1. 6. 2017

Znesvětitel - Paul Finch (Mark Heckenburg #2)

Policie nikdy nespí a ani vánoční ráno není výjimkou. Celé město v tom období vždy tak zvláštně ztichne, ale i tehdy dostávají hlídky podivná anonymní hlášení, která je třeba prověřit, ať už se zdají jakkoli banální. Dvojice policistů na základě telefonátu proniká do staré přádelny lnu, kde v zaprášených a zchátralých troskách nalézají podezřele zachovalou zeď a v ní zaživa pohřbeného muže v kostýmu Santa Clause. Případ přebírá Mark Heckenburg a oddělení sériových zločinů tehdy, když je na svátek svatého Valentýna na opuštěném odpočívadle u dálnice nalezena milenecká dvojce se srdci prostřelenými šípem a začíná být jasné, že pachatel podivně rituálních vražd je někdo, kdo si vzal na paškál kalendář a jeho početné svátky. Jaké další datum mají policisté očekávat s obavami a jaký brutální akt si další slavnostní den nevyhnutelně vyžádá? Kolik lidí ještě bude muset zemřít, než bude neznámý vrah přezdívaný Znesvětitel dopaden?

Mark „Heck“ Heckenburg je v první řadě zásadový polda a senzační detektiv s takřka neomylnou intuicí a s odvahou i odhodláním na rozdávání a až pak normální chlap toužící po troše toho obyčejného života. Jeho sešit plný tváří, za jejichž svobodu a spravedlnost stojí za to bojovat ho každý den motivuje vstát z postele a vrhat se do nikdy nekončícího boje se zločinem. Tentokrát je to však trochu moc i na něj. Brutalita a bezcitnost vražd Znesvětitele by obrátila žaludek leckomu. Například Claire, nová tisková mluvčí Heckova oddělení jejíž první vyšetřování těžko mohlo být šílenější, má sotva co dělat, aby se vůbec udržela na nohou, při všem tom nátlaku veřejnosti, médií a po pohledu na nic nepřikrášlující fotografie z míst činu, které jsou nyní jako trvale vypáleny do její sítnice.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Domino.


První díl
Share:

2 komentáře:

  1. Brzo o tebe začnu mít strach, jestli tě ten nával thrillerů, psycho zápletek, nechuťáren a kdo ví čeho všeho nějak nepoznamená :D Ale budu se opakovat, zní to strašně dobře, já tohle mám taky ráda, i když to asi víc prokládám i něčím jiným, takže toho nemůžu nikdy zdaleka tolik stihnout :) A zase série, se zblázním! Super recenze, u každé si říkám, jak vždycky najdeš ty správné obraty, nic nevynecháš, myslím, že se čím dál tím víc vypisuješ a mně se tvůj styl fakt líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No, netvrdím, že už mě to taky nenapadlo :D
      Já se snažím prokládat, jednak je to občas fakt síla a taky se to pak všechno plete dohromady, ale teď vyšla šílená spousta thrillerů, které jsem musela číst hned - no co ti budu vykládat :)
      Zatím vyšly dva díly, tak to se dá dohnat! :)
      Díky, to mám radost, vážně mě takováhle chvála těší ♥

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři