4. 11. 2017

Tohle jsem měla napsat v přítomném čase - Helle Helle

Dorte se nastěhovala do malého domku u nádraží. Předstírá, že jezdí do Kodaně do školy, a přitom místo toho pouze přemítá o životě, snaží se psát, setkává se s lidmi a vzpomíná na minulost. Nedá se moc říci, že by žila. Spíš přežívá a nechává se vláčet životem. Jediný člověk, se kterým si rozumí, je její teta Dorte, po které dostala jméno. Ani ta však netuší, jak to s neteří a jejím studiem opravdu je.

Dorte je dvacet, ale působí mnohem starší. Již několikrát se odstěhovala od rodičů, prošla si mnoha lepšími i horšími vztahy, bydlela všude možně a její jedinou jistotou v životě byla vždy jedině laskavá teta Dorte. Tohle jsem měla napsat v přítomném čase má jistý filosofický přesah, který nemusí být pro každého. Stále se však dá hovořit o větší realističnosti děje, než tomu bylo u předchozího Jestli chceš. Dumání nad smyslem života tu hraje trochu menší roli.

Ve čtení recenze pokračujte zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Paseka.
Share:

2 komentáře:

  1. Já pořád váhám, jestli autorku mám nebo nemám zkusit. Tahle knížka mě láká o něco víc než Jestli chceš, ale asi tomu nechám voln průběh :) Jsem ráda, že se ti po poměrně zklamání s první tahle druhá líbila o něco víc. Recenze jako vždy skvělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli chceš bych nedoporučila, tohle jo, ale asi ne nijak prioritně :)
      Díky :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři