28. 11. 2015

Book haul za měsíc listopad 2015

Není mi jasné kdo vymyslel, že bude čas utíkat tak zatraceně rychle. Než se nadějeme, je tu zase konec měsíce a s ním i book haul. Ale to vůbec nevadí, protože hauly máme rádi. Já se ráda chlubím a vy s oblibou šmejdíte po blogosféře a sbíráte tipy na knížky, co teď frčí a které stojí za to koupit. 

Určitě se divíte, jak skromně vypadá hromádka na fotce a nejste v tom sami. I já zírám. Ale ten listopad byl tak neskutečně krátký, že na nějaké pořizování knih nebyl čas ani pomyšlení. 

Začněme elektronickými podobami knih. Když jsem tak brouzdala po palmknihy.cz, narazila jsem na slibně vypadající knihu, o které jsem nikdy dřív neslyšela, stejně jako o jejím autorovi. Nemám co ztratit se svou anotací zatraceně podobá CHERUB a tak bylo naprosto jasné, že musí být moje. Recenzi už mám napsanou (vzhledem k tomu, jak MOC se mi knížka líbila bylo pekelně těžké své pocity sesumírovat do srozumitelných vět). No však v nejbližších dnech uvidíte sami. 
Od audiotéky jsem pak dostala druhý díl Líhně, na který se moc těším. Vzhledem ke cliffhangeru, kterým končí první díl je téměř nemožné odolat pokračování. Já jsem oba díly kdysi četla, ale s mou pamětí si nemusím dělat starosti, že bych se nudila. Nemám ani mlhavou představu, jak Královna smrti dopadne. 

V průběhu měsíce jsem se zúčastnila konkurzu o recenzní výtisk novinky slovenského autora Dominika Dána s níž jsem zatím bohužel neměla tu čest a nakladatelství Slovart bylo tak laskavé, že mi tuto knížku zaslalo. Mám takové tušení, že si z Popel všechny zarovná cvrnku do kalhot, jak to bude dobré.

Poštěstilo se mi i v soutěži na martinus.cz, kde jsem vyhrála Smrtnou zimu. Koukala jsem po ní už v momentě, kdy vyšla a tak jsem moc ráda, že si ke mně nakonec našla cestu.


Posledním přírůstkem tohoto měsíce je Zúčtování. Závěrečný díl série Viráti, kterou Kathy Reichs napsala se svým synem Brendanem. Mám tyhle jejich knížky pro mladší čtenáře moc ráda a bude se mi stýskat, až se s Tory a zbytkem smečky budu muset rozloučit. Zúčtování právě čtu a nesmírně si to užívám.

Listopad byl co se týče nových knih poměrně skromný, ale já jsem spokojená. Všechny knížky krásně obohatily mojí knihovničku, na každou z nich se těším a ty co už mám za sebou byly naprosto skvělé.

Přibyly mi tedy tři papírové knihy, jedna e-kniha a jedna audiokniha a já za všechny vděčím spolupracujícím e-shopům a martinusu.cz. Tímto za všechno děkuji.

Poslední horkou novinkou tohoto měsíce je navázání spolupráce se serverem cbdb.cz. V tuto chvíli už by ke mně teoreticky mohla putovat nějaká knížka od nich, ale nechám se překvapit kdy dorazí a vás budu chvíli napínat v tom, co to konkrétně bude.

Jaké novinky přibyly do knihovničky vám? :) Četli jste některou z těch mých? A které knížky bych neměla v následujících měsících přehlédnout? Na kterou recenzi se těšíte nejvíce?
Share:

16 komentářů:

  1. Jee, cbdb.cz, tenhle web a GR používám nejvíc :) Budu se těšit na tvé příspěvky tam :)
    Já jsem si tenhle měsíc něco nakoupila a taky toho pár dostala k narozeninám :) Nemohla jsem odolat Nebezpečným ženám, kde kromě povídky k Písni ledu a ohně je i povídka k Cizince, s tím jsem rovnou objednala i Kam jsi odešla, první díl se mi moc líbil, tak se těším na pokračování :) Babi s dědou mi začali kupovat nové vydání Milénia, takže jsem k narozeninám dostala druhý a třetí díl, čtvrtý očekávám na Vánoce (ty svítivé hřbety vypadají v knihovničce fakt parádně :)) a od rodičů jsem dostala Volání kukačky a Hedvábníka, chci si na ně udělat vlastní názor a mamka četla Harryho se mnou a razí teorii, že Rowlingovou prostě musíme mít komplet :D :) V soutěži readnordic za říjen jsem vyhrála knížku, vybrala jsem si dětskou Gorila a já, jsem na ni zvědavá a na srazu právě cbdb jsem od Jirky Lojína dostala jeho soubor povídek Noc je nekonečná :)
    Na recenze na knížky, které jsi ukázala, jsem moc zvědavá, na Dána se taky chystám, dost mě láká, ohlasy jsou skvělé :) Já jsem ti chtěla napsat, když jsem viděla tvoje jméno na martinusu (když jsem šla kouknout, jestli jsem nevyhrála :D ) a pak jsem zapomněla, super, těším se, co na to řekneš ty, zatím jsem z těch názorů docela rozporuplná :)
    Já se příští měsíc hrozně těším na nového Kinga, Pan mercedes mě neskutečně bavil, detektivky umí taky (a já asi budu brzo předetektivkovaná, ale prostě je žeru :D ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho mám právě taky ráda :) Znala a používala jsem ho dřív, než databaziknih. A i když je těžký udržovat všechno na všech třech aktuální, snažím se o to :D Díky :) Taky se těším, až pro ně něco napíšu :)
      No tak jasně, narozeninové měsíce obvykle bývají bohatší :)
      O Nebezpečných ženách slyším kupodivu poprvé, ale vzhledem k tomu, že jsou to povídky, tak to není stejně nic moc pro mě :D
      Kam jsi odešla asi neplánuju. První díl byl fajn, ale zas tak mě to neuchvátilo. Možná někdy, když na ni náhodou narazím v knihovně :)
      Milénium mají myslím rodiče nebo babička, ale nová vydání jsou fakt povedená, to máš pravdu :)
      Volání kukačky mám v angličtině, ale mamka mi dala svá česká vydání obou dílů, ať si je zařadím k sobě do knihovničky, takže mi teď svým způsobem taky přibyly :D
      Gorilu a já a ni Noc je nekonečná vůbec neznám :) Kde bývají srazy cbdb? :)
      Tak to jsem ráda :) Dán je právě opěvován všude možně, tak jsem si ho, jako detektivkáře nemohla nechat ujít :)
      No vidíš, a já své jméno ani na martinusu nezaregistrovala. Ještě, že píšou maily :D :D Zatím slyším spíš horší názory, ale Ivet to teď čte a líbí se jí to. Tak uvidíme :)
      Kinga teďka trochu sabotuju, mám asi čtyři jeho nepřečtené knížky doma už několik let, tak jsem si další zakázala :D

      Vymazat
    2. Ja povidky taky uplne nevyhledávám, ale sedly mi třeba, kdyz jsem se ucila na statnice a vecer byla uplne hotova, ze jsem ani nemela moc naladu a silu vnímat ucelenejsi pribeh, to jsem cetla povidky od Kinga :) Tady me hodne laka ta od Martina a povidka k Cizince, plus tak chci vyzkouset, jak pise rada dalsich autoru jako treba Sanderson a pak se treba pustit do neceho obsahlejsiho :)
      Ja jsem na Zustan se mnou narazila docela nahodou, jedna slecna mi to tenkrat za babku pribalila k dalsim knizkam, nic jsem si o tom necetla a hrozne se mi to libilo, loni me to dostalo vic nez Hvezdy, takze jsem o pokracovani ani nepremyslela a hned objednala, kdyz vyslo :)
      Srazu uz bylo docela dost, mne to nikdy poradne nevyslo, mista se stridaji, ted byl v Pardubicich, ale schazi se i na Svete knihy, kam letos urcite planuju, zadne zkouskove a uceni mi do toho (snad) konecne nezasahne :D

      Vymazat
    3. Chápu :) Já jsem taky nedávno četla jednu tu sbírkovou povídku (My jsme vám to říkali) a bylo to hrozně super a šíleně mě to bavilo. Ale třeba konkrétně Kinovy povídky mě právě neberou vůbec... :(
      Sandersona mám v hledáčku už snad rok a půl, dokonce mám ve čtečce Mistborn a vím, že to bude naprostá bomba, ale pořád se k tomu nějak nemám... Jsem hrozná :D
      Aha, no vidíš :) To jsou právě ty rozhodující faktory, které ovlivní výsledný dojem z knihy. Já jen za poslední rok četla několik knížek, které možná objektivně nejsou zas tak boží, ostatní je třeba považují za průměrné, ale já si je neskutečně zamilovala, protože jsem k nim přišla jak slepá k houslím, nebo je četla v tu jedinou správnou dobu :)
      Aha, no Pardubice nejsou tak daleko :) Tak jestli dorazíš na Svět knihy, tak uděláme nějakou party! :D Rezervuju si tě! :D

      Vymazat
    4. Asi tak, Mistborn mě děsně láká, jen na něj nějak ještě nedošlo :) Taky se mi líbí teď ty ovace kolem Cesty králů atd. :) Třeba mě povídka naláká :)
      Jeeej, určitě plánuju a rozhodně dám vědět :))

      Vymazat
    5. Teď jsem na Mistborn dostala úplně chuť :D ale vím, že než se do toho pustím, měla bych stihnout ještě asi čtyři jiný knížky a do tý doby bude chuť v trapu. Třeba to ještě přehodnotím :)
      Aaaaa :D O obří důvod víc těšit se na Svět knihy! :)

      Vymazat
  2. Smetná zima je výborná. Strašně se mi líbila:). Gratuluji k výhře:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda za konečně pozitivní názor :) Díky! :)

      Vymazat
  3. Mně přibyly knížky díky bazaru, odtud jsem si kromě Selekce od tebe odnesla.. hmm, čtyři knížky. Na mě je to taky dost. Přišlo mi taky pár recenzáků, ale i tak jsem přečetla jen tři knihy. Jen.. no, jedna z nich byla šestisetstránková. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je slušné :) Doufám, že se ti Selekce bude líbit, stejně tak ostatní :)
      Já přečetla asi šest, takže jsem se sebou spokojená :) přibývají mi pomaleji, než je likviduji, takže paráda :D
      Ale je fakt, že jedno z toho byl komix :D

      Vymazat
  4. No teda, jakto že ses nepochlubila spolupráci?! Chci okamžité info do naší fb konverzace! :D A samozřejmě moc gratuluji!!! :)
    Přírůstky máš krásné, moje hauly jsou za poslední měsíce ještě chudší :D Takže na mě toho máš i tak dost :) Jsem zvědavá, co řekneš na Smrtnou zimu, za mě zatím nic moc, ale nechci soudit, dokud nezjistím jak to dopadne. A taky už se nemůžu dočkat tvého názoru na Dána. Mě strašně bavil jeho humor, tak snad se bude líbit i tobě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doprčic, já na to zapomněla :D ještě jsem si říkala - musím jim to říct, než publikuji článek :D Nechtěla jsem se chlubit předčasně, kdyby se něco pokazilo... :D Díky a podám obšírnější popis na fb :D
      Díky moc :) Já jsem na svůj skromný haul tentokrát fakt pyšná :D
      Myslela jsem, že se ti Smrtná zima líbí! :D Ale tak třeba to bude jako s Pod vodou :)
      Já se na něj hrozně těším. Šíleně jsi mě na něj tenkrát navnadila :)

      Vymazat
  5. Máš pravdu, letí to naprosto příšerně... kdo by třeba řekl, že je to už cca 4 měsíce, co jsme se viděly? :D
    Nemám co ztratit vypadá hodně hodně zajímavě... Působí to na mě takovou ponurou a lehce depresivní atmosférou, alespoň podle té obálky :D
    K Smrtné zimě gratuluji a těším se na recenzi, také jsem po ní pokukovala:) Má název, který dokáže zaujmout:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není vůbec možný!!! Já teď vaším směrem asi jen tak nepojedu. Kdy plánuješ nějaké pražské sushi? :D
      Je to boží ♥♥ Teď to čte mamka a taky je nadšená :)
      Název je super, obálka je nádherná, námět slibný. Takže očekávání jsou velká. Uvidíme! :) Recenze určitě bude :)

      Vymazat
  6. Moc hezké knížky. :) Smrtnou zimu čtu právě teď a nemůžu si ji vynachválit. Alespoň zatím. Budu se těšit na tvoji recenzi. :) Na ČBDB taky píšu, všimla jsem si, že v poslední době tam přibylo hodně nových lidí. Moc gratuluji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tak to jsem moc ráda, že se vážně někomu líbí :) Doteď jsem se setkávala spíš s rozpačitými recenzemi :)
      Jeee :)
      Tak to se tam potkáme! :) :D Díky :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři