21. 9. 2014

Vampire academy: The blood sisters - dojmy z filmu

Jelikož jste to šílenství jménem "Melinda maratonuje Vampýrskou akademii - poprvé" jistě podle recenzí přibývajících na blogu zaznamenali, nemohla jsem mít lepší nápad, než si v přestávkách mezi čtením pustit i nějaký ten film. A ne ledajaký, ale přímo adaptaci prvního dílu této skvělé série od Richelle Mead, o které jste jistě již mnohé zaslechli. Film Vampire academy: The blood sisters přišel do kin začátkem tohoto roku a vyvolal nemalou vlnu pokud se nemýlím, protože jsem to tou dobou ještě moc nesledovala, spíše negativních reakcí. Já jsem si však řekla, že do filmu půjdu zcela bez předsudků a udělám si o něm obrázek sama.

Adaptace se více či méně knížky opravdu drží, což musím vyzdvihnout. Nechybí ani ten jakýsi švih v dialozích mezi postavami, který tak obdivuji u knih. Atmosféra je dokreslena brilantně a věci, které u čtení tak nějak odsouváte do pozadí zde krásně vyniknou. Jako třeba to, že se skoro veškerý děj odehrává za tmy, kvůli Morojskému režimu života. Co mi však vůbec nesedlo bylo obsazení. Jediná herečka, která mi hned padla do oka byla nádherná Zoey Deutch ztvárňující Rose, protože jestli má někdo šanci vyniknout mezi bledulemi říkajícími si Morojky, je to právě ona. Z ní se mi opravdu až tajil dech. Ale odtud už to šlo s castingem víceméně z kopce. Čím déle jsem se koukala, tím víc jsem si zvykala, ale ani tak nemůžu říct, že bych byla vyloženě spokojená. Jediným dalším hercem, který jakž takž sednul do mé představy byl Dominic Sherwood alias Christian Ozera. Má totiž přesně takový ten "badboy-je-mi-jedno-co-si-o-mně-myslíte" kukuč a dokonale se na roli Christiana hodil.
 S představitelem Dimitrije(Danila Kozlovsky) jsem se nakonec tak nějak smířila, i když úplně neodpovídal mým představám ohledně Dimitrije. Ale hodně mu napomohlo, že většinu času mluvil skoro šeptem a to mi tak nějak k Dimitrijovi sedělo a líbilo se mi to. Lissa pro mě však byla největším zklamáním. Ačkoli Lucy Fry je ve skutečnosti moc pěkná, ve filmu se mi ani trochu nelíbila a vůbec se neblížila k mé představě Lissy jak ji popisovala Rose.


Přesvědčivou megeru zahrála Olga Kurylenko jako ředitelka Kirovová, Mia byla děsná "bitch", Natalie správná outsiderka a Viktor Daškov byl dokonalý slizoun. 

Od začátku jsem se však nemohla ubránit pocitu, že jsem Rose, nebo jí podobnou postavu už někde viděla a asi po třech sarkastických dialozích jsem měla naprosto jasno. Rose je totiž taková dhampýrská Veronica Mars. A evidentně nejsem jediná, kdo to zaznamenal. Na csfd.cz (kde má film mimochodem hodnocení 49% což je dost bída) se někdo vyjádřil v podobném smyslu. Nicméně pro mě tento styl naprosto skvěle fungoval u Veronicy a nevidím důvod, proč by tomu bylo jinak u Rose. 
Zoey je opravdu krásná a navíc vážně skvělá herečka. Nemohla jsem se na ni vynadívat a do určité míry celý film zachraňovala právě ona svými hláškami a sarkasmem, kterým setřela prostě každého.

Asi je to tím, že jsem právě v té Vampýrskoakademické náladě, ale mně se film líbil. Mnoho lidí by to označilo za odpad, ale já jsem se prostě bavila. Příběh ozvláštňovala spousta odkazů a narážek například na Twilight .
Hlavní předností filmu, stejně jako knihy, byly tedy dialogy a já bych se s Rose do debatního souboje rozhodně pustit nechtěla. A to knižní Rose vystihlo dokonale.

Film tedy hodnotím kladně, jako věrnou adaptaci předlohy a ačkoli nemusí sednout každému, mně se jednoduše líbil. Není nutným doplněním čtení VA, ale spíše takovým zajímavým zpestřením, abyste příběh viděli i z jiného pohledu, než prostřednictvím Richelle Mead. 
Share:

2 komentáře:

  1. Já pořád ještě celý film neviděla, stihla jsem jen začátek a zbytek chci ještě dokoukat :) Každopádně musím souhlasit s tím obsazením, také mě nikdo moc nenadchl. Až na toho Christiana Ozeru! Hrozně se mi líbila ta scéna, kdy je na půdě s Lissou.. Jak říká s tím svým pěkným přízvukem "I mean, not literally" ááách :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Christian se povedl :D Sice má mít modré oči, což asi nemá, ale co, koho to zajímá, když má sexy přízvuk :D :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři