19. 10. 2014

Report z říjnového knižního srazu v Praze

Nejspíš se s těmito reporty roztrhne pytel, ale já jsem zatoužila taky jeden sepsat, už jen proto, abych nezapomněla, jak moc jsem si ho užila :) 
Basterka, Madeleine a Týnka se po úspěchu zářijového piknikového srazu naštěstí rozhodly uspořádat ještě jeden. Počasí sice už na piknik nebylo, ale jedna další slečna (Týna) má naštěstí užitečné kontakty a sehnala úžasnou restauraci s názvem Avion 58 v Holešovicích, kam se požehnaný počet blogerů blížící se 50 vešel a byl schopen existovat i při hrách, které si na nás organizátorky připravily. 
Za fotku vděčíme Madeleine (resp. paní číšnici, která nás vyfotila Madeleininým foťákem :D)
První hrou byla seznamovací hra ve stylu speeddating, jejíž inspirací byly klasické filmové seznamky, kdy si páry naproti sobě sednou a mají omezený časový limit, aby se o sobě něco dozvěděly a když zazvoní gong, musí se posunout o jednu židli. Na jména mám docela dobrou paměť, ale snad ani nemusím zdůrazňovat, že když na vás svoje jméno v krátkém časovém limitu vychrlí třicet lidí se kterými si řeknete pár slov, tak je dost těžké si za deset minut vzpomenout alespoň na zlomek z nich :D 
Další soutěž byla týmová a tak trochu vědomostní, kde jsem si osvěžila jména některých blogerek a náš tým s názvem Andílci docela pěkně spolupracoval. I když jsme nebyly nejúspěšnějším týmem, neubralo nám to na nadšení :)
Pak byla hra jednotlivců, kde jsme si měli lámat hlavy ohledně českých autorů, což jak jsem následně zjistila je moje hodně slabá stránka a já si s kvízem a, b, c, d poradila spíš ve stylu tipovacím, než že bych opravdu věděla, co dělám :D 
V kreativní hře s podtitulem Obětuj knihu, kde jsme měli vymyslet jakou knihu bychom použili v nejrůznějších apokalyptických a jinak děsivých situacích. V té jsem si kupodivu vedla poměrně dobře a ačkoli se nepovažuji za nikterak kreativního člověka, odborná porota složená z organizátorek se mě rozhodla umístit spolu s dalšími šťastnými na tuším třetí místo, čímž jsem si vysloužila jednu knížku :) Konkrétně Cena nevinnosti od Rebeccy James. Už jsem po ní pokukovala i v knihkupectví, takže jsem na ni velice zvědavá :)
Při všech aktivitách se rozdávaly body, které se pak daly zužitkovat v nyní už tradiční knižní aukci. Cen bylo díky štědrosti nakladatelství Yoli, Knižní klub, Host a Jota opravdu velká spousta a tak se mohlo vesele dražit :) 
Výhry a poklady z aukce
‪#‎Kukatkovskyhrdina‬ 
Po úspěšné aukci se skupina nejvytrvalejších přesunula ještě do Mekáče ve Vodičkově ulici a vesele pokračovala v klábosení o knihách a nejen o nich. 
Celý sraz se nesl ve velice přátelském a příjemném duchu. Seznámila jsem se s dalšími blogery, jejichž stránky chodím pravidelně stalkovat, pokecala s těmi, které jsem poznala už dřív a užila si příjemné sobotní odpoledne s těmi, jejichž srdce patří, stejně jako to moje, knihám. Mezi knihomoly se prostě cítím jako doma. O společná témata nikdy není nouze a kdybychom náhodou už netušili co říkat, vždy můžeme vytáhnout knihy a jen tak si spolu číst, i když abych parafrázovala Vojtu z Knižního kukátka "ta socializace taky není k zahození, co jsem tak zaslechla".
Abych tenhle teď již trochu příliš dlouhý report uzavřela. Doufám, že jste si sraz užili minimálně tak jako já a pokud jste nedorazili, tak vám důrazně doporučuji tuhle chybu napravit při nejbližší možné příležitosti! Ano, koukám se významně na několik z vás. Ehm, ehm, Ellen, Magdaléno!!! ;) :) 
Ráda jsem poznala všechny, se kterými jsem měla tu čest si včera povídat a ráda poznám i další nesmělé, kteří se stále ostýchají se dostavit na srazy, nebo ty, kterým do toho tentokrát vlezly nějaké zlé okolnosti! Chci vás poznat osobně! Rozumíte? :) Doražte!
Share:

6 komentářů:

  1. Cítím to stejně, byl to opravdu vydařený sraz a nezapomenutelné odpoledne. :-) A moc ráda jsem tě zase viděla! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Taky jsem tě ráda opět viděla! :) Protože nejen poznávání nových tváří, ale hlavně setkávání se s těmi, jež jsem měla tu čest poznat už dříve mě včera zahřálo u srdíčka :)

      Vymazat
  2. Masochisticky jsem si teda ten report přečetla :D
    Strašně mě to mrzí a na příští sraz se dostavím ať už se bude dít cokoliv :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D
      Mě to taky mrzí, takže doufám, že se nebude dít nic, co by ti zabránilo se zúčastnit příště!! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři