31. 10. 2014

Book haul alias Měsíční chvástačka za říjen 2014

Protože čas plyne jako voda, je za námi další měsíc a tím pádem před námi další Měsíční chvástačka :) Jak to vypadá, nájezdy na moji peněženku jsou vaším nejoblíbenějším potěšením (nebo to aspoň naznačují čísla zobrazení u každé Měsíční chvástačky, která jsou mnohonásobně vyšší než u jiných článků), proto jsem Vás o ni samozřejmě nemohla ochudit :) 
Tento měsíc mi opět přibylo knížek požehnaně. Dobrá zpráva pro můj bankovní účet však je, že ani polovinu z nich jsem si nekupovala sama :) 
Celkem je na komínku 11 kousků (snad jsem na nic nezapomněla, jak je mým dobrým zvykem u chvástaček), ale pouze 5 z nich jsem si pořídila na vlastní pěst :) 
Teď už k jednotlivým knížkám.


Ten, kdo stojí v koutě jsem už hrozně dlouho plánovala číst. Vlastně jsem si tu knížku vyhlédla ještě několik měsíců před založením blogu. Konkrétně mě na ní hrozně nalákala laurdes, která o ní zaníceně mluvila v samých superlativech. Tento měsíc jsem si ji po dlouhých útrapách, kdy nebyla k sehnání, ani anglicky, ani česky konečně koupila a přečetla a musím dát Kačí za pravdu. Ta knížka má hodně do sebe :) 
I Karlíka a továrnu na čokoládu provází náročná historka o jejím shánění. Na to, že mají Karlíka v Academii na Václaváku mě upozornila Madeleine. Já se tam vydala až několik dní poté. V Academii mi sdělili, že Karlík, je vyprodaný. Tak jsem propadla chmurám a sdělila Madeleine, že knížku nemají. Ta se tam opět zastavila a řekla mi, že knížku mají. Tak jsem do Academie šla znovu. Hledala jsem, ptala se na pokladně....nic...Karlík je beznadějně vyprodán!!! Říkala jsem si, že to už není možné! Madeleine nade mnou ani napotřetí nezlomila hůl a neřekla si, že jsem totální pako, že si nedovedu koupit knížku, kterou tam zcela prokazatelně mají a byla takové zlatíčko, že do Academie zašla potřetí a knížku mi zarezervovala a nechala na pokladně! Takže díky ní jsem si Karlíka přidala do sbírky a přečetla ho :)
Následují první tři knížky, které jsem si nekoupila, ale vydražila jsem na aukci na říjnovém knižním srazu v Praze. Všechny tři mají jednu věc společnou a to tu, že o nich vůbec nic nevím a nikdy jsem o nich, ani o jejich autorech neslyšela (s výjimkou S.Meyer a M.Cabot). Takže jsem na ně moc zvědavá. Hlavně na Deklaraci smrti, ta vypadá hodně dobře a přesně podle mého gusta.



Další dva úlovky z knižního srazu! Po Ceně nevinnosti jsem pokukovala už déle, ale vždycky se vyskytly knížky, které jsem potřebovala mnohem více a tak jsem si ji nakonec nekoupila. Teď však mám konečně možnost si ji přečíst :) Parádní kousek jsou Dny krve a hvězdného třpytu. Jediná potíž je, že první díl ještě nemám a nečetla jsem ho :D Ale na tuto sérii slyším hlavně od zahraničních blogerů jen samou chválu, navíc je od americké autorky a odehrává se v Praze! Jsem neskutečně zvědavá :)
Jsem single a pomstím se je můj historicky první recenzní výtisk!! :) Ano, konečně jsem se odhodlala a odvážila se napsat do knihcentrum.cz a navázala spolupráci :) Mám z toho neskutečnou radost a doufám, že si jako recenzentka povedu dobře :) Jsem single a pomstím se vypadá na zábavné a oddechové čtení, navíc jsem četla recenzi od Basterky na jinou knížku od této autorky a myslím, že to bude něco pro mě :)
Konečně jsem také sehnala Attachments, poslední knihu od Rainbow Rowell, která mi chyběla do sbírky :) Moc se na ni těším, protože její knihy mě vždy tak pozitivně naladí :)
O knihách o Charley Davidson jsem toho asi už napovídala dost a dost a hned po přečtení Prvního hrobu napravo, který jsem měla jako recenzní e-knihu od knihy.idnes.cz jsem nutně potřebovala druhý díl. Už ho mám samozřejmě přečtený a byl skvělý a Charley je prostě úchvatná hlavní hrdinka!
Tetovaný se tuším už moc nedal sehnat (nebo jsem si to nějak vsugerovala), tak hned jak jsem ho viděla, popadla jsem ho a nesla k pultu. Utratila jsem za něj první poukázky, které jsem dostala od svých drahých přátel k narozeninám :)

A to je pro tento měsíc všechno :) Jsem na sebe celkem pyšná, že jsem se držela na uzdě (relativně). Přece jen se blíží Vánoce a člověk musí šetřit nejen penízky, ale i nápady co chce vlastně pod stromeček :) 
Četli jste některou z uvedených knih? Jak se Vám líbila? :) 
Share:

30 komentářů:

  1. Prokletý maturiťák som mala dlhšie na wishliste, no nejako som od neho upustila. :) Ak bude recenzie tak sa na ňu teším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už asi právě nejsem úplně cílová skupina té knihy, ale třeba mě překvapí. Uvidíme :) Recenze určitě bude, pokud se ke knížce někdy dostanu :D Mám mnoho horkých kandidátů na čtení :D

      Vymazat
  2. To si piš, že si jako recenzentka povedeš skvěle!! ♥ Přírůstky máš moc krásné, můj komínek je tenhle měsíc mnohem menší :D Ten, kdo stojí v koutě ti moc závidím, mám ji na vánočním seznamu, ale kdo ví, jestli ji Ježíšek sežene, když je pořád beznadějně vyprodaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Ivcco ♥ :)
      Ježíšek sežne vše, třeba jen neumím hledat a prodavači v knihkupectvích mě bojkotují :D :D

      Vymazat
  3. Můžu se zeptat, kde jsi "Ten kdo stojí v koutě" sehnala? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pekne kousky! Jsem single a pomstim se by mi melo taky prijit a jsem na to fakt zvedava nazev je proste bozi :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! :) Jsem single a pomstím se právě čtu a vypadá to dobře :)

      Vymazat
  5. Takové samé super kousky! Hned bych ti je vzala :D ne, ale fakt super hromádka! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem moc ráda, že se ti kniha Ten, kdo stojí v koutě líbila, já osobně ji naprosto zbožňuji! :)
    Karlíka jsem viděla film, ale knížku jsem nečetla. Možná bych se po tom někdy mohla podívat. :)
    Prokletý maturiťák jsem četla a jako není to špatný. I když třeba taková Meg Cabot píše i líp. :)
    Hrozně váhám, jestli se do knih od Laini Taylor pustit - jasně, zahraniční booktubeři ji zbožňují, ale já se bojím, že mi nesedne to zasazení do Prahy. No... Přečtu si její povídku v My True Love Gave To Me a uvidím. :)
    Jé, k navázání spolupráce s Knihcentrem moc gratuluji! A určitě se neboj napsat i někomu jinému. Třeba nakladatelství Host skrze recenzní e-výtisk nemá problém navázat spolupráci. :)
    Attachments dostanu pod stromeček, i když to bude to americké vydání, to se mi líbí kousek víc a také to tuším vyšlo levněji, no. :)
    Charley je zkrátka skvělá a já se jen těším na další knížky o ní!
    Tetovaný je hrozně boží! Sice si myslím, že není problém ho sehnat, ale určitě ti závidím, že ho máš doma. Já tuhle sérii mám hrozně ráda, jen jsem se ještě nedostala k jejímu pořízení do své knihovničky. Snad se ti to bude líbit, i když je to ten typ klasické fantasy, co si nebere moc servítky, jop. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se mi líbila :)
      Knížka Karlík je taková milá a pro mě, když znám Karlíka zpaměti to bylo spíš takové oživení :)
      Já jsem taky dlouho váhala, ale knižní aukce váhání vyřešila za mě :D Slyšela jsem, že tam je Praha popisovaná nějak vadně, jako z minulého tisíciletí, ale přitom jezdí metro, nebo něco v tom duchu :D A navíc tam jsou "typicky česká jména" - něco jako Světlana a Kazimír, nebo už nevím :D Tak uvidím :D
      Děkuju moc! :) Já se hrozně bála, protože nevím, zda moje recenze za něco stojí konečně a odhodlala jsem se až po skoro roce blogování :) Díky za tip na Host :)
      Já když jsem Attachments viděla v Luxoru, tak jsem ho vzala, nehledě na obálku :D Protože předtím ji u nás jako jedinou neměli a když se tu objevila, tak šup s ní k pokladně :D
      Už aby byl příští rok a vyšel třetí díl o Charley!!! (první dva díly jsem četla v překladu, tak asi počkám i u dalších dílů) :D
      Já slyšela i názory, že je Démonský cyklus lepší než Píseň ledu a ohně...tak to budu muset co nejdřív zjistit! :)
      Díky za komentář! :)


      Vymazat
    2. No právě, to jsem o těch knihách od Laini Taylor slyšela taky. :D Ale prý jinak píše strašně hezky a že to má zajímavý nápad. Tak uvidím, jop. :D :)
      Já jsem objednávala přes BookDepository, to je jediná možnost, jak se ke knížkám v angličtině můžu dostat. Jasně, pár jsem si jich přivezla přímo z Anglie, ale tam znovu asi jen tak hned nepojedu. :D
      Taky jsem Charley četla v překladu a mám v plánu si na překlad počkat. :)
      Řeknu to takhle - zkoušela jsem číst Hru o trůny a po cca 150 stránkách to vzdala s tím, že mě to nebaví. Tetovaného jsem oproti tomu zhltla během pár dnů. :D Ve Hře o trůny se na mě až moc kecalo o politice a když jsem to tenkrát zkoušela číst, neměla jsem na něco podobného náladu (a teď se mi to nechce číst, protože to čtou všichni a já na to začínám mít alergii :D). Oproti tomu v Tetovaném se neustále něco děje a je hrozně fajn, že ty hlavní hrdiny poznáváš od jejich dětství a vidíš ten jejich vývoj, který je v budoucnu ovlivňuje, jop. :) Tak jsem zvědavá, co na tu knížku nakonec řekneš. :)

      Vymazat
    3. Bookdepository mám taky ráda, ale když jsem to uviděla v knihkupectví, tak jsem se prostě neudržela :D
      Já mám Hru o trůny hodně ráda :) Ale tak jestli ti Tetovaný přišel svižnější a suprovější, tak si myslím, že to může znamenat jedině to, že se mi taky bude dost líbit :) Rozhodně budu psát recenzi :) Jsem sama zvědavá, jak si s ním nakonec poradím a jak se skamarádíme :D

      Vymazat
  7. Máš těch knih tolik, že teď nevím, co komentovat dřív! Máš super kousky prostě. Nevím proč, Ten kdo stojí v koutě mě moc netankuje, ale rozhodně nepochybuji o tom, že to bude hodně dobrá kniha. Andělé noci se mi líbí, nevim o čem to je, co to je a nic, ale zajímavá obálka :D Všechny vlastně vydražené knihy jsou úžasný když jsme u toho jen kvůli tomu, že sis je nemusela koupit a přitom je máš :D
    Gratuluji k recenznímu výtisku, máš na to! :D
    A knihy od Rainbow Rowell bych chtěla taky číst :/ Ale já si musim čekat na překlady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Ono když se udělá kolem nějaké knihy humbuk, jako byl ve své době kolem Ten, kdo stojí v koutě, tak to má často spíš odrazovací efekt :( Ale mně se to fakt líbilo :)
      Andělé noci vypadají celkem dobře a Syki na srazu říkala, že je to dobré a že se i překlad povedl, tak snad to bude dobré čtení :)
      Dražba byla fajn no :D :D
      Děkuji za gratulaci :) Hrozně dlouho jsem se obávala, jestli na to mám a pak jsem to prostě zkusila :D
      Eleanor & Park už bude hrozně brzy v češtině! (nebo, že by to už vyšlo?). Vydává to Yoli teď někdy :)
      Díky za komentář!

      Vymazat
  8. Teda parádní kousky. Jsem ráda, že jsi na sraze sehnala i něco, co jsi chtěla! :) Ten kdo stojí v koutě na mě pořád čeká, měla bych už se na něj vrhnout taky konečně! Jsem single ach, nechceš mi jí pak půjčit :-D Doufám, že se Ti bude líbit, autorka má takový příjemný humorný styl :) Gratuluji ke spolupráci! Určitě budeš výborná ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      Srazové úlovky jsou vážně skvělé :) Povedlo se vám sehnat úchvatné knihy :)
      Měla by ses do ní pustit rozhodně! Je to celkem krátké a rychlé čtení a vážně nebudeš litovat, žes to konečně přečetla :) Filmová adaptace s Emmou Watson je taky dost dobrá :)
      Jsem single a pomstím se ti klidně půjčím :) Teď to čtu a vypadá to tak roztomile britsky, až se mi chce smát :D
      Děkuju moc! :) Snad budu :D :D (vlastně za to můžeš tak trochu ty, že jsem se odhodlala napsat někam konečně! :D. Takže já děkuju tobě! )

      Vymazat
    2. Půjčíš? Tak super, protože mě její britský styl vážně bavil! :)
      Ale prd, za to já určitě nemůžu, kdybys nebyla dobrá, tak byby to nešlo, takže je to jen a jen Tvoje zásluha ;)

      Vymazat
    3. Jasně :) Tak až se někdy uvidíme, tak se připomeň :)
      A žádné prd :) Je vás víc, co mě v tom neskutečně podporovalo ♥, ale beze sporu na tom máš taky svůj podíl :)
      Díky moc :) Vážím si chvály takové ostřílené recenzentky, jako jsi ty :)

      Vymazat
  9. Samozřejmě, že jsem na jednu pořízenou knížku zapomněla kruci!!! Ale to jen proto, že jsem dokonalá dcera a už jsem jí stihla půjčit mamce :D
    Koupila jsem si samozřejmě ještě Pekáč buchet od Katky Petrusové :) Už jsem jí přečetla a je to hrozně milá a vtipná knížka :)

    OdpovědětVymazat
  10. Teda, to je ale nových přírůstků :) těším se na recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, jsem šílenec asi :D Už jsem se s tím smířila a mé okolí také :) Recenze určitě budou, tak dočkej času :)

      Vymazat
  11. Gratulaci k tolika zajímavým knihám.a taky se těším na recenze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Recenze budou :) Otázka je kdy se dostanu k přečtení :D Snad co nejdříve :) Ale do konce roku vychází tolik dalších skvělých knih, že je to začarovaný kruh k zbláznění....:)

      Vymazat
  12. What the hell...?! Chcíííí :3
    Mmm..čistá závist :D nemám slov :D

    OdpovědětVymazat
  13. Samý krásný kousky a ještě jednou gratuluji ke spolupráci! :-) A asi si pár kousků budu muset přidat na svůj skromný wishlist. :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mnohokrát :)
      Jojo, dovedu si ten SKROMNÝ wishlist představit :D :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři