3. 6. 2016

Můj život u sousedů - Huntley Fitzpatrick

Samantha Reedová vždycky měla všechno, co chtěla. Její matka je úspěšná v politice a tak si mohou dovolit žít v obrovském luxusním domě. Samantha má ale u přesto pocit, že jí něco chybí. Něco, se se zdá samozřejmé v početné rodině jejich sousedů. Jednoho dne se Samantha seznámí s Jasem, třetím nejstarším z Garretovic dětí. Samantha rychle zapadne do vřelé rodinné pohody u Garretových a užívá si všechen ten šrumec a láskyplnou pohodu své vlastní matce za zády. Jednoho dne se však stane něco, co obrátí naruby život její i Garretovic rodiny a ona se musí rozhodnout, komu dá přednost a koho zradí.

Garretovi mají spoustu dětí, jsou hluční, nelámou si hlavu s všude se povalujícími hračkami a paní Garretová s oblibou kojí nejmenší Patsy přímo na venkovních schodech, všem na očích. Paní Reedové, Samanthině matce jsou samozřejmě dokonalým trnem v oku. Ale to není jediný důvod, proč Samanthu láká se s nimi seznámit. Garretovi jsou zkrátka v pohodě a je vidět, že i přes občasný křik a hádky drží pospolu jako rodina. A Jase je navíc takový fešák. 

Sedmnáctiletá Samantha sice vyrůstala v bohatství, ale nikdy si to nenechala stoupnout do hlavy. Je skromná a matka ji vychovala tak, že si vše musela zasloužit. Každé léto pracuje na několika místech najednou a hodně času dříve věnovala tréninku závodního plavání. Ve škole jí to jde, má nejlepší kamarádku a ráda pozoruje své výstřední sousedy z okna svého pokoje. Jase vyrůstal se sedmi sourozenci. Je pohledný, trpělivý, vtipný, pohotový a umí opravit všechno, co trochu zavání elektronikou. Práce se nebojí, miluje své sourozence i rodiče a snaží se vymyslet způsob, jak získat dost peněz, aby mohl chodit na vysokou školu. V rodině Garretových sice vždycky bylo dost lásky pro všechny, ale co se týče peněz, těch nikdy nebylo nazbyt. Samantha a Jase jsou každý z jiného světa, ale přesto, jakmile se poznají, je to jako by jeden druhého hledali celý život.

Můj život u sousedů se tváří jako pohodové letní čtení a přesně tím také je. Je to knížka o první velké lásce, krokům k dospělosti, důležitosti přátelství, zdravého úsudku a ochotě pomoci. Samantha je v jednu chvíli postavena do situace, do níž by se nechtěl dostat nikdo z nás a druhá polovina knížky se nese ve vážnějším duchu, kdy čtenáři buší srdce na poplach, jak to všechno nakonec dopadne. Vyloučené nejsou ani slzy, ať už ze smutku nebo dojetí. Většina je ale o sladké romantice, vtipných situacích a přátelských i rodinných poutech. Huntley Fitzpatriková svou prvotinou slibně zahájila kariéru a jsem si jistá, že toho má ještě spoustu v rukávu. Její knížky mají i další rozměr, který třeba na první pohled není zřejmý, ale jakmile se jim dostanete pod slupku, hned poznáte, co tím myslím.

Tato kniha je ve svém žánru výjimečná tím, že není jen o lásce, ale i o pravém přátelství, které je neméně důležitou součástí dospívání a vlastně jakéhokoli období lidského života. Láska někdy pomine, ale praví přátelé, ti jsou tu pro vás napořád.

Můj život u sousedů je zkrátka takový ten příběh, který se hodí do prosluněných letních dnů. Je to knížka, kterou si vezmete ráno k bazénu a večer ji s úsměvem od ucha k uchu zaklapnete dočtenou. Každá holka jednou za čas nějakou takovou sladkou knížku potřebuje a tahle je ta pravá. Věřte mi.


85%
Share:

6 komentářů:

  1. Tuhle knihu MILUJU. Patří mezi mé nejoblíbenější a s oblibou se k ní často vracím:))
    Skvělá recenze!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se :) Ani já ji možná nečetla naposledy :)
      Díky!

      Vymazat
  2. Já mám jasno!! Knížka mi už obálkou připomíná Léto na druhý pokus či Amy a Roger na cestě - dvě knížky mého loňského léta, léta plného učení na státnice a brigády, večery, kdy jsem utíkala právě k těmto knížkám a hlavně u Léta si neskutečně pobrečela. Hrozné, že je to už rok, vidím to jako včera, opravdu se mi vryly do paměti. Můj život u sousedů si nenechám ujít, recenzí jsi na mě přenesla úplně ty pocity, které jsem měla, hrozně se těším a plánuju si ji na červenec/srpen, bez ohledu na další knížky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně právě taky. Řadím si je pomyslně do jednoho pytle a mají na mě stejný vliv :)
      Nenech :) To jsem moc ráda, přesně to bylo mým cílem :) Těším se, co na ni řekneš :)

      Vymazat
  3. Přesně jak říkáš – o téhle knížce jsem až doteď neslyšela, ale zní přesně jako pohodové letní čtení. A je fajn, že v tom jsou i jiné věci než jen sladké řečičky :) Já sama po ní asi nesáhnu, protože zamilovaným knížkám jsem pořád ještě nepřišla na chuť, ale moc ráda se u tebe inspiruju k dárkům nebo doporučením pro své romanticky naladěné kamarádky. :D Skvělý článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Totálně :)
      Rozhodně je v ní více, než by se mohlo zdát :) Pro tebe asi úplně není, je trochu moc slaďoučká, ale většinu zaujme :)
      Díky! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři