28. 8. 2017

Co by můj syn měl vědět o světě - Fredrik Backman

Ve své sbírce sloupků Fredrik Backman píše o tom, jaké to je být rodičem. O snaze být tím nejlepším, ale i o selháních, která ho na té jedinečné a neopakovatelné cestě nevyhnutelně potkala. Zapomeňte na všechny knihy typu „Co čekat, když jste v očekávání“ a další těhotenské žvásty a ponořte se do Backmana, který v tom má jasno. Můžete očekávat obrovskou spoustu lásky, která vás ochromí tak, jako nic jiného. A na některé věci se zkrátka připravit nedá. Budete googlit. A hodně. A taky improvizovat. Ale jedno je jisté. Jestli budete svou rodinu milovat tolik, jako Fredrik, tak bude všechno v pořádku.

Fredrik Backman už českým čtenářům ve svých předchozích třech knihách dokázal, že jeho smysl pro humor je nevyčerpatelnou studnicí, která nikdy nevyschne a zároveň dokáže uhodit na tu správnou emocionální strunu, když to situace vyžaduje. Jeho stručná sbírka rad a postřehů s názvem Co by můj syn měl vědět o světě je plná vtipu, nadhledu, ale i dojemných poselství, osobních, dobře míněných postřehů a epizodních útržků ze života. Backman tak trochu blábolí, jak je pro něj typické, nicméně všechno dohromady to dává krásnou a dojímavou směsici příhod a zážitků, jež vám polechtají bránici, receptů, ze kterých vás chytne žlučníkový záchvat jen při jeho čtení a autentických a snadno ztotožnitelných situací, ze kterých se vám rozbuší srdce.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství HOST.
Share:

6 komentářů:

  1. Úplně jsem se čtením tvojí recenze vrátila zpátky ke knížce a skoro jsem se zase dojala :) Já toho chlapa maximálně žeru a děsně mě baví. Moc se mi to líbilo a určitě se k tomu párkrát vrátím. A dám si k tomu Snickersku :D Krásná recenze! Hrozně jsi to vystihla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky! Nechápu, že jsem mu poměrně dlouho odolávala! Teď bych nejradši nedělala nic jinýho, než četla jeho věci :D
      Za Snickersku má u mě vroubek. Tímhle tempem mám do Vánoc pětset kilo a pouze deset zubů :D
      Díky! ♥

      Vymazat
  2. Já už si fakt, ale vážně doopravdy musím zase nějakého Backmana přečíst. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasná recenze!! <3
    Naprosto skvěle si to vystihla a já děkuju i tady (:D), že jste o téhle knížce tak dlouho mluvily až jsem si jí musela taky přečíst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!!! ♥
      My jsme moc rády, že jsme tě přesvědčily a že jsme si jednou daly všechny čtyři stejnou knihu! :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři