6. 3. 2016

Book haul za leden a únor 2016

Vstup do nového roku pro mě co se týče čtení nebyl právě slavný. Nelítostně zaútočilo zkouškové a já jsem začala horko těžko hledat omluvu pro to, proč vůbec nečtu. Povinnosti a další věci, které mě odváděly od čtení se nějak nahromadily a já lednem profrčela s pouhými necelými třemi přečtenými knihami, což je na moje poměry zoufale málo. Ještě horší to bylo na poli nákupů. Za poslední dva měsíce jsem si nepořídila vlastně žádnou knihu. Naštěstí mi jich však i tak do knihovničky pár přibylo. 

Jelikož pro mě byl přelom roku dost chaotickým obdobím, dala jsem si trochu pauzu co se týkalo recenzních výtisků. Věděla jsem, že nestíhám číst a jelikož nesplněné povinnosti jsou mou noční můrou, raději jsem se všem omluvila a nepřeceňovala své síly přijetím knížek na recenzi. Přesto jsem během února dva recenzáky dostala a přečetla. Prvním byla dlouho očekávaná novinka od Caitlin Moranové, jejíž vydání bylo několikrát odloženo, ale já jsem se teď konečně dočkala. Nutno říct, že Jak stvořit dívku není nic pro suchary, protože jde zase o typickou Moranovou. Ta se prostě s ničím nemaže, je vulgární, nepokrytě mluví o sexu a o tématech, při kterých se ostatní červenají studem. Knížka je šokující, sprostá, ale zábavná, pokud máte rádi tento typ humoru. Moranové próza svědčí a doufám, že nebyla její poslední. Mojí recenze se snad již brzy dočkáte na serveru cbdb.cz.
Ohledně Pádu mě kontaktovala paní z Baronetu, z čehož jsem měla velkou radost. Navíc pro mě byl tento titul (vychází již 9.března!) obrovsky příjemným překvapením. Příběh mě nachytal naprosto nepřipravenou a pohltil mě jako už delší dobu nic. Čtení mě zase začalo vábit v každé volné chvíli a já jsem příběhu odvážného Jacka Taylora naprosto propadla

Druhou radostnou událostí pro mě bylo pozvání na křest knihy Adaptace. Jde o knihu slovenské autorky Miroslavy Varáčkové, která je ve své domovině poměrně známá a je autorkou mnoha titulů. Adaptace je její první dystopií a zároveň první knížkou přeloženou do češtiny. Na křestu byla autorka samozřejmě přítomná, pověděla nám něco o své tvorbě, přečetla ukázku a byla moc ochotná a milá co se týkalo podepisování knih a odpovídání na zvídavé otázky. Já jsem se například ptala, zda je spokojená s českým překladem. Prý ano. Zajímalo ji hlavně, jak se podařilo převést některé nadávky a její oblíbené pasáže. Výtisk Adaptace dostal každý pozvaný jako pozornost a já jsem si knížku samozřejmě nechala podepsat. Kečupová mračna se mi pak poštěstilo vyhrát v následující tombole. Navzdory podivnému názvu se na ně moc těším, protože příběhy, které skrývají nějaké tajemství a ještě k tomu jsou psané v dopisech, to je moje. 

A to je za první dva měsíce roku 2016 vše. Přibyly mi tedy 4 nové knížky z nichž dvě už jsem přečetla a zrecenzovala. Na recenze dalších dvou se snad můžete těšit v průběhu roku (nebudu naivní a nebudu předstírat, že se k nim určitě dostanu co nevidět). 
Jaké přírůstky přibyly vám?
Share:

16 komentářů:

  1. Doufám, že se mi Adaptace dostane do rukou, jsem na ni dost zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky a jsem hrozně ráda, že jsem dostala možnost poznat i autorku :) Po dystopiích už tolik nesahám, ale tato mě zaujala a já se na ni těším :)

      Vymazat
  2. Mně za ty dva měsíce přibylo 36 nových knih. Sice jsem jich několik dostala, ale stejně... Novoroční předsevzetí nepomohlo, tak doufám, že se taky jednou dočkám toho, že si koupím jen 4. :) Ale přírůstky máš krásný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 36?! Tak to už je pro mě trochu utopie :D Tolik knih jsem snad nikdy v tak krátkém období nenashromáždila :D A vlastně jsem ráda, že jsem se naučila krotit, protože by mi bylo líto, že je nemůžu všechny najednou přečíst! Jedině snad že bych doplňovala již přečtené :)
      Děkuju :)

      Vymazat
  3. Moc hezké přírůstky :) Já se snažím držet pořád, někdy se daří, někdy ne :) Po přečtení Než jsem tě poznala jsem nutně potřebovala další Moyesovou (to, že jsem si ji zatím nepřečetla, je věc druhá :D ), pořídila jsem si tedy Poslední dopis od tvé lásky. Dále jsem využila akci u nakladatelství Paseka a rozšířila svoji knihovnu o Literární spolek Laury Sněžné a Lolitu (na obě se moc těším) a z bazárků koupila Ostrov Entry a Světlo mezi oceány, do kterého bych se nejradši pustila, kdybych ještě neměla nějaké knihovní resty, co chci přečíst a mám na ně zoufale málo času :) Tom mi pak vlastně ještě rozšířil sbírku Nesboho díly Krev na sněhu :) Teď se snažím ovládat, ale už v tuhle chvíli mám na cestě dva balíčky z Martinusu a vím, že se na Velký knižní čtvrtek chci pořídit pokračování Řek Londýna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Já jsem se ani nějak nesnažila, ale spíš to tak prostě vyplynulo. Málem jsem tomu ani nevěřila, když jsem koukala, co mám z poslední doby nového :D
      No tak tomu naprosto rozumím :) Měla jsem to podobně, ale nakonec jsem si žádnou nekoupila a ani jsem od té doby žádnou nečetla. Žádná (z přeložených) mě vlastně neláká tolik, jako Než jsem tě poznala. Jednou jsem měla z knihovny jednu anglickou, ale nedošlo na nic. Třeba někdy :)
      Lolitu jsem četla kdysi a moc mě neuchvátila, ale asi stojí za přečtení :) Literárního spolku se trochu bojím :D
      Ty dvě další vůbec neznám :) Druhou Krev na sněhu jsem vlastně ještě nečetla! No vidíš to!
      Ještě nevím, jestli budu s Řekami Londýna pokračovat, nebo ne. Uvidíme :) No prosím. Ono se někdy nejde krotit, i když mně teď přijde, že nevychází nic pro mě tak moc zajímavého, tak jsem celkem klidná. Z poslední doby bych chtěla Bez šance a brousím si zuby na Zamilovanou hypnotizérku, ale jinak je to bída....

      Vymazat
  4. Pěkné přírůstky! :) Ten Pád vídám fakt všude a ohlasy jsou vesměs nadšené...asi ho taky zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :)
      Ano, nakladatelství je z knížky nadšené, tak se stará o pořádnou propagaci a v tomto případě si knížka fakt zaslouží nezapadnout :) Zkus!

      Vymazat
  5. Chjo, proč jsem taky na křtu Adaptace nebyla? (řečnická otázka, moc dobře vím proč) Chtěla bych potkat autorku a ptát se jí a tak, protože jsem knížku přečetla (dostala jsem ji alespoň k recenzi :)) a zaujala mě, přestože dystopie není zrovna můj nejoblíbenější žánr. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :( Je to škoda. Byla to příjemná akce :) A měla bys výhodu, že už jsi ji četla. Já se právě cítila trochu rozpačitě, že nevím, nač se ptát. Zaujalo mě právě, že se ti líbila :)

      Vymazat
  6. I přesto,že jsem měla stopku,tak jsem si vesele knihy nakupovala a nakonec se mi nashromáždilo 19 knih,takže jsem zase ve stopce neuspěla :-D
    Pád byl jeden z přírůstků a už je na poličce jako přečtený.Opravdu úžasná kniha,která mě tak moc vykolejila,že recenzi jsem psala tři hodiny a pořád ji přepisovala,protože mé pocity z knihy prostě nešly vyjádřit.Moc se těším na ten seriál :)
    Kečupová mračna mám také na svém (nekonečném) wishlistu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, to je taky úctyhodné číslo :D Vážně už dlouho jsem takového nedosáhla :)
      Že jo? :) Taky jsem psala recenzi pěkně dlouho. Člověk chce říct tolik a přitom nesmí prozradit moc :)
      Nekonečný wishlist se asi týká nás všech :)

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Nedivím se :) Mrkni na mou recenzi a ujistíš se, že ho potřebuješ! :D

      Vymazat
  8. O Kečupových mračnech teď čtu všude. Asi se na ně taky podívám.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, v blogosféře celkem prorazily :) Tak se určitě mrkni :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři