11. 2. 2018

Klub zabijáků - Paul Finch (Mark Heckenburg #3)

Mark Heckenburg prožívá normální pracovní den, když se dozví zdrcující zprvu. Magor Mike Silver, kterého s nasazením vlastního života před dvěma lety dostal za mříže, uprchl z doživotního vězení a navíc na trase svého úniku, který se více než čemukoli jinému blíží únosu, za sebou nechává krvavou stopu. Umírají policisté i civilisté. Heck si krvavé šílenství bere osobně a je odhodlán Mikea Silvera a jeho Sympaťáky vypátrat a znovu postavit před spravedlnost za desítky zločinů, které spáchali na nevinných ženách. Jaké je však jeho překvapení, když je nekompromisně postaven mimo službu a z případu, který ho málem zničil, je stažen. To si však Heck samozřejmě líbit nenechá a po Sympaťácích začne pátrat na vlastní pěst. Nezastaví ho ani fakt, že se sám stává terčem jejích řádění. Sympaťáci se totiž evidentně rozhodli sprovodit ze světa všechny, kdo s nimi kdy měl cokoli společného a ví o jejich podnikání více, než je jim příjemné.

Klub zabijáků je v pořadí třetím dílem série s Markem Heckem Heckenburgem v hlavní roli. Pual Finch díky své vlastní kariéře u policie a následně v žurnalistice přesně líčí profesionální postupy a do světel reflektorů staví nekonformního detektiva, jež se nezastaví před ničím, nadřízené má na háku a jeho správné úmysly se ne vždy slučují s oficiálními omezenými možnostmi zaměstnance oddělení sériových zločinů. Heck nebyl nikdy vzorovým policistou z pohledu nadřízených. Je neotesaný vždycky si jde za svým, ať už má povolení nebo ne. Proto to nikdy nedotáhl v hierarchii vysoko. O to mu však nejde. Detektivní práce je jeho život a očištění země od padouchů považuje za své životní poslání.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Domino.
Share:

2 komentáře:

  1. Z dnešní nálože recenzí na thrillery mě tohle oslovuje asi nějak nejméně. Možná je to tím, že příběh už na něco navazuje (svým způsobem), ale návrat k zápletce, kterou už jsme v nějakém díle tak nějak ukončili, už tady někdy prostě byl a já nevím, jestli mě tohle "utekl, musím ho znovu chytit" úplně baví :) Recenze ale super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je rozhodně nejslabší z těch tří dílů a ten návrat je takový lehce uměle nastavený, ale styl autora mě baví, tak snad budou zase jen lepší :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři