29. 3. 2015

Čtenářský klub - kniha měsíce - Duben 2015

Kalendář už na mě křičí, že je nejvyšší čas sepsat tenhle článek. A má pravdu. Za chviličku tu máme duben a díky anketě je nyní jasné, jakou knížku si máte sehnat, protože se stala pro Čtenářský klub knihou dubna. Tentokrát bylo rozhodnuto, že zahrajeme na romantickou notu a přečteme si Seznam tajných přání (Lori Nelson Spielman).
Sama jsem tuto knihu už četla a můžu vás ujistit, že pro milovníky romantiky je to téměř must-have. Knížka je miloučká, plná příjemných postav, psaná čtivě a přes to, že možná působí tuctově ve vás něco zanechá. Já ji řadím k nejoblíbenějším knihám loňského roku a doufám, že se bude líbit i vám. 

Uznávám, že jsem vám tentokrát nedala mnoho času na přípravu a sehnání knihy v předstihu, ale já doufám, že mi to pro tentokrát odpustíte. Příště se polepším a dám vám času více. 

Malé info pro Pražáky. V pátek jsem byla v Ústřední knihovně a tam jeden výtisk měli určitě volný. Pohledem na internet jsem zjistila, že MLP vlastní celkem 42 exemplářů z nichž 5 jich momentálně opuštěně dřepí někde na poličkách poboček, tak to omrkněte.
Seznam tajných přání se jinak dá klasicky sehnat v knihkupectví za zhruba 200, takže to snad není taková investice. Za moc pěknou cenu ji mají Dobré knihy. Jednu někdo prodává na databaziknih dokonce jen za 100, takže nejrychlejší vyhrává a může ji splašit i tam. 

Brzy se na fóru objeví nové vlákno pro diskuzi této knihy, rozdělení bude stejně jako minulý měsíc po jednotlivých úsecích, vše bude případně vysvětleno v úvodních příspěvcích fóra. Myslím, že to minule bylo vše demonstrativně ukázáno a nebyl žádný problém s pochopením, jak to bude všechno fungovat. 

Kdo s námi četl Ready player one a nestačil se ke knížce vyjádřit, nemusí věšet hlavu, i tahle debata zůstane otevřená, přispějte do ní kdykoli, moc rádi se k RPO, aspoň v myšlenkách, vrátíme. No vážně! Vím o vás, kdo jste knížku četli a nic nám k ní nepověděli, takže šup, šup, do toho!

Číst můžete začít asi bez problému hned teď, v tom vám asi nezabráním a nemůžu vám přikazovat, že se smíte začíst až odbitím půlnoci prvního dubna, kdy je oficiální start. Doufejme, že i romantika nám nabídne tolik podnětů k povídání a teoriím, jako RPO.

Budu se těšit na vaše příspěvky, užijte si čtení a dejte vědět aspoň jak vás baví! Pokud byste se rozhodli sepsat nějaký článek, který se týká ať už Ready player one, Seznamu tajných přání, nebo Čtenářského klubu jako takového, hoďte mi prosím odkaz do komentářů, moc ráda všechno prošmejdím a okouknu.

Pro nejčerstvější info a novinky sledujte facebook blogu, případně se nezapomeňte zapsat do formuláře pro e-mailová připomenutí.

Pokud jste sem zabloudili poprvé a náhodou a netušíte, v čem projekt spočívá, doporučuji si pročíst články se štítkem Čtenářský klub. Úvodní příspěvek naleznete tady.
Share:

24 komentářů:

  1. Super, já se těším, knížku budu shánět, v knihovnách po mém okolí je rozpůjčovaná nebo není vůbec (prozradila jsi můj zdroj na databázi, koukala jsem na ni a čekala, jestli to teda nakonec dopadne, takže jen jsem to viděla v článku, neváhala jsem :D ) :) Patří do mého seznamu chci si přečíst, takže super, že se k ní takhle dostanu :) Mrzí mě, že je to už podruhé, co jsi knížku četla a je na daný měsíc, snad už to příští měsíc bude nové i pro tebe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad mi odpustíš, že jsem s hlasováním a rozhodováním tak otálela, či jsem to spíš dřív prostě nějak nezvládla a knížku stihneš včas sehnat a přečíst :) Tvoje příspěvky by mi fakt chyběly, vážně jsi mi dělala strašnou radost a dá se říct, že jsi to tam držela nad vodou! :)
      Promiň, že jsem vyzradila tvůj zdroj, ale musela jsem udělat průzkum, kde všude se dá knížka sehnat, když už všechny pobízím k její koupi :) :D
      Tak jsem ráda, že i tentokrát budeme číst knížku, co tě baví :)
      Mně to vlastně ani tolik nevadí :) Seznam se mi hodně líbil a vlastně si myslím, že je to docela fajn, když už ho znám, aspoň můžu nějak adekvátně rozdělit fórum a napsat nějaké ty úvodní příspěvky :) A ráda si zrovna tenhle příběh přečtu znovu :) Ale možná by nebylo zlé ani přečíst si něco co ještě přečteno nemám - při mém TBR seznamu :D

      Vymazat
    2. Ale to se vůbec nic neděje, krásně to vyšlo na závěr měsíce :) Určitě se zapojím, knížku už mám vyjednanou (na databázi :D ), tak snad brzy přijde :) Mě to hrozně bavilo a jsem z tvého projektu opravdu nadšená, takže já se, pokud to půjde, vždy zapojím :)

      Vymazat
    3. Tak to jsem ráda :)
      ♥♥ Jsi milá, děkuju :)

      Vymazat
  2. Teda nevím, jak tuhle knihu seženu, ale měla bych co nejrychleji... Aby t zas nedopadlo jako s RPO, kterého jsem sehnala, ale nestihla přečíst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jak říkám, po Praze jsou v knihovnách celkem k sehnání, myslím, že si ji můžeš nechat i doručit na pobočku, na kterou chceš (ale to bych kecala, nevím jistě, jestli to tak funguje)
      No to by byla škoda! :) A RPO přečti klidně i se zpožděním, jestli na to máš náladu :) Přispět může i teď :)

      Vymazat
  3. Jé to se mi akorát hodí! Knihu jsem dostala k narozeninám, takže do toho tentokrát jdu s vámi. Už se moc těším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvěle!! :) Budu se těšit na tvůj pohled na věc :) Mám pocit, že teď romantiku moc nečteš, tak budou tvoje názory jistě osvěžující! :)
      Taky se moc těším! :) Nezapomeň se na fórum zaregistrovat, jestli jsi to ještě neudělala a piš jako divá! :)

      Vymazat
  4. Jé= to jsem moc ráda, že právě tato knihy zvítězila, protože si ji chci přečíst opravdu strašně dlouho :-D Teď už se jen rychle dostat do knihovny a čapnout ji tam :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ti hlasování udělalo radost :) Byla by škoda tuhle knížku dál odsouvat, je skvělá :)
      Utíkej a nenech si ji vyfouknout! :)

      Vymazat
  5. Tak tuhle knihu jsem také minulý rok četla a moc se mi líbila. Asi se do společného čtení tento měsíc nepustím, protože na mě čeká spousta nepřečtených knih, ale všem čtenářům přeji, ať se jim tato kniha líbí tak jako mně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti knížka líbila, ale na druhou stranu jsem smutná, že už jsi ji četla, když se k nám nepřidáš. Tvoje názory mě bavily a měla jsem velkou radost, že ses nám tam nakonec rozpovídala! :)
      Chápu však, že s našimi stokilometrovými seznamy nepřečtených je někdy lepší re-reading vynechat :)

      Vymazat
  6. Já jsem tedy osobně hlasovala pro knihu V šedých tónech, která je opravdu jedinečná. Ale myslím, že se zapojím i do čtení této knihy, protože jsem ji ještě nečetla. A její recenze mívají většinou kladný nádech :)
    Jinak tvůj projekt se mi moc líbí, svět českých knihomolů už něco takového dlouho potřeboval :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že V šedých tónech je naprosto skvělá kniha, tak třeba na ni dojde někdy v budoucnu :) Asi by bylo úžasné ji číst společně, protože to je jedna z těch knih, na které kvůli těžkému tématu nemám náladu úplně vždy a už vůbec ne bez podpory dalších čtenářů :)
      Díky moc, jsem ráda, že tě projekt zaujal :) Budu se těšit na tvé postřehy :)

      Vymazat
  7. V šedých tónech je úžasná kniha, čítala som ju pred pár mesiacmi a dala som jej maximálne hodnotenie. Knihy od CooBoo moc nečítam, sú trošku mimo môj okruh záujmu a mám pocit, že sú smerované na mladšiu vekovú kategóriu ako som ja, ale knižka v Šedých tónech sa vymyká. Je úžasná, silná, má atmosféru a neskutočný príbeh, fakt ju odporúčam každému :)
    A co sa týka dubnovej knihy, tak som hlasovala aj za Seznam tajných přání (aj keď som tajne dúfala vo výhru inej knihy, ale nevadí, tak si ju dám inokedy), takže si ju určite rada prečítam a zapojím do diskusie :) Minulý mesiac ma to neskutočne bavilo s vami.
    Knižku sa mi dokonca už aj podarilo zohnať, síce v slovenčine, kde jej názov je Zoznam všetkých želaní, ale to vôbec nevadí a už sa ňu teším. Bude to príjemná zmena oproti všetkým tým sci-fi, fantasy a akčným knihám, čo v poslednej dobe čítam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Věřím, že je úžasná. Už ji mám doma nějaký ten pátek (dokonce ve dvou exemplářích :D), ale nějak se na ni nikdy nakonec nedostane řada.
      Zajímalo by mě, kterou knížku si chceš přečíst :) Pokud to bude ta, ve kterou doufám i já a pořád se mi nedaří ji protlačit, mohly bychom si ji přečíst jen tak soukromě spolu :D
      Jsem ráda, že ses bavila tak jako já, protože tvoje komentáře byly úplně skvělé a fakt z nich čišelo to nadšení a mě to dělalo neskutečnou radost :)
      Překvapuješ mě, že budeš číst i tu romantiku, ale vážně mě to těší, že se opět zapojíš :)

      Vymazat
  8. Jéé tak jo! Já jsme sice hlasovala asi pro jinou knihu, ale tuhle beru taky! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Páni! Akorát, dočítám Černobílý svět a chtěla jsem číst další knihu! Aspoň mám po rozhodoání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvěle! :) Jsem ráda, že ti to usnadnilo rozhodování a že se zapojíš :)

      Vymazat
  10. Juchů, už jsem začala a zatím je to super! Naštěstí jsem si knížku pořídila asi před půl rokem, na tvé doporučení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Jsi v předstihu! :D
      To je dobře, že se ti to líbí :) A že jsem tak jasnovidecky věděla, že ji budeš potřebovat! :D

      Vymazat
  11. Já tuhle knihu moc neznám, nemám ji a ani jsem neplánovala si ji pořídit :D Musím tedy ještě promyslet, zda se společného čtení zúčastním (s přihlédnutím k mé momentální averzi vůči romantice, že). Ještě musím překonat dva týdny plné testů, které mě teď čekají ve škole a pak tedy hoooodně opožděně přidám své názory do fóra ohledně RPO. Ajajajaj, to je restů :(((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně neznáš? :) Jak ses mohla vyhnout mému opěvování? :D Já ji mám fakt moc ráda :) Ale averzi chápu, takže tě k ničemu přesvědčovat nebudu :)
      Testy jsou nepříjemné a ostatní povinnosti jakbysmet!
      Ale na tvůj názor na RPO se těším, ať už bude jakýkoli! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři