1. 2. 2015

Book haul alias Měsíční chvástačka za leden 2015

Volejte sláva a tři dny se radujte. Je tady zase konec měsíce a s ním již tradičně nejnovější book haul. Tentokrát se mi povedla neuvěřitelná věc. Nejen, že jsem si koupila pouze jednu jedinou knížku, ale navíc, jsem už všechny nové přírůstky stihla přečíst. Kdyby se mi podařilo udržet tento trend, nejen, že bych nejspíš byla o něco bohatší, než minulý rok, ale hlavně by se mi knihovna neplnila knížkami, které na mě budou vyčítavě zírat nepřečtené ještě několik měsíců a to rozhodně není motivace k zahození! 

Tou jedinou koupenou knihou měsíce ledna je novinka Ursuly Poznanski
s názvem Pět. Pro mě, jakožto nadšeného kačera absolutní must-have. Spojení mých dvou vášní (čtení a hledání kešek) v jednom bylo příliš lákavé na to, abych byla schopná odolat. Je to vydařená detektivka, vrah se s ničím necrcá, o naturalistické popisy zde není nouze a atmosféra geocachingu je tak opojná, že musí zlákat do svého lůna i absolutní odpůrce přírody a hledání pokladů. Recenzi už chystám, ale už předem vám můžu říci, že tahle knížka s nádherně vyvedenou obálkou za to stojí.

Knížku Jednoho dne, možná jsem dostala pár dní po Vánocích, ale až po publikování prosincové chvástačky, takže jsem ji zahrnula do měsíce ledna. Příběh mladé začínající herečky Franny mě moc bavil a humor, se kterým je knížka psaná se mi nádherně trefil do noty. Za mě palec nahoru.
Prvním recenzním výtiskem tohoto roku byl Projekt manželka, který mi doporučila Kristie. Dodnes jsem ji za tento tip vděčná, protože kniha již v lednu nastavila vysokou laťku pro nejvtipnější knihu roku 2015. Don je naprosto úchvatně vymyšlená literární postava a hrozně mě bavil. Je to hrozně milá oddechovka, kterou jsem na první pohled odsoudila na základě obálky a názvu, který se tváří naprosto tuctově a obyčejně, ale pod povrchem se skrývá něco báječného. Kdo četl, možná můj pokus o fotovtip pochopí :D 
Druhým recenzákem byla jedna z mých nejočekávanějších pokračování série a sice kniha Únos, která nás navrací na ostrov Morris, za
Viráty vedenými Tory Brennanovou. Knížka mě ani v nejmenším nezklamala a těším se, co si na nás autorská dvojice Kathy a Bredan Reichs vymyslí příště, protože zatím si vedou na jedničku.
Poslední knížka ledna se mi technicky vzato do rukou dostala až posledního ledna, resp. prvního února pár minut po půlnoci, což by ji řadilo do únorového bookhaulu, ale já ji s vaším laskavým dovolením zařadím sem. Jedná se o knížečku Radek, kterou napsala blogerka Arvari, alias Katka Heřmanová. Tuhle jednohubku jsem přečetla okamžitě ještě tu noc za nějakou hodinku a neskutečně se u ní bavila. Radek je opravdu mistr v komplikování vlastního života. Těšte se an recenzi.




Kromě klasických knih jsem v lednu dostala jako odměnu za článek na blog knihy.idnes audioknihu trilogie Hunger games. Už se hrozně těším, až se díky Tereze Bebarové, která knihu načetla vrátím k tomuto oblíbenému příběhu.

Jaké skvosty přibyly do knihovny vám? Dali jste si nějaké novoroční předsevzetí, co se týče nakupování knih? Daří se vám ho plnit? :) 

Share:

22 komentářů:

  1. Knihu Jednoho dne možná bych si chtěla také přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proč rovnou chtění neproměnit v čin? :) Jen do toho, je vážně skvělá!!! :)

      Vymazat
  2. Úplně rozumím tvému nadšení z toho, že jsi koupila málo knížek a už jsi je i přečetla, kéž bych se v tomto taky zdokonalila!
    Pět mě fakt zaujalo, akorát já mám děsný problém, že se prostě do thrillerů a detektivek moc často nedonutím, ať už zní anotace sebevíce zajímavě. Ale je pravda, že tuhle knížku jsem už několikrát v knihkupectví vzala do ruky.
    Jednoho dne možná mě zaujalo už jenom proto, že jsem děsný fanoušek Gilmorek. A když říkáš, že je to fakt dobré, tak si to pece jenom možná přečtu! :)
    A Projekt manželka - tu knížku prostě musím přečíst, hrozně jsi mě pro ni nadchla! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Že? :D Hrozně mě to povzbudilo a plácám sama sebe po rameni, jak jsem na sebe pyšná, protože je to hrozně skvělé číst ty knihy, když je máš úplně nové prostě! :)
      U čtení si myslím, že asi nemá úplně velký smysl se k něčemu přemlouvat, nebo dokonce nutit. To by sis tu knížku akorát zošklivila :) Ale jestli tě zaujala, třeba by ti zrovna tahle mohla změnit názor :) Není to detektivka jako je Hercule Poirot, nebo severské. Připomíná mi to spíš takové ty americké kriminálky, když to tak trochu nešikovně řeknu :) Je to svižné, napínavé a prostě super :)
      Jako fanouškovi Gilmorek, by ti tahle knížka rozhodně neměla ujít :) Vážně jsem v tom Lorelai viděla :)
      Musíš, musíš!! :D Co nejdříve! :D

      Vymazat
  3. Knihu Jednoho dne možná bych si ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak s chutí do toho :) Nač čekat :) Od nějaké knihy z to-read listu se začít musí, tak proč ne zrovna od téhle? :)

      Vymazat
  4. Ty fotky jsou super! A ten sloník je ťuťu <3 mně přibylo 16 knih, ale jelikož 12 z nich je z vánočního balíčku od Epochy, tak můžu o říct, že jsem se vcelku krotila :D Ale doufám, že jednou dosáhnu taky toho, že vše, co si ten měsíc koupím, tak to taky přečtu :-) V únoru by to možná šlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? :) Mně se ještě pořád moc nepozdávají :) Mám co zlepšovat. Mám ale prostě hrozně blbé světlo a nemám ten správný cit pro kompozici :( Díky, to je Chuck (Norris) :D Moc s HG nesouvisí, ale prostě jsem tu fotku takhle chtěla :D :D Možná ho přejmenuju na Peetu, abych měla ospravedlnění :D
      Páni, to je krásný balíček tedy!!!
      To je prostě perfektní pocit, mohu jen doporučit :) Číst úplně nově koupené/pořízené knihy, co se ti ještě na poličce neokoukaly je prostě super :)

      Vymazat
  5. Skvělé přírůstky. Bohužel jsem ani jeden z nich nečetla, ale knihu Pět bych si pořídit chtěla. Já si dala předsevzetí nekupovat knihy a v lednu mi to vyšlo! Ale to jen díky tomu, že jsem půlku promarodila doma :D Takže v únoru už na tom budu hůř :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :)
      Páni, gratulace! :) Takové sebeovládání! :D
      Vážně není tak špatné kupovat jen tolik, kolik zvládneš přečíst :) Číst úplně čerstvě koupené knihy je totiž dokonalé :) Je to složité, když je všude tolik chvály na bambilion knih, ale dá se to zvládnout :D Připadám si jak na odvykačce :D

      Vymazat
  6. A já jsem ještě lepší! Já jsem si nekoupila žádnou knížku! :D Ale né, fakt z toho mám dost velkou radost, protože toho místa na knížky ubývá a i tak mám doma dost nepřečtených knih, takže bych se fakt měla krotit. :D :)
    Jinak moc pěkné přírůstky. Ta knížka Pět vypadá dost zajímavě, možná ji pak také omrknu. :)
    Únos má sice poněkud úděsnou obálku, ale aspoň mi to připomnělo, že bych téhle sérii měla zase také věnovat pozornost, přečíst druhý díl a případně pořídit další, jop. :)
    Ha! A Radka už mám doma! Dokonce i podepsaného! A je to fakt neuvěřitelně bezva čtení! :D :)
    Jé, tak doufám, že dáš někdy vědět, co si o té audioknize myslíš. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No neke! Tak to ti gratuluju, jsi nejlepší! :) Nafukovací knihovny ještě nevymysleli, takže se holt musíme nějak přizpůsobit velikosti byty no :D Co se dá dělat :D A už nemůžu tolik shromažďovat prostě. Loni jsem se fakt utrhla ze řetězu :D
      Je hooooodně zajímavá! :) Zvlášť pro mě, jako geocachingového nadšence :) Trochu ji díky tomu nadhodnocuji, protože o tomhle koníčku tolik knížek není (ještě třetí díl Virátů ♥♥♥)
      Mně se celkem líbí, protože prostě ladí se zbytkem autorčiny tvorby :) Pořiď si je :) Jsou pořád stejně skvělé :)
      Je to hodně super, přečetla jsem to fakt šíleně rychle, ani jsem se nestihla moc převalovat, jak jsem byla začtená! :D
      Dám vědět určitě :) Příležitostí k poslouchání audioknih mám naštěstí dost a dost :) Sice jsem závislá na audiknihách HP, ale možná ho na chviličku vyměním za HG :D

      Vymazat
  7. Gratuluji k úspěchu, já si koupila knihy dvě: Girl Online v angličtině (protože se přece musím vzdělávat) a Dokonalý pár (protože Levné knihy a 39 korun - no nekup to!). Jsem se sebou docela spokojená i co se přečtených knih týče - zvládla jsem jich šest, což je na mě docela nadprůměrné číslo mívám tak tři až čtyři... Z Tvých lednových knih jsem četla pouze Hunger Games a tu audioknihu bych si moc ráda pořídila.
    Hodně štěstí i v dalším čtení a sebeovládání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Girl online by mě taky celkem lákalo :) Včera jsem ji viděla v knihkupectví a překvapilo mě, jak je ta knížka tlustá :) Na druhou stranu má celkem velké řádkování a písmenka :) Asi už taky nebudu úplně cílová skupina, ale napsala to Zoella (možná :D) a to prostě potřebuju :) :3

      Vymazat
  8. Opravdu volám sláva, gratuluji ti a upřímně před tebou smekám, protože narozdíl ode mě máš asi dostatek sebedisciplíny :) Potýkám se se stejným problémem, kupuji moc nových knih, ty se mi hromadí v knihovničce a výsledek je hromada nepřečtených knih ke kterým se dostanu s tak půlročním zpožděním :D Od nového roku se snažím krotit, zatím mi to jde jen napůl, protože jsem neodolala a i v lednu jsem si pořídila Pět,a dvě knihy ve slevě od Baronetu :) No jo, Pět je těžké odolat :) Ať se ti nové knížky líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) :) To já mám, někdy... :D
      Pět je sakra těžké odolat. Je do perfektní :) Už sepisuji recenzi. Snad se ti taky bude líbit. Já jsem nadšená :)
      Na nepřečtené knihy je moc smutný pohled a já už to nesnesu! :) Něco s tím musím dělat :)

      Vymazat
  9. Krásné přírůstky :) Projekt manželka si také musím přečíst, tvá recenze mě naprosto nadchla a hned jak bude čas, tak se do čtení také pustím. Ten thriller Pět vypadá zajímavě, ale na mě už ta anotace působila dost brutálně :D Jsem asi trochu sralbotka, tak si radši počkám na tvou recenzi a pak uvidím. Přibylo ti toho docela dost! :) A krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Projekt manželka si přečti! Hned! Teď! :)
      Je fakt, že je tam hodně syrově naturalistických popisů a není to úplně čtení, pro strašpytlíky a lidi se slabším žaludkem :D
      Díky moc :) Snažím se :)

      Vymazat
  10. Jednoho dne možná - úžasná obálka. To si musím přečíst. Projekt manželka - no už jsem slyšela o klíčích v lednici, ale kniha.... :-o Leontyna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má krásně romantickou a decentní obálku a obsah je ještě lepší :)
      No to víš, u mě je možné vše :D Ale spíš ta knížka, než klíče :)

      Vymazat
  11. Krásné nové knihy! Jednu knihu? no to je nádhera. Já si v lednu pořídila jen šest knih a tento měsíc jsem si koupila knihu jen jednu a v plánu mám jen dvě další, takže snad si to nízké číslo udržím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) No snažila jsem se no :) Už se mi něco takového dlouho nepodařilo. Za uplynulý rok snad jen jednou a už je to dávno! :D
      Nevím, jestli tě podporovat v nakupování, protože kdo nerad nakupuje knihy, nebo uskutečnění "nemožného", což znamená udržet se pod hranicí čtyř knih :) :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři