30. 4. 2016

Book haul za březen a duben 2016

Dva měsíce zase utekly jako voda a mně přibylo pár zbrusu nových kousků, o něž se s vámi chci podělit. Knihovnička už praská ve švech, ale po poměrně chabém začátku roku, kdy mi přišlo že nevychází nic moc, o co bych měla nějak obzvlášť zájem, se toho v dubnu sešlo docela hodně a já dostávala a četla jako divá.
Celkové skóre tentokrát zní 7 papírových knih a 2 audioknihy a ani poměr nové versus přečtené není vůbec špatný. Za sebou mám vlastně všechny s výjimkou dvou z nichž jednu právě čtu a jednu poslouchám. Co vám o jednotlivých novinkách můžu říci? 


O první přírůstek za poslední dva měsíce se postaralo nakladatelství Baronet, které mi ještě před vydáním laskavě poskytlo k recenzi výtisk Wonderlandu Země divů, čímž odstartovalo moji posedlost autorkou Jennifer Hillier, která si mě mrazivě napínavým thrillerem naprosto získala. Další novou knížkou od Baronetu je opět thriller, tentokrát z YA sféry od známé autorky Jennifer L. Armentrout s názvem Neohlížej se. Pro mě to bylo první setkání s její tvorbou a musím říct, že mě hodně překvapilo, jak moc se mi knížka líbila. Byla šokující a čtivá a já jsem ji slupla jako malinu.


O knížce Suchý hadr na dně mořském jsem slyšela poprvé, když mi byla nabídnuta k recenzi. Českou tvorbu čtu poměrně málo (i když ne záměrně, spíš mě kolikrát nic nezaujme) a anotace zněla zajímavě, tak jsem si řekla, proč tomu nedat šanci. A udělala jsem dobře. Historky ze života na vesnici a průřez dospíváním holky, která si myslela, že ji ostatní nemají rádi, protože má jinou sponku na aktovce a její největší starostí je, že nemůže dostat tlustého brášku do punčocháčů byly prostě k popukání a já jsem se několikrát přistihla, že se směju nahlas na veřejných místech a spolucestující se snaží šmírovat, co je to za maličkou knížečku, která dokáže poměrně plaše vyhlížející slečnu tak rozřehtat. Jak (ne)být divný na netu pro mě mělo být dalším překvapením, protože bez mučení přiznávám, že o Felicii Day jsem slyšela poprvé právě když vyšla její knížka. Od chvíle, kdy jsem se ale ponořila do jejího vyprávění o dospívání v izolaci od ostatních dětí kvůli domácímu vyučování, přes závislost na hře World of Warcraft po všechny peripetie natáčení vlastního seriálu, jsem si tuhle zrzavou královnu Youtube naprosto zamilovala a kdyby všechny životopisy byly psané jako ten její, pravděpodobně toho o slavných lidech vím mnohem víc, než teď.

Podezřelý č.1 mi jako novinka od Jamese Pattersona pochopitelně nemohla uniknout. Kdo mě sleduje trochu déle, pravděpodobně už tuší, že recenze na tuto knížku se bude opět hemžit superlativy a slovy obdivu. A taky že jo.
Bude to dobrý rok je novinka od Domina, kterou jsem úplně náhodou zahlédla v přehledu na cbdb.cz a věděla jsem, že nějaký takový britský oddechový románek prostě potřebuji. Těch 380 stránek jsem zvládla prakticky za jeden den, což jak jistě víte znamená, že je to zatraceně skvělé čtení. Recenze se objeví na serveru cbdb.cz.
Dívka která si říkala Tuesday slibuje zážitek srovnatelný s mnoha úspěšnými thrillery a já jsem zvědavá, jak na mě zapůsobí po všech skvělých knihách tohoto žánru, se kterými jsem se za poslední dobu setkala. Ale mám velká očekávání. 

Co se týče audioknih, moji knihovničku obohatila audiopodoba Marťana, nejlepšího počinu loňského roku. Opět jsem se platonicky zamilovala do Marka, smála se jeho vtipům a držela mu pěsti až do samotného konce. 
Koniáš je jedním z nejlepších hrdinů z pera mého nejoblíbenějšího českého spisovatele a tak jsem si jeho akustickou podobu nemohla nechat ujít. Poslech mě teprve čeká, tak zatím nebudu nic prozrazovat, ale myslím si, že mě nemůže zklamat. 

Nezapomeňte omrknout všechny recenze, jejichž odkazy najdete v textu (recenze psané pro cbdb - Suchý hadr na dně mořském a Jak (ne)být divný na netu ještě nejsou online a já nemám vliv na to, kdy se tak stane, ale určitě vás budu informovat). 

Jakými přírůstky se za poslední dobu můžete pochlubit vy? Poradíte nějakou novinku, kterou bych určitě neměla přehlédnout? 
Share:

14 komentářů:

  1. No, já toho moc nového nemám, ale přišly mi například audioknihy Volání kukačky a Hedvábník. :)
    A co nepřehlédnout.. no, teď jsem popravdě moc novinek nečetla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že teď bylo takové mrtvé období? :D
      Ale na audioknihy bylo docela slušně bohaté, to zas jo :) Volání kukačky a další mám doma už nějakou dobu v papírové podobě, ale pořád se k nim nějak nemám :)

      Vymazat
  2. Super přírůstky :)
    Na Dívka, která si říkala Tuesday jsem strašně zvědavá ! Ale než se k tomu dostanu to zas bude trvat pár let :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, taky si myslím :)
      Já taky. Zatím si myslím, že to bude super :D A začnu to číst dneska :)
      No uvidíš, třeba bude moje recenze tak odzbrojující, že se do toho hned pustíš :D

      Vymazat
    2. S tím tak nějak počítám, takže mě nesmíš zklamat :D :D

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Vřele doporučuju. Fakt mě to úplně uhranulo :)

      Vymazat
  4. Parádní přírůstky a neskutečně jsi to stihla! :) Na řadu z nich jsem dost zvědavá :)
    Mezi mé přírůstky za duben patří mimo jiné taky Wonderland, to je náhoda, viď :D Potom jsem si pořídila samozřejmě Britt-Marii (před chvilkou dočteno, poplakala jsem si, klasika) a třetí díl Školy dobra a zla, chci si je dát všechny najednou (ale kdo ví, kdy na to bude čas) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Buď, jsou všechny bez rozdílu super :)
      Náhodička :D :D
      Na Britt-Marii už si brousím zoubky a asi brzy taky přibude :) Školu dobra a zla nemám a nevím, jestli plánuji. Možná z knihovny :)

      Vymazat
  5. Koukam, ze vsichni sli do Wonderlandu :-) Jinak pekny vyber :-)

    OdpovědětVymazat
  6. No moc pěkné přírůstky! :) Jak (ne)být divný na netu teda mile překvapilo, nějak jsem nečekala, že by to mohlo být něco extra, ale takhle bych si to klidně i přečetla. A kdo namluvil Marťana? Že bych si to připomněla a oživila i já svojí lásku k Markovi? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Já jsem si hlavně původně myslela, že je to něco úplně jiného. Nakonec mě to taky překvapilo. A mile :)
      Vše k Marťanovi jsem psala do recenze :) Namluvili to Jan Zadražil (Mark) a Jan Vondráček (NASA) :) Pusť se do toho. Doporučuju. I když jsi audioknihám ještě nepřišla na chuť :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři