25. 12. 2014

Vánoční Book haul alias Měsíční chvástačka za prosinec 2014

Na prosinec se všichni těší jako na měsíc, kdy většinu vysněných knížek najdou pod stromečkem. Ani já to nemám jinak. Neváhala jsem a Ježíškovi jsem nadiktovala celou hromadu tipů na dárečky, které bych si přála a zařekla jsem se, že se v prosinci budu s nakupováním mírnit, ideálně nekoupím vůbec nic a všechnu radost si nechám na Štědrý den. Nebýt toho, že jsem 23.12 byla v práci, tak bych to dodržela. Přišel za mnou totiž kolega a řekl smrtící větu. "Jedu do Luxoru, nepotřebuješ tam něco?" Dokáže vůbec někdo takové větě odolat? Neřekla bych!
Protože už jsem věděla, že jednu knížku, kterou jsem napsala jinému, než domácímu Ježíškovi nedostanu, tak jsem se prostě neudržela a řekla si o ni. 
Na společné fotce je k vidění celkem 13 knížek, takže považuji prosinec za úspěšný. Tím spíš, že sama jsem investovala jen do jedné z nich.
Už v listopadové chvástačce jsem zmiňovala, že Malý Mikuláš je jednou z mých oblíbených dětských sérií. Pod stromečkem jsem našla těchto pět dílů :) Byl to společný dárek pro mě i mojí sestřičku :) 
Moc mě to potěšilo a doufám, že pokud je nebudu číst sama, snad po nich někdy sáhnou třeba moje děti :)
Dalším potěšením jsou dvě krásné novinky od Yoli. U pokračování Labyrintu s podtitulem Spáleniště: Zkouška jsem se musela hodně držet, abych nešla do knihkupectví, hned jak vyšla, což bylo někdy začátkem prosince. Údajně je drsnější, než první díl a snad bude i akčnější. Těším se na Minha ♥ a Thomase. 
Prozřetelnost mě pak zaujala kvůli autorce, od níž se mi líbil Červený vrch víc, než bych čekala a tak doufám, že ani Prozřetelnost mě nezklame. 
Talisman je recenzním výtiskem od Knihcentra. Málem mi vypadly oči z důlků, když mi přišel balíček a knížka v něm má skoro 700 stránek. Jasně, King bývá často pěkně ukecaný, ale nevím proč, jsem to nečekala. Trochu problém je, že se nemůžu vůbec začíst, vlastně mě to ani po 100 stránkách nezačalo bavit. Nevím, zda to bylo tím, že jsem měla ukrutně málo času na čtení a strašný čtecí blok (poprvé v životě), tím, že už jsem z Kinga "vyrostla", či je to prostě nějaké jeho slabší dílko. Netuším. Ale vážně mě to mrzí a nevím, jestli vůbec budu schopná ho dočíst, tím spíš do doby, do kdy má být napsaná recenze. Knížky jsem fotila ještě u našich a přebal jsem nechala doma, tak snad se nezlobíte. 
Esej o tragédii frčela po blozích někdy před čtvrt rokem a většina lidí z ní byla unešená. Mě původně ani nelákala, kvůli všemu tomu nadšení, ale když už to bláznovství trochu utichlo, tak jsem po ní zatoužila. Host ani špatné knihy vydávat neumí, takže se mi jistě bude líbit.
Čtyřka: Divergentní povídky je právě tím mým jediným prosincovým hříchem. Nedovedla jsem si představit, že ho nebudu do konce roku mít ve své knihovničce a tak jsem si ho 23.12 koupila. Čtyřku jsem měla ráda hlavně v prvním díle, před Tris, pak už byl dost ufňukaný, ale tři ze čtyř povídek by tím pádem mohly být podle mého gusta.
Na Svůdné zlo pěla ódy nejedna blogerka, ale hlavně Ivcca. Málem jsem zešílela touhou si trilogii taky přečíst, při jejích nadšených zprávách na Viberu :D Zařekla jsem se však, že se čtením počkám do doby, než u nás vyjde třetí díl, což bude někdy v lednu, pro případ, že by druhý díl skončil moc napínavě a já bych se zbláznila z další nedokončené série. 
Na Pět dní mě navedla opět Ivcca s velkou pomocí a iniciativou Basterky. Je to údajně velice emotivní a silná kniha, která se přitom nesnaží hrát na city. Jsem na to velmi zvědavá, ale asi budu muset zalézt do postele s velkou krabicí kapesníčků a být připravená na několikadenní depku. 
Manželovo tajemství mě nadchlo už svým námětem, ani nemluvě o nádherné ibálce. Jakmile jsem ho pod stromečkem našla a zjistila, že ho dostala i Ivcca, rozhodly jsme se, uspořádat společné čtení, protože nejvíce legrace s knížkou si člověk užije ve chvíli, kdy může průběžně sdílet dojmy s kamarádkou. Obě jsme knížku rozečetly prakticky pod stromečkem a za sebe můžu říct, že si tu obyčejnost a pomalý rozběh příběhu docela užívám. Jsem zvědavá, jak se to všechno vyvine.  
To je vše, co se týče prosincových knižních přírůstků. 27.12 totiž odjíždím mimo Prahu a věřím, že už si nic do konce roku nekoupím. 
Také jsem se rozhodla, že počínaje Manželovým tajemstvím už knížky zahrnu do Velké čtecí výzvy. Docela se mi totiž hodí do krámu, že autorka je původem z Austrálie (muhaha, takhle porušovat pravidla, to se mi nepodobá! Budeme tomu však říkat přizpůsobení k obrazu svému).
A co jste našli pod stromečkem vy? Co se vám podařilo nashromáždit mimo vánoční bláznovství? 
Pochlubte se svými přírůstky :)  
Share:

24 komentářů:

  1. Páni, tolik nádherných knížek! :-) Hned bych brala Manželovo tajemství, Čtyřku a Spáleniště: Zkouška :). Opravdu skvělé knihy! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! :) Jo, jsou to krásné kousky a budou se nádherně vyjímat v mé knihovně! (kdyby se tam vešly :D )

      Vymazat
  2. Krásné knížky! :) O Manželově tajemství uvažuji, tak uvidím. Už teď mám na seznamu knih, které si chci přečíst, nějakých 45 titulů - a ke všem se nějak dostanu. O:)
    Já jsem hlavně nadšená z Doctor Who knížek, pak mám Anna krví oděná, Abeceda kostí, Nikdykde a Selekci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Můj seznam je téměř nekonečný :D Manželovo tajemství je zatím podle mého gusta, fakt se mi líbí :)
      Nikdykde se mi moc líbilo :) Selekce už tolik ne, ale jsem asi jediná :) Annu krví oděnou mám už asi půl roku, ale ještě jsem ji nečetla :) Na Doctora Who musím nejdřív začít koukat, což už plánuji taky pěkně dlouho :D
      Taky jsi asi byla hodná! :) Krásné přírůstky :)

      Vymazat
  3. Poriadne zbierka dobrých kníh :) Som veľmi zvedavá na tvoj názor na Prozreteľnosť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Moc se na ni těším :) Jsem z nových přírůstků tak nadšená, že je možná přečtu všechny pěkně za sebou, protože co může být lepšího, než číst "čerstvé a voňavé nové knihy" hned po jejich nákupu? :)
      Prozřetelnost má velký potenciál na to, aby se mi líbila :) Určitě bude recenze :)

      Vymazat
  4. Krása :)
    S Kingem se to má tak, že u některých knih prostě je na začátku strašně moc omáčky, kterou se musíš prokousat a až pak to začne být ta správná jízda :) Aspoň já to tak s některými jeho knihami mám. A tady se navíc vykecávají dva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :)
      No právě. Kdysi jsem četla Kinga hodně, ale asi jsem se ho nějak "přejedla" nebo co a nějaké dva roky jsem na něj ani nepomyslela, ačkoli od něj mám doma ještě spoustu nepřečtených titulů. Já věřím tomu, že nakonec se to rozjede, jen teď na něj nemám tu správnou náladu, no :(

      Vymazat
  5. To je opravdu pořádná sbírka samých pěkných knížek! :) Hne bych brala Spáleniště, Prozřetelnost a Pět dní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Pět dní je takový spolehlivý recept na pořádnou depku no :) Spáleniště se nemohu dočkat, jen má tu nevýhodu, že je u něj nevyhnutelné další natěšení se na třetí díl, kterého se dočkám bůhvíkdy :D Že já to začala dřív, než jsou venku všechny díly. Jsem nepoučitelná :D

      Vymazat
  6. Wau, krásné číslo. Mě přinesl Ježíšek od Kinga Černý dům. Bohužel jsem ale zjistila, že to navazuje na právě Talisman, který jsi dostala, takže si chci přečíst právě ten nejdřív :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :)
      Jojo, to navazuje no :) Třeba se to dá číst i samostatně, ale to bych kecala :) Vždy je lepší číst i volně navazující série postupně :)

      Vymazat
  7. Esej o tragédii jsem četla nedávno a fakt dost se mi líbila. Je to ale taková ta jednohubka, kterou když přečtu za jeden den, po měsíci už ani pořádně nevím, o čem to bylo :D
    Já mám doma od Kinga knihu Pod kupolí, což je podobně silná kniha jako Talisman. Radši nechci říkat, že jsem jí už rozečetla, protože zhruba od září jsem na straně asi 23 a nemám čas a ani chuť s tím nějako hnout :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tenoučké a věřím, že to slupnu jako jednohubku :) Jo, u některých knih taky snadno zapomínám a někdy si už ani nevzpomenu na jméno hlavní postavy, což je smutné :D
      Pod kupolí jsem kdysi začala, ale nějak jsem neměla tu správnou náladu a čas na Kinga, tak zůstala nedočtená. Pořád mě ale zaujala víc, jak Talisman. No nedá se nic dělat, holt mám poslední dobou smůlu na recenzáky :( Taky se většinou tvářím, že jsem knihu vůbec nerozečetla, když ji odložím po pár stránkách :D Stejně, ve chvíli, kdy se k ní znova vrátím, třeba po pár měsících začínám od začátku :D

      Vymazat
  8. Teda, prosinec k Tobě byl opravdu štědrý! Budu divná, ale nejvíc mě zaujala ta dětská pohádková série. :-D Jsem asi ve vánoční náladě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsi vůbec divná!! :) :D Mikuláš je super :) Nikdy jsi ho nečetla? :)

      Vymazat
  9. Panejo to ti závidím :) Nejvíc ti asi závidím Manželovo tajemství, tu knížku si chystám koupit co nejdřív..a pak taky Spáleniště a Pět dní..ale vlastně bych brala všechny tvoje knížky :D Tak přeji pěkné počtení, já bych netušila do jaké zabořit nos první :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem cca v půlce Manželova tajemství a je to skvělé, fakt :)
      :D Jo, mám skvělého Ježíška a skvělý vkus :D
      Děkuji :) :) Já bych nejradši četla všechny naráz a zároveň si takové úžasnosti šetřila co nejdéle :) :D

      Vymazat
  10. Další kdo se chlubí :D Ale je to krásná hromádka s úžasnými knihami a věř mi, že polovinu bych ti i vzala :D Já letos nedostala tolik knih, protože jsem dostala spíše do osobního života něco, co jsem si už dlouho přála, takže mi to ani nevadí. Navíc mám peníze, takže si kdyžtak můžu nějaká knihy dokoupit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, každý se musí chlubit :D
      Děkuji :)
      Nedám! :D
      Tak hlavně, že jsi s dárečky spokojená, ať už to jsou knihy, nebo něco úplně jiného, důležitejšího :)
      Povánoční nákupy taky nejsou k zahození :) Od ledna zase nakladatelství zařadí plný plyn a budou vydávat jako divá, takže bude zase z čeho vybírat :)

      Vymazat
  11. Já sem ani neměla lézt, takové poklady máš a já závidím! :) Zvlášť Esej o tragédii. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Esej o tragédii jsem včera začala číst a zatím mě to moc baví :) Je to tajemné a zábavné :) Dočetla jsem Manželovo tajemství, které mi pomohlo zlomit čtecí blok a s chutí se vrhám do dalších nových přírůstků :)
      Ráda tě tu vidím, vítej zpět, už jsi mi chyběla :)

      Vymazat
  12. Samé skvělé knihy! Také se nemohu dočkat na Thomase, takže teď asi rovnou sáhnu po Spáleništi :) Máme spoustu společných přírůstků, ale to ti určitě neříkám žádnou novinku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není úplně novinka no :D :) Ale tak opakování matka moudrosti, znáš to :D
      Když Ježíšek vycházel z podobného seznamu, tak je logické, že se nám pod stromečkem sešly stejné knížky :)
      Já se těším spíš na Minha :) :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři