12. 7. 2017

Book haul za červen 2017

A je to tu. Další vytahování se, další chlubení se, další haul. Poslední měsíce byly náročnější a za náročné okamžiky je samozřejmě třeba se odměňovat. Navíc nakladatelé před létem dohání co se dá a vydávají samé pecky, aby nás zásobili na prázdniny a dovolené. A tak i mně přibyla slušná hromádka novinek. Červen mou knihovničku obohatil o deset papírových knih a jednu e-knihu. 
Před pár dny jsem si pro zajímavost sepsala statistiku, kolik nových knih mi zatím přibylo za rok 2017, kolik z nich jsem přečetla a červen z tohoto průzkumu hned po šíleném měsíci Světa knihy vyšel nejhůř. To však nijak nezmenšuje moji radost z nových přírůstků a nyní, když mám své resty hozené na papíře, věřím, že s nimi během léta, kdy tolik novinek nevychází, pořádně pohnu.

Jako první musíme samozřejmě omrknout odměny, které jsem si pořídila za státnice. Ne že bych thrillerů neměla dost, ale Dívky z trajektu jsem si nechtěla nechat ujít. Tajemství skrývající se v kufru sériového vraha, dvě ztracené holčičky z dětského domova a nikdy nevyřešený zločin - say no more. Byla jsem ztracená.
Jelikož Dívka ve vlaku se mi moc líbila, ačkoli měla hlavní hrdinku, kterou bych nejradši propleskla, Do vody s krásnou obálkou jsem v knihkupectví taky nechat nemohla. No podívejte se na ni!
Malý život jsem se chvíli snažila ignorovat, protože mě rozčílilo, že je ve větším formátu, než je většina Odeonek a i když ty důvody chápu, bála jsem se, že tu knihu budu chtít, jakmile si přečtu anotaci a ona bude mezi mojí odeonskou sbírkou vyčnívat. Nicméně jsem měla cestu do Neoluxoru na autogramiádu Radky Třeštíkové, jen jsem do knížky nakoukla a už jsem ji měla v tašce (samozřejmě i s účtenkou). Padne brzy, protože jsem rozečetla prvních pár stránek a hrozně mě to bavilo.

Vydávání knih Sharon J. Bolton je u nás v ohrožení. Nakladatelství Domino samotné má autorku ve velké oblibě, ale prodeje neustále klesají a já nemůžu pochopit proč. Autorka má neuvěřitelný talent, skvělé zápletky, dokonalá rozuzlení, perfektně zvládnutou logiku a parádní a čtivý styl. Píše jedny z nejlepších detektivek, jaké znám a já ji prostě můžu. Má ji rád, nemá ji rád se obzvlášť povedlo a i přes štědrý příděl stránek (něco přes 600) jsem ji bez potíží přečetla za den. Nemohla jsem se odtrhnout, nemohla jsem přestat, bylo to nejlepší. Moje první letošní 100 % knížka.
Za zavřenými dveřmi je pak zdařilý thriller, z jehož reálnosti taky pěkně mrazí. Téma domácího násilí, psychického týrání, vydírání a přetvářky zkrátka táhne a nepřestane bavit.

Svou troškou do českého rybníčku i tentokrát přispěl Slovart a vydal další knížku Miroslavy Varáčkové. Hlavně to nikomu neříkej je příběh o šikaně, stigmatu z minulosti, přivlastňování a tanci a je jednoznačně určen mladším čtenářům. Já sama jsem si při čtení připomněla léta s Lenkou Laczovou. Varáčková klade důraz jak na osvětovou, tak milostnou linku a daří se jí to propojit přímo skvěle.
Produkce nakladatelství Mystery press je mi šíleně symaptická, ale až nyní se mi konečně dostal do rukou jeden z jejich titulů. Nebudete se bát ničeho zlého se svým tajemným námětem vypadá více než dobře a já bych potřebovala, aby měl den 48 hodin a já stíhala číst všechno naráz. Protože tohle chci číst taky okamžitě a střelhbitě.
Šílená má být kombinací mrazivého thrilleru na rozpálené Sicílii s lehce erotickým nádechem. Sestry, dvojčata, každá úplně jiná, ale nyní je něco spojuje. Plán.

Chris Carter je všemi opěvovaný a navíc vychází u nakladatelství BB art, což je pro mě zárukou kvality co se sérií týče. Hovor se smrtí je jeho nejnovější knihou a já si ho okamžitě zamilovala. Hlavním tématem je hledání budoucích obětí vraždy na sociálních sítích. Populární a zatím neotřepané.
Osm je novinkou Radky Třeštíkové. Po předchozích knihách autorka lehce a spíše symbolicky vykročila ze své komfortní zóny a zasadila příběh do detektivního rámce, ale přesto ústředním motivem zůstávají vztahy. Osm pro mě stojí o příčku výše, než Bábovky.

No a nakonec e-kniha. Jak už jsem zmiňovala výše, S.J. Bolton si mě omotala kolem prstu a já do konce roku hodlám pokořit všechny její knihy, které u nás vyšly. Byla bych opravdu zklamaná, kdyby její další díla u nás nedostala šanci. Pokud máte rádi dobře zpracované a promyšlené detektivky, omrkněte jí. Stojí to za to. Věřte mi. Už mě vidíš? je naprostá pecka!

A to je prosím za červen vše. Z jedenácti nových titulů mám pět přečtených a jeden právě čtu. Ačkoli červen hned po květnu dopadl nejzoufaleji co se poměru přečtených a pořízených knih týče, pořád to skóre považuji za poměrně dobré. A teď si jdu číst, ať s tím ještě pohnu.

Četli jste některou z výše uvedených knih? Máte v plánu si některou z nich pořídit? A co přibylo v knihovničce vám? Daří se vám držet čtecí krok s nakupovacím? 
Share:

8 komentářů:

  1. Opět moc hezká hromádka :) Nadšení z Dívky z trajektu na základě anotace naprosto chápu, já si asi počkám, až se na ni vrhneš, a co na ni řekneš, podle koho jiného bych měla vybírat thrillery než podle tebe :)
    Malý život - i já ho ignorovala..Do jaké doby? Přemýšlím..Než jsi o něm začala mluvit TY? :)) Klasika, že jo, Odeonky mě už tak nenechávají spát. Teď jsem se navíc bavila s kamarádkou, která je z knížky naprosto nadšená, takže není o čem mluvit. (Mimochodem čte ze Světové knihovny Laskavé bohyně, starší záležitost, ale stejného formátu a prý taky výborný.) A věta "jen jsem do knížky nakoukla a už jsem ji měla v tašce" i se závorkou vážně pobavila :D
    Na Do vody se těším, až si udělám svůj názor, protože se poměrně reakce poměrně liší. Dívka ve vlaku se mi líbila, ale jako úplně wow to za mě taky nebylo, takové fajn, co jsem od toho čekala.
    Vím, že Domino sdílelo na facebooku nějakou výzvu, aby autorku dál vydávali, je to škoda, vůbec nemám představu, kolik se toho musí prodat, aby se to nakladatelství vyplatilo a kolik může být reálné číslo. Já si knížku určitě přečtu a přemýšlím, jestli to nepodpořím, i když sama asi moc nezmůžu. Za zavřenými dveřmi už mám díky tvé recenzu v hledáčku.
    Jsem zvědavá, co řekneš na Nebudete se bát ničeho zlého, já se na to těším od první chvíle, co jsem si přečetla anotaci! A jsem ráda, že se ti Carter líbil, čte se taky skvěle, podobně jako Bolton, takže věřím, že to stejně jako autorku hodně rychle doženeš :D
    Z představených knížek mám přečtenou jen Třeštíkovou, ale ta byla super. Byla to i u mě knížka, kterou jsem si pořídila v červnu, spolu s Falešným polibkem a pokračováním Geniální přítelkyně (fakt jsem si nic jiného nekoupila! Docela dobrý, a navíc jsem dvě z toho už přečetla :))
    Díky za vyplnění obědové pauzy, hauly u tebe jedině v této chvilce, protože je to vždycky nálož :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za červenec už to tak slavné nebude, opravdu toho v létě vychází docela málo a musím se krotit :D
      To mi lichotí, snad na Dívky dojde brzy, fakt se hrozně těším, ale je asi v pořadí :)
      Ani mě nenechávají spát, mám jich nakoupených asi šest, ale ke čtení se nemám :D Malý život ale padne určitě první :)
      Laskavé bohyně vypadají dobře, koukám, že je u nás v Praze hrají i v divadle :)
      Na Do vody jsou šíleně rozporuplné názory, i když mi přijde, že negativní spíše převažují, teď je otázka, kolik lidí to haní jen aby to hanilo, jakože takovéhle prvoplánové bestsellery oni samozřejmě nečtou...Dívka ve vlaku mě bavila docela dost :)
      Taky nevím, myslím, že teď někdy už by se k tomu měli vyjádřit, měla jim přijít konkrétní čísla prodejů Má ji rád, nemá ji rád. Tak jsem zvědavá a držím palce! Každý jednotlivý člověk něco zmůže :)
      Tu zrovna čtu, mám za sebou nějakých sto stránek a je to dobré, takové záhadné, že ze začátku musíš hodně domýšlet, ale postupně se všechno odhaluje a trochu se to ubírá jinam, než jsem čekala :) A zajímavě :)
      Cartera taky srovnávám s Bolton, nebo právě s Kathy Reichs, nevím, jestli to není jen proto, že to taky vydává BBart a je to stejný font a tak :D Ale ten styl mi taky přijde příjemně povědomý :)
      Páni, ty jsi teda šikulka! Možná se mi to taky někdy povede :D
      Není zač, vím, že je to dlouhé, ale já to stručněji prostě nedokážu :D

      Vymazat
  2. Krásné přírůstky!
    Malý život si chci také pořídit a moc se na tuhle knihu těším. Jen počkám až na nový katalog Knižního klubu, jinak bych asi nevěděla, co si tam zase pořídit. :D :)
    Kromě Varáčkové ty další knížky moc neznám, sice jsem si pár z nich všimla, ale není to to, co běžně čtu. Ovšem mamku tyhle knihy baví, tak se inspiruji, až nebudu vědět, co jí pořídit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      No, jestli ti můžu poradit, tak v zájmu zachování peněženky radši nekoukej na edičák Odeonu na podzim. Zblázníš se :D Mám vybraných tak pět knih :D
      Super, určitě se inspiruj a dej vědět, jestli jsme se trefily do vkusu :)

      Vymazat
  3. Hovor se smrtí musím pořídit kamarádce. :D
    Já si v červnu taky udělala spoustu knižní radosti. :)

    Pěkné prázdniny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamarádka má zřejmě dobrý vkus! :)
      To je dobře, to se musí! :)
      Taky! :)

      Vymazat
  4. Krásné knihy! Jako kdybych viděla svoje :D Kromě Hovoru se smrtí a Malého života mám doma všechny :-)) Četla jsem zatím jen Dívky z trajektu, které i když mě nezklamaly, přesto jsem čekala trochu víc. Šílenou jsem dočetla před pár dny a jdu sepisovat recenzi - hrdinka byla opravdu šílená. Začátek super, prostředek dobrý, ale pak se to ubralo jiným směrem, než jsem čekala, takže za mě spíše zklamání. Hlavně to nikomu neříkej od Varáčkové se mi líbilo, sice to byl spíše takový románek ve stylu Lanczové, ale knížka mě bavila. Do S.J. Bolton se chci pustit co nejdřív, všude čtu jen samé chvály, navíc všechny její u nás vydané knihy mám doma, jen pořád ne a ne najít čas :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) No tak to máš skvělý vkus! ♥
      Začínám o Dívkách z trajektu slýchat spíš právě zklamané pocity, ach jo :(
      Šílenou jdu dnes pořádně rozečíst, tak jsem zvědavá! :)
      Lanczovka po slovensku za mě takovej neutrál, znova už si to určitě nepřečtu no :)
      S.J. Bolton je génius!
      Čas je knihomolův největší nepřítel :(

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři