12. 5. 2016

Jak (ne)být divný na netu - Felicia Day

Královna „geeků“ Felicia Day píše o svém neobvyklém dětství a mládí, které strávila více méně v izolaci, nejprve vlivem domácí výuky, později z vlastního popudu, když spadla do závislosti na hře World of Warcraft. Chytře a vtipně nechává vyniknout nejrůznějším úsměvným historkám, jež se pojí s životem člověka vytrženého ze společnosti vrstevníků, jedné z mála dívek (své doby) se závislostí na počítačové virtuální realitě a cílevědomé mladé ženy, která ovládla Youtube, dokud byl ještě v plenkách.

Felicia Day se nejvíce proslavila v hráčské komunitě vlastním seriálem The Guild, který pojednává o skupině závisláků na hře typu World of Warcraft a co se týče smrtelníkům známějších seriálů, na několik epizod se ukázala v osmé řadě Buffy, přemožitelka upírů v roli Vi a jako doktorka Holly Marten v seriálu Heuréka, město divů. Vždycky se ráda učila, je inteligentní a i když nemá maturitu, má dva vysokoškolské tituly. Miluje matematiku a hudbu, ale nakonec se stala herečkou a scenáristkou. Je to od prvního pohledu sympaťačka a holka do nepohody a i v případě, že o ní slyšíte poprvé, se u jejího netradičního životopisu neskutečně pobavíte.

Kompletní recenzi najdete na webu cbdb.cz

Share:

6 komentářů:

  1. Jdu si ji přečíst, tahle knížka mě děsně láká. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Recenze je super, píšeš o tom skvěle, ale stejně nevím, jestli mě něco takového úplně láká :) Uvidíme, zatím mě to nepřesvědčilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi nezaujme úplně každého, ale já jako člověk, který by se dřív životopisu vyhnul obloukem jsem si to užila tak moc, že jsem to nečekala ani v nejdivočejším snu :)

      Vymazat
  3. No tak teď už si to MUSÍM PŘEČÍST!!! Vynikající recenze, dokážeš tak skvěle naladit, to snad ani není možný :) Z každého řádku je cítit tvoje nadšení. Mám hrozně ráda číst si o trapasech a absurdních situacích, do kterých se ostatní lidi dokážou dostat (né že bych byla nějaká zapšklá a nepřejícná :D ) a tyhle věci prostě dokážou skvěle zvednout náladu :) Škoda toho zvláštního názvu knihy, pamatuji si na tu soutěž a přistoupila bych asi k víc doslovnému překladu. Tenhle překlad prostě úplně mění význam toho, co chtěla autorka vyjádřit. A je to škoda. Na internetu nejsi nikdy divnej (skoro) by mě prostě lákalo k přečtení i bez tvé recenze :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím! Však už ti to s Ellen podstrkujeme skoro stejně maniakálně, jako Nabíječe :D (a vůbec, kdy si ho vlastně přečteš?!)
      Děkuju ♥
      Já také, ale musí to být reálné - a tady je :)
      Já také, ale co se dá dělat. Naštěstí to vyrovná obsah :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři