5. 2. 2015

Shrnutí 24-hodinového Read-a-thonu a moje účast/neúčast

V sobotu 31. 1. 2015 Terra pořádala 24-hodinový read-a-thon, což jak jistě všichni víte, je skvělá akce spočívající v tom, že se na celý den ponoříte do knížek a snažíte se přečíst co největší množství stránek, nebo minimálně více stránek, než v obvyklý a obyčejný den.
Potíž byla v tom, že jsem v té době byla ještě až po uši ve zkouškovém, učila jsem se na dvě zkoušky, které mě čekaly v nadcházejícím týdnu. Účast jsem tedy původně neplánovala, i když mi to trhalo žíly. Nakonec jsem si řekla, že přeci nikde není psáno, co vlastně máme číst a účast jsem tedy pojala po svém.

Těsně po půlnoci, kdy celá akce vypukla jsem zalehla do postele s knížkou a alespoň chviličku se rozhodla číst, i když mě ráno čekalo vstávání a náročný den. Zvládla jsem 42 stránek z knížky Pět od Ursuly Poznanski.
V rámci přípravy na zkoušku z mikrobiologie jsem si udělala výpisky a tím pádem přečetla celkem 834 slajdů prezentací (pouze zhruba polovina celkového množství učiva ke zkoušce). A zkuste mi někdo říct, že to nejsou plnohodnotné stránky!


V určitém bodě mi většinou začne učení lézt krkem a hlavně přestává být efektivní, protože mozek prostě nespolupracuje. Vydala jsem se tedy do posilovny a hodlala si dát pořádně do těla. Moje cvičení momentálně spočívá hlavně v běhání na pásu a při této bohulibé činnosti nejraději poslouchám audioknihy. Co jiného bych si mohla pouštět do uší, než mého milovaného Harryho Pottera, v současné době Prince dvojí krve. Při cvičení jsem zvládla 82 minut, což je počítám nějakých 35 stránek.  


Četla jsem si i při cestování a taky po cvičení, kdy následovala zasloužená odměna, v podobně doplnění vyběhané energie a trochy relaxace.
Po svačince/večeři jsem se vrátila k učení a slíbila si, že zhruba od devíti večer se můžu těšit na tři hodinky čtení, když je ten read-a-thon do půlnoci, abych se mohla pochlubit nějakým tím výsledkem. 

Jak se řeklo, tak se taky stalo a já jsem zbylých 141 stránek dočetla kolem půl dvanácté. Knížku Pět jsem tedy zvládla pokořit, což bylo mnohem víc, než jsem vůbec v tak zaneprázdněném dnu očekávala. Moje konečné skóre tedy vůbec není špatné. Zhruba 1042 stránek, včetně těch prezentačních, to přece není vůbec zlé. Zvládla jsem dočíst jednu knížku(Pět). 
Pro ty, koho by to zajímalo, obě zkoušky mám úspěšně za sebou a teď už mě čeká jen jedna a následně se konečně budu muset pustit do psaní bakalářky. 
Ale to sem nepatří. Chtěla bych moc poděkovat Terce, že takovou akci uspořádala a těším se na další. Snad až ten památný den nastane, budu mít trochu víc času na nějaké odpočinkovější čtení :)


Share:

14 komentářů:

  1. Super clanek, tvoje pojeti je zajimavejsi, nez to normalni jen se ctenim :) A o audioknihach do posilky jsem uz taky premyslela, je to super napad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :) No nevím, jestli zajímavější, ale rozhodně pestřejší a o poznání náročnější :D A evidentně účinné, takže účel byl splněn :)
      Rozhodně to vyzkoušej :) Je to paráda :) Někoho hudba při cvičení nabuzuje, ale mně nechybí a audiočtení si nesmírně užívám :)

      Vymazat
  2. Gratuluju ke zvládnutým zkouškám a budu držet palce s tou poslední! :) Úplně mi zatrnulo, když jsem si přečetla, kolik jsi toho dělala na mikrobiologii. Knížku Pět si také chci přečíst, takže doufám, že až se nějak prokoušeš tou školou, bude recenze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Té poslední už se tolik nebojím. Je to volitelný předmět a není zas tak důležitý a asi trošku jednodušší, než ty, které už jsem absolvovala :)
      No a to asi ani mikračka nebyla nejrozsáhlejší předmět, co se obsahu týče...ne nadarmo se říká, že každá zkouška na vejšce je jako maturita :D
      Recenzi zveřejním co nejdříve. Teď když mám trochu času a mohu bez výčitek zase psát, tak se do toho pustím pěkně zostra! :)

      Vymazat
  3. Klobouk dolů ! Já na práci neměla vůbec nic a read-a-thon jsem nakonec úplně zazdila :D
    To někdy zkusím, audioknihu do fitka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Díky! :)
      No teda! Jak jsi mohla! :D
      Zkus, je to moc příjemné :) V momentech, kdy číst nemůžeš, ale chceš jsou knihy k nezaplacení :)

      Vymazat
  4. Já se nakonec neúčastnila kvůli zánětu spojivek - lepší načasování jsem si opravdu vybrat nemohla :D Pěkný článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to bylo skutečně perfektní načasování tedy :D Snad už jsi v pořádku! :)
      Díky :)

      Vymazat
  5. Jsem ráda, že ses zúčastnila a že jsi obě zkoušky nakonec zvládla :) Já jsem bohužel byla celý ten víkend na tanečním soustředění, tak snad to vyjde příště :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Taky jsem ráda, že mám ty dvě zkoušky z krku. Byl to stres jak blázen. A už to zkouškové trvá až příliš dlouho....
      No tak alespoň jsi místo čtení dělala také něco zábavného! :) Ale snad příště budeš mít možnost vyzkoušet i slasti a strasti maratonu :)

      Vymazat
  6. Páni, to je tedy opravdu slušný výkon! Hlavně během zkouškového, klobouk dolů. Obdivuju, jak máš skvěle rozvržený čas a žádná volná minuta nevyjde vniveč :) Jsi šikulka. Krásný článek a fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozvržení času je moje superschopnost :D Díky moc!!! :) :) Fotky musím ještě dopilovat, tyhle jsou focené jen mobilem, ale snažím se no :)

      Vymazat
  7. V první řadě gratuluji ke zkouškám a vůbec nechápu, jak jsi to zvládla! Já nadávám, když se mám učit pět stránek v sešitě, natož tolik listů. Vůbec nechápu, co já budu dělat, až budu maturovat a potom půjdu na vysokou :D Poslouchají audioknih v posilce je skvělé. Taky jsem to nedávno zavedla a nemůžu si to vynachválit. Posloucháš HP v češtině nebo angličtině? Já se taky účastnila, ale tolik jsem toho teda nepřečetla. Zhruba dvě knížky, ale trochu jsem překročila časový limit. :D Krásný článek, je skvělý se něco dozvědět o tvém životě... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Člověk si zvykne na všechno :) Ale materiálů je spousta a je potřeba prostudovat velké množství stránek, aby vůbec mělo smysl jít ke zkoušce no :)
      Naučit se učit je vážně důležité a na většině VŠ se bez toho neobejdeš. Chce to kapku sebekázně a hlavně tě to musí bavit :)
      Poslouchám ho česky, ale už koketuju s nápadem přejít na angličtinu :) Ale já mám u HP zrovna strašně ráda ten překlad :) Nicméně originál se mi líbí též :)
      Dvě knížky je super výkon!!! :) A překročení limitu nevadí! Nikdo se to nemusí dozvědět! :D
      Děkuji :) Třeba takových článků o mém celodenním programu připravím v budoucnu více, pokud by vás to zajímalo :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři