale neznalci je asi nepochopí a budou na vás koukat jako na blázna.

5) My little pony: Friendship is magic
Seriál je možná původně cílen na dětské publikum, ale skutečnost je někde úplně jinde. Ale vážně. Poníci mají co nabídnout i starším, možná lehce infantilním divákům. Také se tu skrývá spousta poučení, ale i narážek, které pobaví až starší. Pinkie Pie si mě omotala kolem prstu během jednoho dílu.

6) The amazing race
O slovo se hlásí první z řady mých milovaných reality show. Tahle cestovatelská soutěž má geniální koncept, který vydržel přes dvacet řad. Týmové dvojic cestují z jedné destinace do druhé, v každé zemi je čeká hrstka soutěžních úkolů - "Roadblocků" a "Detourů", kdo dorazí do cíle jako poslední, vypadává. Jen jedna dvojice může vyhrát milion dolarů.

7) Survivor
Geniální, perfektní, dokonalá, napínavá soutěž, která i po bezmála třiceti řadách stále baví. Nelákalo by vás zkusit si žít jako trosečník, jen s tím, co máte na sobě, přístřeškem, který si postavíte vlastníma rukama ze zdrojů přítomných přímo na ostrově a možností zasoutěžit si, většinou o kus žvance? Hra o přežití se společenským faktorem, možná ještě důležitějším, než jsou nějaké outdoor skills.

8) Masterchef
Přesto, že já žádný zářný kuchař nejsem, show kde jde o vaření můžu a hltám jeden díl za druhým. Pestrá směsice úkolů, pohledy na nádherná jídla a skvělé poznámky porotců mě dokážou přikovat k obrazovce na hodně dlouho.

9) Hell's kitchen
Další z pořadů Gordona Ramseyho. Já toho chlapa prostě můžu. Dokáže být nepříjemný jak osina v zadku a pěkný sprosťák, ale přece jen je to kapacita ve svém oboru a jeho schopnosti a úspěch berou dech. To pak tomuhle fešákovi odpustíte, že ze soutěžících dělá před celým světem někoho, kdo se cítí malý, jako batole. 

10) Comeback
Abych zařadila i něco z české produkce, co mě fakt baví a mohla bych koukat pořád dokola, je to rozhodně Ozzákova rodinka a Simona s dvojčaty. Dost povedený český sitcom, který možná není po chuti každému, ale já ho miluju.

Desítka oblíbenců je hrozně málo! Další český seriál, který se povedl je První krok. Je mi neskutečně líto, že neměl dostatečný úspěch a nepokračoval dál!
Ze zahraničních bych vypíchla Misfits, New girl, Game of Thrones, Glee, Krok za krokem...no asi bych tu mohla být do rána!
Jak vidíte, líbí se mi pestrá směsice žánrů. Stejně jako u knih. Na jaké seriály nedáte dopustit vy? :) 
Share:

12 komentářů:

  1. Přátelé MILUJU! <3 Všechny postavy jsou jako celek dokonalé:-D Pak máme společný: Bones a The Big Bang Theory. Já ještě mám hrozně hrozně ráda How I Meet Your Mother :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo ne? :) :)
      Konečně další fanoušek Bones!! :)
      HIMYM jsem sledovala v jeho začátcích a pak mě to tak nějak pustilo :) Nemám ráda Robin :D :D

      Vymazat
  2. Tiež som na túto voľnú tému robila seriály :) Teóriu milujem tiež, Comeback je super. Ostatné buď nepoznám, alebo nesledujem. Ja odporúčam Doctora Who, Sherlocka a Queer as folk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš to, možná jsem se tedy chtě nechtě inspirovala tebou, protože jsem tvé top týdne sledovala :)
      DW mi doporučuje spousta lidí a jsem si jistá, že jednoho dne neodolám. Ale nemá to asi bambilion dílů? Abych se rozhodla, jestli je dobrý nápad začít to sledovat během semestru před státnicemi :D
      Sherlocka už mám dokonce v počítači, ale ještě na něj nedošlo :)
      To poslední ani neznám, ale předpokládám nějakou homosexuální tématiku? Nic podobného jsem ještě neviděla a mohlo by to být dobré :)

      Vymazat
  3. Zase jsi mě přeběhla.. podobný článek mám zrovna v konceptech :D Jinak k seriálům - první dva taky úplně zbožňuji a přidala bych ještě HIMYM, to je taky skvělé a zábavné. Ráda mám i The amazing race, na což koukám v tv když zrovna dávají, nebo i Comeback není špatný. Jediní poníci mě nezaujali. Na to jsem nikdy nebyla a nezaujalo mě to. Ale když to někoho baví, tak to je fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D Top týdne docela dobře pokrývá spousta nápadů na články :D Občas díky tomu vykradu sama sebe :D Stejně si ráda přečtu tvůj článek :)
      HIMYM jsem přestala sledovat asi po pěti řadách, ale rozhodně to nezatracuji :)
      Super!!! Znáš The Amazing Race! Většinou lidi vůbec nevědí, o čem žvaním a z čeho že jsem tak nadšená :D
      Aaaaa! :D Poníci ♥ :D Baví mě to moc :)

      Vymazat
  4. Přátelé jsou největší srdcovka, doma to jede pořád, nikdy to neomrzí, přítel je zase tolik zaběhnuté nemá a občas na mě kouká jako na blázna, když mu to přeříkávám dopředu, s předstihem se chechtám na celé kolo a nakonec mě to úplně odrovná, když to konečně zazní i v seriálu :D
    Sleduju pravidelně i Big bang :) HIMYM jsem dokoukala už spíše z 'povinnosti', poslední série jsou ale opravdu bída.
    Dále jsem reality člověk, takže Survivor hltám už od té doby, co to asi před 14 lety vysílala Nova, hned jak to bylo možné, tak jsem si pak postahovala zbytek a teď je to taky pravidelná dávka. Stejně tak TAR, tyhle dvě já prostě můžu a Jeff s Philem, no jedničky :)
    Jinak mám ráda i Krok za krokem, Glee, zbožňuju Got (ale tam to mám na hraně knihy x seriál), se ségrou koukáme na American horror story a nesmím zapomenout na Sex ve městě, tam je to taky hláška za hláškou, to mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle mám zvládnuté BBT, Přátele a Red dwarfa :D :D A lidi, co to tolik neznají a koukají na to se mnou, jsou fakt naštvaní, že to říkám předem :D Ale já si nemůžu pomoci :D
      Hurá! Někdo, kdo má rád reality show! České verze, jako Vyvolení a podobně mě nebraly, ale TAR a Survivor s Philem a Jeffem jsou prostě nejlepší!! :)
      Sex ve městě je taky fajn :) Mám nejradši Mirandu :)
      Nikdy jsem nějak nepropadla třeba Čarodějkám nebo Buffy, což byly další seriály, co běžely odpoledne, když jsem přišla ze školy, jestě někdy na základce...Sledovala jsem třeba Sabrinu, ale asi před dvěma lety jsem to viděla po dlouhé době a šokovalo mě, jak je to divné :D :D

      Vymazat
    2. Tak to já na Čarodějky a Buffy koukala, ale tak nějak, když jsem si na to vzpomněla, nikdy ne nějak pravidelně :) Sabrina mě nikdy nebavila, ta herečka mi je nesympatická a přišlo mi to strašně zvláštní už tenkrát :D
      Přítel se nejdřív na mě a na Survivor (stejně jako na mě a Přátelé) koukal jak na zjevení, nechápal, že o tom dokážu tak mluvit, říct mu, kde se co dělo apod., ale na nové řady už koukáme spolu a moc se mu to líbí, pořád to teda nemá tak najeté jako já, která to hltám už léta, ale kouká se a to jsem ráda, stejně tak na Přátelé, úplně mám chuť si něco pustit :D :) A já u toho i pravidelně brečím, v Přátelích mě i po té době dostává poslední epizoda, kterákoliv svatba, vyznání a u Survivoru, když přijdou blízcí a u TAR, když vypadne tým, to skoro pravidelně je mi líto i těch, které ráda nemám :D připadám si divná, když to píšu :D

      Vymazat
    3. :) Takhle, jak jsem si vzpomněla jsem původně koukala na Step by step, ale později jsem ho stáhla celý a zkoukla vše. A úplně jsem zapomněla na Gilmorky!!!!!!! Ty miluju! A taky na ně můžu koukat pořád dokola :D Ty jejich rozhovory :) A miluju Lukea :D A proboha...Veronica Mars!!! Můj skoro nejoblíbenější seriál! U toho mi bylo fakt hrozně líto, že ho zrušili. Na tu můžu koukat taky pořád klidně :)
      Taky mě lidi nechápou, jak můžu vědět v jaký řadě byl kdo a kdo vyhrál tak :D
      Já teď ve volných chvílích právě jedu Přátele a prostě i když to znám nazpaměť, tak mě to baví a jsem napjatá :D :D
      Nejsi vůbec divná, jsi asi moje spřízněná duše :D :D

      Vymazat
    4. Jeee, Gilmorky, tak to taky nechápu, jak to, že jsem je nemohla zmínit, když je mám taky zkouknuté asi třikrát a některé díly i víckrát, zbožňuju je a jako plusový bod u mě mají za zmínky řady literárních děl :) Teď se mi zase vybavilo milion hlášek, Emily a Richard, skvělá dvojice, smrt Richardova představitele asi před dvěma měsíci jsem oplakala, to mě hodně zasáhlo. S přítelem máme soukromou 'hlášku' místo pohoda jazz (Jess) říkáme pohoda Dean :D blbost, ale nás to baví :) Jinak já nejradši z partnerů Rory Logana a ten závěr vztahu úplně proklínám :) Jinak Luke je zlatíčko, oni všichni, mám je moc ráda a ráda s nimi prožívám jejich životy :) 'Jmenuje se jako nějaké hlavní město..Londýn...' 'Paris :o ' :D
      Tak Veronicu jsem nikdy neviděla, nebo jako jo, pár dílů, ale vůbec nevím, o co tam jde, slyším na to samou chválu, ale já se do toho nikdy neponořila :)

      Vymazat
    5. Rory přečetla za všechny ty řady neskutečné množství knih! :D Čtu rychle, ale na ni fakt nemám :D Hlavně tedy na rozdíl od ní moc nečtu klasiky...
      Emily a Richard byli super :D Ale já prostě nejvíc miluju Lukea :D Takový super bručoun :D
      Z Roryiných kluků mám taky nejradši Logana :D A Deana nesnáším, to je hroznej pitomec :D A Jess je na mě zase trochu moc "zlobivej kluk" :D Ale čte!!! A to se cení!
      Veronica je nejlepší!!! Fakt ♥♥♥♥♥♥

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři