21. 2. 2015

Čtenářský klub - kniha měsíce - Březen 2015

Ahoj všichni, kdo jste projevili zájem o účast na projektu, který jsem vám představila před nedávnem. Mám dojem, že založení Čtenářského klubu mělo docela úspěch a ani vám nedovedu vypovědět, jak velkou mi to udělalo radost. Na druhou stranu je teď na mě velká tíha zodpovědnosti v tom, smyslu, abych dostála vašim očekáváním. 
Nebudu to protahovat. V anketě jste si odhlasovali, že knihou pro měsíc březen bude Ready player one (Ernest Cline). Můžu vás rovnou ujistit, že jste vybrali dobře. Já sama jsem RPO četla už dvakrát a považuji ji za svou nejoblíbenější stand-alone knihu. Teď jen doufám, že vás zaujme tak jako mě a budete živě diskutovat. Jak už jsem zmiňovala, diskuze bude rozdělena tak, aby se bez rizika spoilerů dalo diskutovat i po přečtení pouhého zlomku knihy. V tomto případě provedu určitě rozdělení na "Levely" (pochopíte, až budete mít knihu při sobě) a možná Levely ještě nějak rozdělím. Ještě to proberu se spoluorganizátorkami.
Dobrá zpráva je, že zrovna Ready player one je kniha, která se dá sehnat v Levných knihách (sice už ji nemají v e-shopu, ale na prodejnách by ještě měla být dostupná) a stojí 39 korun, což je myslím částka, kterou může obětovat úplně každý. Případně je tu pořád možnost knihovny samozřejmě. Číst začínáme v období od 1. do 31.3., takže máte snad dost času, abyste si knihu do té doby opatřili. Samozřejmě vám nikdo nebrání začít třeba už dnes, ale je tu pravděpodobnost, že se připravíte právě o to, co má být podstatou tohoto klubu. Chceme to číst všichni společně, aby zde byl vždy někdo, s kým můžeme probrat, u jaké části právě jsme a jak se nám to líbí.   
Připomínám, že fórum, kde bude probíhat veškerá diskuze naleznete na této adrese, takže se tam určitě zaregistrujte a sledujte, jak se knížka líbí ostatním.

Samozřejmě ne každý sleduje facebook a blogy úplně denně, a určitě byste neradi přišli o jakékoli články týkající se našeho klubu. Proto vám chci nabídnout možnost, že vám budu informace (případně informaci, že nějaké informace jsou) posílat na mail, protože tam vám asi jen tak něco neunikne, na rozdíl od facebooku, kde je za den milion příspěvků. Pro tuto možnost prosím vyplňte tento formulář. 

A teď už dost otravné byrokracie a utíkejte číst! 

Povšimněte si krásného banneru, který pro nás laskavě vytvořila Ellen
Share:

26 komentářů:

  1. A kde v Praze v LK tuhle knížku mají? :) Nejspíš pojedu do Prahy někdy příští týden.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak podle stránek to vypadá, že už je k sehnání jen v Plzni na Borech a v Kolíně :( Původně jsem nemohla najít, kde mi to ukáže prodejny, kde to mají, tak jsem podala unáhlenou informaci o tom, že ji mají všude :( A přitom jsem přesvědčená, že jsem ji tuhle ještě někde v LK viděla. Možná se za chvíli rozjedu podívat do prodejen v Praze (stránky nemusí být spolehlivé) a dám info :) Ale našla jsem dvě nabídky na databaziknih :) http://www.databazeknih.cz/kniha-v-bazaru/ready-player-one-119273 Takže to je taky možnost.

      Vymazat
  2. Tak na Ready Player One se neskutečně těším, protože knihu každý chválí a já se k ní ještě jaksi nedostala, ale teď konečně budu mít možnost. Jen doufám, že uniknu těm spoilerům, když ji budu číst poprvé.. :|

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těš se!!! :) Jsem vážně ráda, že jste si ji odhlasovali :) Přijde mi to tak nějak správné, nevím proč, ale ta kniha ke mně prostě patří a jsem ráda, že má tu čest být "naší první" :)
      Se spoilery dělám co můžu :) Pokud budou všichni dodržovat pravidla, tak by to mělo být v pohodě :)

      Vymazat
  3. Úplně jsem se zapomněla vyjádřit k předchozímu článku, kde jsi klub představovala, ale je to naprosto báječný nápad! :) Určitě se zapojím, jen Ready Player One už jsem četla (mimochodem naprosto úžasná knížka! :)), tak až příští měsíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec nevadí a díky moc i za zpětnou pochvalu! :) :D
      Super!!! :) Tak zatím promysli nějaké návrhy na knížku pro další měsíc! Snad bude nakonec něco, cos ještě nečetla :) Nicméně pokud máš ještě Ready player one v paměti, tak se můžeš zúčastnit diskuzí i bez čtení :) Jsem ráda, že máš knížku ráda, protože pro mě je dokonalá :) Budu se těšit, ať už teď, nebo příště! :)

      Vymazat
  4. Konečně mi došly výmluvy :D Teď nebo nikdy! :-) Moc se těším. Jen bych měla nějak dočíst ty knihy, které mám rozečtené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chachááá! :) Jsem ráda, že zrovna tento projekt tě ke knize přivede! :) Doufám, že se ti bude knížka líbit, i když ji budeš číst tak trochu "pod nátlakem" :) Však do konce března času dost, můžeš se zapojit v průběhu měsíce kdykoli, až budeš mít dočteny aktuálně rozečtené :)

      Vymazat
  5. Tak i ja se zapojim :) neplanujete treba na konec brezna/zacatek dubna sraz, kde bychom se o knizce jeste pobavili na zivo?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda!!! :) Z mé strany není problém, pokud bych něco takového pořádala, bylo by to ale určitě v Praze :) Ráda si pokecám i na živo, ale trochu pochybuji, že se sejdeme v nějakém rozumném množství :) Není to zlý nápad, měla bych i super kavárničku pro sraz :) Můžeme se o tom pobavit klidně :) Už to tu i někdo navrhoval, ale jak říkám, myslím, že to, že to vyjde s fórem je pravděpodobnější :)

      Vymazat
  6. Už se na RPO moc moc těším! Knížku už mám déle doma, takže jsem ráda, že právě tato kniha zvítězila :-D Teď už jen dočíst knížky z knihovny a pak se na ni vrhnout! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda! :) Já si právě říkám, že si ji nejspíš hodně lidí koupilo, hlavně v té slevě, ale pak se do ní nijak nehrnuli a podle mě by byla škoda, kdyby zůstala ležet ladem a tohle je super příležitost! :)

      Vymazat
  7. To je strašně super nápad, vůbec nechápu, jak mi unikl úvodní článek. Teď tedy trochu váhám, zda se s vámi do knihy pustit, jelikož v březnu potřebuji přečíst spoustu jiných knih, ale zase na druhou stranu když už jí vlastním, tak bych se do ní pustit mohla.
    Přestože jsem přečetla úvodní i tenhle článek (plus nějaké komentáře), vůbec si nedokážu představit, zda to bude fungovat, nicméně ti držím palce, protože nápad to je vážně skvělý! :)
    Je třeba se někde zapisovat, aby bylo jasno, kdo všechno se účastní? :) Rozhodně bych k tomu ráda zkusila i nějaké tematické články (pokud nějaké vymyslím :D), ale to se už asi kapku předbíhám. No jo, jsem z toho nějaká natěšená najednou! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) :) Asi jsem ho dostatečně nepropagovala :)
      Jasně, proč ne, když už jí máš! :) Tohle je perfektní příležitost a já doufám, že si ji vychutnáš několikanásobně víc :) Ale však víš :) Jak bude chuť :)
      Taky doufám, že to bude fungovat :) To ale ukáže asi jen čas :)
      Je potřeba se akorát zaregistrovat na výše uvedené fórum, kde právě bude probíhat veškerá diskuze :) Pokud nebudeš chtít, aby ti unikly další články ohledně tohoto klubu, tak se zapiš do formuláře, na nějž je odkaz taky výše :) Budu ti pak posílat info mailem :)
      Tématické články by byly naprosto bombastické :) Taky uvidím, zda nějaké vymyslím :)
      Páni, to jsem hrozně ráda, že ses tak nadchla! :) Já taky, čím víc o tom mluvím a přemýšlím, tak se těším víc a víc :) Jako by to ještě šlo :)

      Vymazat
  8. Jsem moc ráda, že zvítězila zrovna tato knížka, mám ji už nějakou dobu doma a pořád ji ne a ne přečíst, tak konečně budu mít příležitost :-) A celkově se mi ten nápad se čtenářským klubem moc líbí, ráda se budu do společného čtení a následných diskuzí zapojovat pravidelně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě si také říkám, že je to dobře nejen z mých sobeckých důvodů, že na tu knížku mám chuť a prostě ji zbožňuju, ale že to té spoustě lidí, kterým pravděpodobně díky slevě leží doma, dává konečně příležitost se do ní pustit :)
      Díky moc! Jsem strašně moc ráda, že se nápad ujal :) Budu se těšit na tvé postřehy :)

      Vymazat
  9. Taky jsem ráda, že zvítězila zrovna tahle knížka :) Ještě jsem ji nečetla, ale s chutí se do ní pustím a zúčastním se společného čtení :) Jen doufám, že ji ještě v LK budou mít :) A každopádně jsem moc ráda, že čtenářský klub funguje , protože to je skvělý nápad a já jsem ráda, že se to s ním dobře vyvíjí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda!!! :) Už se hrozně těším, až uslyším tvé názory a postřehy :) Doufám, že se ti bude líbit tak, jako mně :)
      S těmi Levnými knihami je to teď už asi sázka do loterie, ale snad tedy někde bude k nalezení :) Případně zkus bazar na databaziknih :)
      Jak bude fungovat se teprve uvidí :) Ale snad to půjde všechno hladce a alespoň zhruba podle mých představ :)

      Vymazat
  10. Ready Player One jsem četla už v létě, ale mám ji doma, tak si možná dám re-reading, uvidím :) Jinak je to super nápad s tímhle čtenářským klubem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě na re-reading Ready player one není nikdy moc brzy! :) Já jsem knihu naposledy četla taky v létě a už se hrozně těším :) Myslím, že mě pokaždé bude bavit stejně jako poprvé :)
      Děkuji moc :) Jsem moc ráda, že se nápad líbí :)

      Vymazat
  11. No tak zítra razím do Levných knih :D Moc se těším...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že uspěješ :) Už je to skoro vyprodané, jak jsem koukala :( Taky se těším!!! :)

      Vymazat
  12. Jsem natěšená, mám připraveno, ale vydržím do 1. března :) Stejně mám rozečtenou spoustu jiných knížek, takže si dávám za cíl je dočíst, abych se pak mohla věnovat RPO :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda!!! :) To je dobře, že už máš knížku u sebe :) Teď už tě nic nezastaví! :) Taky mám chuť začít hned! Dokonce mám knihu už nachystanou na stole a pořád na ni sahám a obdivuji ji a čtu si náhodné oblíbené pasáže :D
      Dočti co je třeba a začátkem března se na ni vrhni a vtrhni na fórum do víru diskuze (pokud tedy vír bude :D)! :)

      Vymazat
    2. Já už si jí koupila před nějakou dobou v LK, jen prostě nebyl čas a asi by ještě chvilku nenastal, kdyby mě podobné okolnosti 'nedonutily' a je to paráda, fakt jsem z toho nadšená a těším se na to, doufám, že vír bude :))

      Vymazat
    3. Právě! Skvělá příležitost :) Jsem ráda, že tě donutily zrovna tyto okolnosti :) :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři