26. 12. 2015

Book haul za měsíc prosinec 2015

Prosinec je obvykle měsíc, kdy se knižními přírůstky mohou chlubit úplně všichni včetně těch, kteří se během roku knihkupectví pro jistotu vyhýbají velkým obloukem, aby nepodlehli pokušení. Ani u mě tomu není jinak a poslední měsíc letošního roku byl na knížky poměrně bohatý.
O většinu se postaral Ježíšek a zbytek pak pokryly spolupráce.
Za prosinec jsem nastřádala celkem 10 knih a 3 e-knihy. Myslím, že jsem celý rok musela být vážně hodná.
Ale teď už podrobnosti k jednotlivým knížkám.

Při psaní dopisu Ježíškovi jsem myslela hlavně na doplnění fyzických podob knížek, které jsem si v uplynulém období zamilovala, ale vlastnila jsem je pouze v elektronické podobě. Ježíšek má přání vyslyšel a nadělil mi skvělého Syna, u něhož se mi napětím tajil dech, strhující Nemám co ztratit, které pro mě bylo snad nejšťastnější náhodnou volbou roku a tajuplné a krásné Saeculum, jež jsem si z knih této autorky oblíbila nejvíce a navzdory tomu jsem ji jako jedinou měla pouze ve čtečce. 


Po nadšené recenzi Daffodily z Hnízda zvrhlé Narcisky mi bylo jasné, že mi v knihovničce nesmí chybět Pořád jsem to já. Už teď vím, že to bude čtení náročné na psychiku i slzné kanálky.
Poté bylo samozřejmě potřeba pořídit si knížku, kterou jste si svorně odhlasovali jako knihu měsíce pro společné čtení v rámci Čtenářského klubu. Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru má však tak dechberoucí obálku, záhadnou anotaci a nadšené ohlasy, že bych si ji stoprocentně pořídila i nebýt toho, že "musím". 


Vlastní pověst předchází i Dívku ve vlaku. Je to opět knížka z plakátů v metru, přirovnávána ke slavnější Zmizelé. Posledně jsem tomuto marketingovému nátlaku podlehla v případě Řek Londýna a tak trochu jsem toho litovala, tak doufám, že Dívka ve vlaku své reputaci dostojí a mou lásku k psychologickým thrillerům nepokazí.
Prvních patnáct životů Harryho Augusta mě zaujalo prakticky v momentě, kdy jsem knihu spatřila nenápadně ležet v knihkupectví mezi stohy známějších svazků. Je o cestování v čase a znovuprožití vlastního života se vzpomínkami na již prožité životy a o moci skrývající se za těmito schopnostmi. Jsem šíleně zvědavá a napnutá, zda knížka zvládne držet krok se slibným námětem.

Tento měsíc byl bohatý i na recenzní výtisky. Aspoň co se kvantity týče. Dva ze tří papírových však byly bohužel obrovským zklamáním a šlápnutím vedle. U Dána jsem měla vysoká očekávání. Tento úspěšný slovenský autor se přece nemohl stát nejprodávanějším jen tak pro nic za nic. Jeho prvotina Popel všechny zarovná mě však bohužel o jeho úspěchu ani v nejmenším nepřesvědčila. 
S Útěkem z teritoria smrti to bylo dost podobné. Obrovská očekávání nebyla naplněna a po nestravitelném Dánovi přišlo snad ještě větší rozčarování nad absurditou, nelogičností, nesmyslností a banalitou této nadějné dystopie. Recenze už je ve fázi příprav, tak se těšte. Fakt jsem se vyřádila.
Doufám, že roztomilá Ryba jménem Ian, která má být sondou do roztodivných lidských duší všem třem napraví reputaci a spraví mi chuť.

Posledním prosincovým příspěvkem do mé knihovničky byly tři recenzní e-knihy. Kafe a cigárko aneb Historky z hereckého podsvětí jsem už stihla přečíst. Jde o sbírku blogových článků či fejetonů herečky Marie Doležalové, která letos dostala za svůj blog cenu Magnesia Litera. Kafe a cigárko je příjemné, oddechové a zábavné čtení. 
Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala vypadá jako pohodová romantika, která se nádherně hodí pro chvíle, kdy budu potřebovat vypnout mozek během náročného zkouškového, které mě čeká v lednu. Optimistický název Šťastné a veselé samozřejmě nebude skrývat žádnou vánoční idylku, ale jak je vám jistě jasné, šíleně se těším, co si pro nás můj osobní hrdina zase připravil.

A to je pro dnešek a vlastně i pro letošek z knižních přírůstků vše. 
Za posledních dvanáct měsíců mi do knihovničky přibylo pěkných pár desítek nových knih a já jsem více než spokojená. Teď už jen všechny přečíst.

Jaké knížky jste za prosinec nashromáždili vy? A o jak velkou část novinek ve vaší knihovničce se postaral Ježíšek? A na co se těšíte v příštím roce?
Share:

18 komentářů:

  1. Tak to jsi musela byt teda opravdu hodná :) Krásná sbírka já dostala agathu do sbírky tak mám taky radost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, znáš mě. Ani mi nedá práci být hodná, to jsem prostě já. Svatoušek :D :D
      Díky moc :)
      Jo, viděla jsem na facebooku :) to muselo být radosti! :)

      Vymazat
  2. Wow! Hodně zajímavý výběr knih :) Čím častěji potkávám na blozích Saeculum, tím víc se na něj těším. Mně Ježuch knížky nenosí, ale vynahrazuji si to sama i když teda hlavně po antikvariátech :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) :)
      Mám pocit, že se na Saeculum trochu zapomnělo a to je škoda, protože mně se to fakt šíleně líbilo a na to, jak je to poměrně tlustá knížka jsem to přečetla za chviličku. A jakmile jsem dočetla, měla jsem chuť otočit na první stránku a začít znova :D
      Však taky proč ne :) Taky si čas od času dělám ráda radost sama :)

      Vymazat
  3. I když jsem to vůbec neplánovala, tak nakonec mi přibylo opravdu hodně knih. (16). :D Z toho Ježíšek mi jich přinesl 7 - samý úžasnosti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím? 16? Páááni :D Takový haul už jsem podle mě fakt dlouho neměla :D A sedm k Ježíšku - to máme stejné :) Těším se na tvůj výčet :)

      Vymazat
  4. Pěkné kousky. Četla jsem akorát Saeculum a to mě dost bavilo... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To doufám :) Pro mě rozhodně jedna z nejlepších knih letošního roku :)

      Vymazat
  5. Krásné knihy! :)
    Mě Ježíšek přinesl čtečku,kterou jsem si strašně moc přála a už jsem na ní závislá a také něco přes 20 knížek což je neuvěřitelný a v knihovně už nemám žádné místo :-D
    Saeculum mám doma už dlouho,také bych se k němu už měla dostat.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Taky se mi líbí :)
      Páni, čtečka je nádherný vánoční dárek :) Já ji dostala už před několika lety, taky tuším k vánocům :)
      A k tomu nálož 20 knížek? Pane jo :) máte taky pořádně Štědrý večer koukám :)
      Já také zaplnila poslední volná místečka :D potřebuji knihovnu :D
      No to bys měla! :) Vážně se mi moc líbilo a považuji ji za jednu z nejlepších tohoto roku :)

      Vymazat
  6. Parádní knížky! Na Nemám co ztratit se chystám taky, tak snad knížka nezklame. Saeculum miluju. Dívka ve vlaku mě vůbec nebavila, ale jinak si ji všichni chválí. Já ji ovšem ani nezvládla dočíst :D
    A na Útěk z teroritoria smrti se těším, tak budu doufat, že se mi bude líbit víc než tobě. Každopádně na recenzi jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Chystej :) Největší překvapení tohoto roku :) A je to prostě jako CHERUB :)
      Saeculum taky moje top :) Na Dívku jsem hlavně zvědavá, raději moc neočekávám :)
      No to jsem zvědavá, jak se ti Útěk bude líbit. Já se celou dobu vztekala a nebo hystericky chechtala těm mezerám v logice, co tam byly :D Recenze snad bude brzy, ale nezáleží to tak úplně na mě, kdy bude publikovaná, neboť je pro cbdb.cz :)

      Vymazat
  7. Parádní přírůstky, Syna jsem vydržela a nadělila mamce pod stromeček netknutého, přeci jen je to tak lepší, teď se do něho pustí ona a pak snad co nejdříve já :) Ursula Poznanski mě děsně láká, doma mám Erebos, ale ještě jsem se k ničemu nedostala, Saeculum a Pět bych chtěla doplnit :)
    Pořád jsem to já jsem četla asi před měsícem a bylo to skvělé, neměla jsem žádná očekávání, chtěla jsem si to prostě jen přečíst před filmem a byla nadšená, čte se sama i přes to téma a určitě člověka dostane :)
    Těším se, až se dostaneš k Aristotelovi a přidáš se k nám do diskuze :)
    Dívku ve vlaku jsem dočetla před chvilkou, tak o tom potom taky musíme popovídat :) a Patnáct životů mě děsně láká, jen jsem na to snad nečetla žádnou recenzi :) Babičce jsem dala knížku podobného (asi trochu) ražení Život za životem, taky o neustálém navracení se a pocitu deja vu :)
    Na recenzi k Útěku jsem vážně zvědavá, to hodnocení je proklatě nízké :)
    Šťastné a veselé, snad nejhezčí obálka Pattersona k detektivkám pro dospělé :))) Jinak vtipná historka, mamka mi vyprávěla děj nějakého filmu, detektivky, všechno mi to tak vylíčila a pak jenom 'jmenovalo se to nějak jako Sběratel něčeho, snad polibků', tak jsem vytáhla druhý díl Alexe Crosse, podávám jí to a říkám, jestli je to ono a ona jenom 'jooo, to je ten příběh, to se teprve chystáš číst?' :D Jo jo, mami, chystám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :)
      Jeee, jsem na tebe pyšná! :D Rozhodně je to tak lepší. Je asu fakt zvláštní dát "použitý" dárek, ale rozhodně bych tě neodsuzovala, kdybys to nevydržela :) Ono ale s tou hromadou knih na TBR není takový problém se udržet asi :D
      Taky jsem začala Erebosem a jsem ráda. Zpětně je nejslabší z těch tří, ale přesto senzační :)
      Koukala jsem, že jsi to taky četla a je fakt, že jsem si toho všimla i díky tobě :) jdu to do článku napsat :) :)
      Taky se těším. Mám ještě nějaké ty resty, ale asi dlouho neodolám, když ji mám doma. A pak zase začne zkouškové a bude blbé období na knihu, kterou mám diskutovat. No, nějak to vymyslím :)
      Tak to se těším. Nevím, kdy na ni dojde, ale ty máš určitě lepší paměť něž já a zůstane ti v hlavě, než se k ní dostanu :D
      Já právě taky ne. Chci o Patnácti životech trochu rozšířit povědomí (pokud bude dobrá samozřejmě), protože mi přijde bohužel tak trochu ignorovaná, i když vypadá slibně :)
      Aha, to vůbec neznám, ale kouknu na to :)
      A to bych možná dala i ještě o něco méně, kdyby to šlo. Jedna hvězdička by už ale byla přehnaná zase, ale bylo to fakt hrozně špatné :D
      Přesně to mě napadlo, když jsem ji viděla. Ještě společně se Smečkou :)
      :D :D Haha, Patterson se vkrádá do mysli všech. To je dobře! :D

      Vymazat
  8. Krásná sbírka nových knih..:) U mě ježíšek co se knih týče nikdy nechodil, ale já si to vynahrazuji po celý rok sama...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :)
      I já si ráda kupuji knihy sama a to celoročně, nejen ke speciálním příležitostem. Potřebovala bych k nim však přikoupit i čas a tak podobně :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři