6. 11. 2015

Dva roky s My addictions

Věřte nebo ne, už jsou tomu dva roky od chvíle, kdy jsem se spontánně jednoho podzimního večera rozhodla založit si blog. Dodnes tento den považuji za jeden z nejdůležitějších v mém životě a samotné rozhodnutí za jedno z nejšťastnějších, jaké jsem kdy udělala. 
Blog mi toho dal nekonečně mnoho. Počínaje značným rozšířením přehledu v knižním světě, přes ujasnění si, co je to vlastně recenze, nalezení vlastního stylu jejich psaní, navázání spoluprací, kterých si nesmírně vážím, nikdy nekončící spokojenost s tím, co dělám, jak to dělám, a že to asi i někoho baví, až po poznání jedněch z nejdůležitějších lidí v mém životě (vy dobře víte, koho myslím). 
I když je blogování poměrně časově náročná zábava, je to koníček jako každý jiný a já nelituji jediné minuty, kterou jsem do něj vložila. Vybudovala jsem si místo, které bylo původně hlavně útočištěm pro mě, ale je jasné, že bez vás, milí čtenáři, by to tak úplně nešlo. Každý kdo tvrdí, že si píše pouze pro sebe, si lže do kapsy, nebo je tak neskutečně nesobecký, až to snad hraničí s lhostejností. Nesmírně si vážím každé odezvy, které se mi od vás dostane, baví mě číst vaše komentáře, odpovídat na ně, diskutovat s vámi a těšit se na to, jestli z nějakého mého nápadu či článku budete stejně nadšení, jako já. Za ty dva báječné roky vděčím právě vám, vaší podpoře a nadšení, s jakou se opakovaně vracíte. Za to bych vám ráda poděkovala. Jak už to tak v blogovém světě bývá, jak lépe poděkovat, než soutěží a šancí na nějakou pěknou knižně laděnou cenu. 

Než se ale vrhneme na soutěžení, jsou na pořadu dne nějaké ty statistiky. 

Za dobu existence blogu jsem zvládla sepsat a publikovat celkem 331 článků, z nichž 167 představují recenze.
Prvenství za nejnavštěvovanější článek si drží recenze druhého dílu série Richelle Mead Věk X - Nesmrtelná koruna, s rovnou sedmistovkou kliknutí. Kde se všichni ti nadšení návštěvníci vzali, je mi dodnes záhadou. Druhým nejčtenějším článkem je pak oznámení o založení Čtenářského klubu se 474 zobrazeními. Nejméně zobrazení mají pravidelně recenze.

U všech článků jsem dohromady nasbírala 3056 komentářů (z nichž polovina je mých vlastních). 
Blog dosáhl přesně 42 055 zobrazení a dočkal se 102 pravidelných čtenářů. Facebooková stránka se pyšní 78 lajky a mezi nejkurióznější klíčová slova, přes která se čertví proč někdo na můj blog dostal se řadí "drarry vyvrcholení", "polohy při milování" a "sexuální polohy ve stoje" (teď, když jsem je tu zmínila, tak už pochopím, pokud se tento článek stane nebývale populárním, ale jaký je důvod, že se ocitly mezi klíčovými slovy doteď, to mi jasné není).

A co se od posledních narozenin změnilo?
Kromě uspokojivě rostoucích, výše zmíněných čísel (posun můžete omrknout ve článku, který jsem psala právě před rokem) taky design blogu, který se mi moc líbí a za který vděčím Ellen, přibyla mi nějaká ta spolupráce, naučila jsem se trochu kontrolovat v nákupech (i když podle posledního haulu je pravda trochu jiná) a začala si opět vážit výběru knih v městské knihovně, kterou celkem pravidelně navštěvuji (a pravidelně nestíhám číst vše, co si s obrovským úsilím hodným vzpěrače přitáhnu domů). 

A teď už k tomu, co vás jistě zajímá nejvíce. 
Soutěž.
Protože nejen knihami živ je člověk, rozhodla jsem se ceny k oslavě letošních narozenin pojmout dvojím způsobem.
Dva roky samozřejmě znamenají dva vítěze. 
Každý si může vybrat, o co bude soutěžit.

Jednou cenou bude kniha Selekce.

Druhou a třetí cenou pak fandomový předmět dle následujícího výběru. 
Podmínkou vstupu do soutěže je vyplnění formuláře a správné zodpovězení otázek. Pak už jen stačí doufat, že vás bude provázet štěstěna při losování pomocí random.org. O každou z cen se soutěží zvlášť, ale každý se může dostat jen do jednoho ze dvou slosovacích osudí. O duplicitní vstupy se ani nemusíte pokoušet. 
Soutěže o knihu se mohou zúčastnit pouze lidé s doručovací adresou v ČR, soutěže o náhrdelníky čtenáři z ČR i ze Slovenska.
Soutěž bude trvat týden. Vítěze vyhlásím na facebooku blogu 14.11. a kontaktuji je e-mailem. Pokud se neozvou do 48 hodin, šanci dostanou další. Pokud již předem víte, že v době losování nebudete moci odpovědět na mail, napište mi to do formuláře.
Tajný počet bonusových vstupů získají pravidelní návštěvníci blogu, kteří se v minulosti podíleli na jeho chodu tím, že zanechali komentář. Tím zvýhodním právě lidi, kteří mi v průběhu těchto dvou let dělali radost, poskytovali mi zpětnou vazbu a stali se nedílnou součástí mého posunu dopředu.

To už je snad z organizačních záležitostí všechno. Ještě jednou vám moc děkuji, přeji hodně štěstí a pokud jste se na blogu ocitli poprvé, doufám, že se vám tu bude líbit a třeba to nebude naposledy.

Share:

31 komentářů:

  1. Jééé, všechno nejlepšíí ke krásným druhým narozeninám!! Přeji hodně sil do dalších let, spoustu krásných knih ke čtení (o to se ale nebojím :D ) a pořád tolik chutě do psaní článků :) Statistiky jsou moc hezké, opravdu mě pobavila klíčová slova :D Celkově je hrozně milé číst, co všechno ti blog dal, moc ti to přeju :)
    Ha ha, o knihovně mi něco říkej :D mám tady miliardu knížek, skoro všechny musím vrátit do dvou týdnů, teď mi přišlo několik balíčků, já prostě nevím, jak to dělám :D
    Jeeeej, HP přívěsky, rozhodně zkusím štěstí :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Terezko! :) :)
      Síly budou potřeba, ocenila bych i nějaký obraceč času :) O inspiraci se nebojím a chuť taky ne :) Psaní je vážně věc, kterou miluju a mám pocit, že se to v dohledné době nemůže změnit :)
      Jo, mě taky právě :D Asi pro ty lidi pak bylo celkem zklamání, když našli knižní recenze, místo věcí, co hleali :D
      Díky ♥
      Jsem moc ráda, že jsem tě skrz něj mohla poznat, i když jen online. Snad se někdy potkáme naživo :)
      Já si některé prodlužuji pořád dokola, až z toho mám černé svědomí :D Takové Řekni vlkům mám už doma snad třičtvrtě roku :D
      Zkus! Budu držet palce! :)

      Vymazat
  2. Gratuluji ke dvoum letum. Snad se mi to take povede. A ta klicova slova..:D wau..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :)
      Budu držet palce, ať tě to taky tak dlouho baví :)
      No...co na to říct...snad jen...nechápu :D

      Vymazat
  3. Jeden z mých nejoblíbenějších blogů má narozeniny!! <3
    Přeji tobě i tvému úžasnému blogu jen to nejlepší. Hlavně, ať tě psaní článků baví a jde ti tak dobře jak doposud, přeji spoustu spokojených čtenářů - těch stávajících a co nejvíce nových, protože, jestli si je někdo zaslouží, tak tento blog! Vybrala jsi moc krásné ceny do soutěže, osobně si držím palce na výhru nějakého z těch krásných řetízků :D Jsi zkrátka šikulka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥♥
      Děkuju, Ivetko, úplně mě dojímáš! :)
      Baví mě to a nemyslím, že mě to někdy bavit přestane :) Vyloženě jsem se v psaní našla :)
      Tak to jsem ráda, trvalo mi dlouho, než jsem vybrala podle svého nejlepšího vědomí :)
      Držím palce :) Děkuju!!! :)

      Vymazat
  4. Jupíjajej !!! :))) <3
    Přeju ti plno dalších zvláštních klíčových slov :D
    Teď vážně, jsem strašně ráda, že sis jednoho podzimního večera založila blog a já tě tak mohla poznat ! Nějak si neumím představit, že by se to nestalo a já bych dál byla zaprdlým mimoňem, co se stydlivě drží zpátky :D Takže hodně štěstí do dalších let, ať tě neopustí tvoje zběsilé tempo, kvůli kterému se mi ostatní cítíme jako šneci, plno nových čtenářů a spolupraví a prostě úplně všeho, co tě napadne a chceš to :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥♥
      Já si je taky přeju, protože to je fakt sranda :D :D
      Já taky. Naprosto si neumím představit, že bychom se nepoznaly!!!
      :D Zaprdlý mimoň :D :D Ach jo :D
      Děkuji moc :) No doufám, je to moje superschopnost :D (mimo toho, že umím hledat věci, které lidi považují za ztracené :D)
      Jůůů! :D Napadá mě spousta věcí, ale nebudu hamoun :)

      Vymazat
  5. Fakt už dva roky? Já myslela, že to slavíš někdy na jaře. Ale moc moc gratuluji a zároveň moc moc děkuji. :) Abych řekla pravdu, tak já radši koukám na videa a blogy moc nečtu (obzvlášť ne pravidelně). Ale ty jsi jedna z mála výjimek a vracím se sem moc ráda. A myslím, že od tebe bych přečetla i telefonní seznam :D
    A soutěž je super. Myslím, že jsem jediná, kdo nečetl Selekci, takže si dávám velké šance :D Kecám, ale bylo by to fajn :)
    Mimochodem jak jsi docílila toho, že jsi omezila nákupy? Já sice využívám i knihovnu, ale nakupuji ještě víc. Přijde to s věkem. Prosím, řekni, že to přijde s věkem. A že při druhých narozeninách blogu už se budu umět taky ovládnout :D
    Do dalších let ti přeji nové čtenáře, nové radosti a spoustu skvělých přečtených knih.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooojooo, je to tak. Strašně to letí :)
      Děkuju!!! :)
      Tak to mě dvojnásob těší :) Videí se u mě asi určitě nedočkáš, písemný projev mi vyhovuje víc, telefonní seznam zatím taky neplánuju, ale strašně moc mě tvoje lichotky těší, až se trochu červenám :)
      Selekce je docela profláklá, takže máš asi velkou šanci :) Řekla bych ale, že ji třeba někdo četl a chybí mu do sbírky, tak mu taková soutěž přijde vhod :) Pro tvé dobro samozřejmě doufám, že budeš jedna z mála, kdo o ni bude soutěžit :D
      Tak nějak jsem zjistila, že nemá cenu hromadit knihy, ke kterým se nedostanu hned. Časem totiž o některé ztratím zájem a teď mám doma spousta nepřečtených, které ani číst už nebudu a to je hrozně smutná věc a navíc dost škoda peněz. I když jsou pěkná dekorace, mám radši, když jsou knížky čtené a milované :) a není lepší pocit, než si přečíst úplně novou, voňavou, čerstvě koupenou knížku :) Když už mi nějaký ten pátek leží v poličce, není to ono :)
      Třeba to přijde s věkem :D Uvidíš :D
      Děkuju moc, snad se to všechno vyplní :)

      Vymazat
  6. Moc a moc gratuluji a děkuji za soutěž, i když se jí bohužel nemůžu zúčastni - poštovné do Belgie by tě přišlo asi draho... Ale především jsem ti chtěla moc poděkovat za to, jakou oporou jsi pro mě v začátcích byla - jak jsi mi napsala konstruktivní kritiku k recenzím a dokopala k prvnímu knižnímu srazu (na který stále ráda vzpomínám a kde sis myslela, že je mi o sedm let víc, než mi tehdy ve skutečnosti bylo)... No, díků je mnoho a přání taky tolik... Snad ti blog ještě dlouho vydrží a snad se ti bude dařit i mimo klávesnici :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Jeee, tak to mě mrzí :( Ale určitě to není poslední soutěž, takže až se vrátíš, třeba to vyjde někdy :) Snad se ti v Belgii líbí a daří :)
      Jeee :) Rádo se stalo a mám velkou radost, že ti to pomohlo. Ale na tom, kde jsi teď máš zásluhu hlavně ty sama :) Jsem na tebe vážně moc pyšná :)
      No jo, srazy :D A odhady věku, věčné téma... :)
      Děkuju moc, kéž by se mi to vyplnilo :)

      Vymazat
  7. Všechno nejlepší! (^-^) Vydržet blogovat dva roky je úžasné, po těch dvou, třech letech spousta lidí odpadá. :D No nic, přeji hodně štěstí do minimálně dalších dvou let! Samozřejmě hodně čtenářů a samé skvělé knihy, klasika! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuuu! :)
      Jojo, já jsem celkově dost úžasná, musím říct :D :D :D Já neodpadnu, nedovedu si představit, co by se muselo stát, aby mě to přestalo bavit :)
      Děkuju moc! Snad si za dva roky pokecáme o tom, jak je super vydržet čtyři roky! :)
      Díky :)

      Vymazat
  8. Já jsem strašně ráda, že jsem tak fajn člověka i blogerku jako jsi ty, mohla poznat. :) A jsem ráda, že bloguješ a blogovat budeš. :) A taky jsem ráda, že jsme se teď sešly v té Knižní poradně spolu s Trinity. A doufám, že se mi jednou podaří zapojit se do Čtenářského klubu. Jsem s tím svým slibováním fakt hrozná. :D
    Všechno blogové nejlepší! :)

    Vlasta :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem tě hrozně ráda poznala :) Nikdy ti nezapomenu, žes byla jednou z prvních blogerek, se kterými jsem se na živo bavila :) Taky hrozně ráda čtu tvůj blog a doufám, že ti nadšení dlouho vydrží. Talentu máš na rozdávání :)
      Možná je to ještě pro okolí tajemství, ale je tak blízko odhalení, že to snad nevadí :)
      No to taky doufám! Zvlášť, když teď čteme knížku, která je úplně stvořená pro tebe!!! :)
      Děkuju!

      Vymazat
  9. Fíha, všechno nejlepší blogáťku, už je to pořádný blog :))
    Sakra, taky chci mít úchylácký klíčový vyhledávání, bohužel se to drží v normě :( *fňuk* :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jojo, roste jako z vody :)
      Zkus si ve statistikách rozkliknout jiné časové období pro vyhodnocení, třeba tam na tebe vyskočí nějaká pikantnost! :D U mě je většinou málo dat na statistiky, ale pak to zase stojí za to, když už :D

      Vymazat
    2. Koukala jsem, ale jak nejsem aktivní na blogu a není navštěvován, tak statistiky jsou nudné :( Čekala jsem třeba vyhledávání typu ,,zapalování pentagramů ze ztuhlého lepidla na půdě", ,, kudy kakají mořské panny" a tak :D

      Vymazat
    3. Aha :( No musíš sepsat nějakej rošťáckej článek :D
      :D :D :D Kudy kakají mořské panny :D :D Teď někdo kvůli této otázce navštíví můj blog a bude zklamanej :D :D :

      Vymazat
    4. :D Jo, budu se k tomu muset dokopat, už jen kvůli té statistice :D
      Safra, tak abychom nezklamaly toho čtenáře, který sem klikl jen kvůli těm mořským pannám... můžu mu buď nabídnout nudnou teorii o kloace nebo konspirační teorii o využití našich daní na vychytané podmořské wc systémy... :D

      Vymazat
    5. A kvůli mně!! :D Já chci jakejkoli článek a rošťáckej dvojnásob! :D
      Kdyžtak mu řeknu, ať se na tebe obrátí :D A když už jsme u toho, na ty pomořské wc systémy by ses zaměřit mohla právě v tom článku :D :D

      Vymazat
    6. Tak já se tedy budu snažit :D Nemám teď moc času kvůli práci a lenosti, nicméně pokud Ti článek o zpronevěření daní na výstavbu podmořských veřejných wc rozradostní den, ráda se do něho pustím :D Tak ještě zbývá kontaktovat program na ochranu svědků, aby mi poskytly své služby. Přeci jen, státu se prozrazení jejich tajného plánu nebude líbit :D Až se příště setkáme, budu se jmenovat Květoslava Komínková a budu čtyřicetiletá Židovka. Beztak. :D

      Vymazat
    7. Bolí mě z tebe bránice, ty šílenče! :D :D

      Vymazat
  10. jee tak to vsechno nejlepsi k narozeninam :)

    OdpovědětVymazat
  11. Páni, gratuluji ke druhým narozeninám. Je to nádherné číslo a doufám, že další minimálně dva budeš pokračovat, jelikož je Tvůj blog jeden z nejlepších, co znám. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeeeeee!!!! :) Tak to moc děkuju!!! Takováhle krásná slova mě vždy utvrdí v tom, že to co dělám má skutečně smysl :)

      Vymazat
  12. Taktiež ti gratujem k narodeninám a nech sa ti darí aj naďalej :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři