14. 4. 2014

Top týdne #4

Díky Katherine Paul jsem se rozhodla se zúčastnit projektu/meme/čehosi s názvem Top týdne. Původním autorem je Luu
Úkolem je sestavit 52 žebříčků o 10 položkách na nejrůznější témata. Je to zamýšleno tak, že po celý rok budete každý týden přidávat jeden žebříček (52 týdnů = 52 žebříčků = jeden rok)
Téma číslo 4 zní

DOPORUČENÉ KNÍŽKY

Tohle téma mě trošičku zarazilo a hlavně mi vnuklo nápad. Jelikož si nemůžu vybavit jedinou knížku, kterou mi někdo osobně doporučil (pravděpodobně se to někdy stalo, ale já mám hrozně špatnou paměť), tak jsem se rozhodla toto téma upravit trochu podle sebe. Doufám, že autorka promine. Napíšu zde knížky, které jsou dle mého hodně podceňované, či vlastně dokonce úplně neznámé  já nevím proč, protože se mi hrozně líbily a chtěla bych je DOPORUČIT JÁ VÁM

1) Série Cherub
Ta tu jednoznačně nesmí chybět. Až do chvíle, kdy jsem narazila na internetu na Katherine Paul, jsem se nesetkala s nikým, kdo by tuhle úžasnou sérii znal a přitom je to podle mě jedna z nejlepších sérií vůbec. Ale o tom už jsem toho napsala spousta :)

2) Predátoři - Miroslav Žamboch
Někde jsem četla, že je považována za nejhorší z Žambochových knih. Tak jakto, že mně se líbila naprosto nejvíce? :) 

3) Přechod + Dvanáctka - Justin Cronin
Tahle postapokalyptická série je jedna z prvních, které jsem z daného žánru četla a i proto pro ni zůstane speciální místo v mé (děravé) paměti. Skvělé, skvělé, skvělé. Jsem hrozně zvědavá, jak to všechno dopadne, protože by měl vyjít ještě jeden díl, pokud se nepletu. 

4) Oškliví - Scott Westerfeld
Před několika lety jsem první díl dostala k Vánocům. Hrozně dlouho jsem ho nechala ladem, ale pak jsem ho i další díly během krátké doby přečetla dokonce dvakrát. Možná je to trochu jednodušší, ale celé to pojetí se mi prostě líbí. A taky bych si chtěla zkusit zajezdit na tom jejich prkně :) 

5) Jezdci časem - Alex Scarrow
Moc naděje jsem jim nedávala, ale když jsem se začetla, tak jsem jim naprosto propadla. U nás vyšly pouze dva díly a prodávaly se v Levných knihách, takže další asi už nevyjdou. Dalších 6 dílů tedy objednávám z bookdepository, protože potřebuju vědět, jak to bude všechno pokračovat

6) Ready player one - Ernest Cline
Bože! To bylo tak hrozně skvělé :) Musím si najít čas a přečíst si ji znova. Počítačové hry mám moc ráda a celý koncept se mi fakt líbil. Hlavně tedy vše, co se odehrávalo ve hře a kontrast mezi světem reálným a virtuálním.

7) Série o Virátech - Kathy Reichs
Temperance Brennan je pravděpodobně notoricky známá. Znáte ale i sérii pro mladší čtenáře od stejné autorky? Je o neteři této slavné antropoložky Tory Brennan, její skupině kamarádů a o tom, co se s nimi děje po tom, co se vkradou do tajného vládního zařízení, kde neměli co dělat a nakazí se neznámým virem. Boží!

8)  Dobrý proti severáku
Román v e-mailech. Milá, svěží knížka, kterou jsem měla přečtenou během odpoledne a spěchala jsem do knihkupectví pro další díl, protože ten konec by mi jinak nedal spát! Druhý díl je slabší, ale pořád je to pořádná dávka legrace :)

9) 15 minus - Tomáš Zářecký
Tahle prvotina českého autora byla prostě pecka mezi novinkami roku 2013. Šílená soutěž, kterou přežije jen jeden. Detailní popisy některých aktů byly vážně trochu moc...detailní :D Parádní počtení :)

10 ) Digitální pevnost
Zastíněná slávou Šifry a dalších pokračování. Podle mě ale mnohem zábavnější než celý Langdon 


Tak tohle jsou moje doporučené knížky, které mám fakt ráda, ale nemám je s kým probrat, protože nejsou tak notoricky známé (chápejte to jako že na ně nenajdete recenzi na každém druhém blogu). Kdo mě potěší a některou z nich četl? :)

Zdroj obrázků: Goodreads
Share:

4 komentáře:

  1. Tak s Cherubem naprosto souhlasím! Ta série se mi strašně líbí a mám doma skoro všechny díly (i když Jamesovu mladší sestru moc nemusím) a určitě plánuji si ji zase někdy přečíst :)
    Temprence Brennan nebo-li Kůstku mám strašně ráda, ale to jen díky seriálu (knížky jsem ještě nečetla) a o sérii Virals jsem už něco málo slyšela a chtěla bych si ji přečíst. Jen doufám, že tahle série nedopadne, tak jak některé které vydává BBart.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak dopadají série vydané BBartem? V půlce se rozhodnou, že další díly nikdo nepotřebuje a nevydají je? To by mě nakrkli. Ale tak Temperance je zatím vyadaná kompletně, pokud se nepletu, tak to vypadá slibně :)
      Jupí, další příznivec CHERUB :) :) To se jen tak nevidí. Já mám Lauren docela ráda :) Zase hrozně nemám ráda Ewarta, Zařina manžela, instruktora. Ten je děsnej :D
      A Kůstka seriálová a knižní toho mají velice málo společného, ale obě jsou úplně skvělé :)

      Vymazat
  2. Čítala som len Škaredých, ktorých som ani nebola schopná dočítať a Priechod s Dvanástkou, kde sa mi Priechod tiež moc nepáčil, ale Dvanástka bola o moc lepšia :) Som zvedavá na tú trojku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se Oškliví i další pokračování prostě líbily, i když si uvědomuju, že je to možná trošku brak :D Ale tak co :D Bavila jsem se u toho :D
      Mně se právě víc líbil Přechod, ačkoli úvod byl dost dlouhý, ale stejně ho miluju :) Doufám, že trojka vyjde brzy...no...beztak moje děravá paměť už zapomněla, co se v prvních dvou dílech přesně událo. O důvod víc, dát si re-reading :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři