11. 12. 2014

The Grinch Book Tag

Tento tag jsem si vypůjčila od Kristie. Originální nápad pochází z hlavy booktuberky Thoughts on Tomes
Otázky se zaměřují na situace, které se o vánocích mohou pekelně pokazit. Vaším úkolem je pak k těmto situacím přiřadit knížku dle vašeho výběru :) Nezlobte se, pokud vyberu třeba vaši oblíbenou knížku. Tak už to holt bývá, každému se díky bohu líbí něco jiného. Nechci nikoho urazit, tak mé odpovědi berte prosím s rezervou :)

1. Polovina světélek na vánočním stromečku je vyhořelá: Jmenuj knihu/sérii/postavu, která začala dobře, ale pak to s ní šlo z kopce
Hned první otázka zaměstnala moji mysl na několik dlouhých minut. Nakonec jsem vymyslela dokonce několik adeptů, ale musím vybrat Vampýrskou akademii. První čtyři díly byly jednoduše geniální. Úchvatné. Skvostné. Fakt mě bavily. Pak to ale začalo jít z velice prudkého kopce. Rose se stávala nesnesitelnou, Dimitrij taky, trochu to zachraňovala Lisa, která se naopak vylepšila a tradičně skvělí Adrian a Christian. Jenže když je otravná hlavní protagonistka, tak to sebevětší vedlejší frajer nezachrání. Bohužel.

2. Otravná prateta Sally, která tě nenechá o samotě: Jmenuj knihu, která se ti nelíbila, ale kterou očividně všichni ostatní milují, takže nikdy nezmizí
Možná je to spíš tak půl napůl a dost lidí ji taky nemá rádo, nicméně se najde spousta těch, kteří si ji oblíbili víc, než Hvězdy. Ano, mluvím o Hledání Aljašky. 
Já jsem prostě Aljašku nechápala. Nechápala jsem ani toho kluka jak-se-sakra-jmenoval. Nebavilo mě to, námět mě nezaujal, ani mě skoro nezajímalo, co se bude dít až skončí odpočítávání. Na city mi to nezahrálo a spíš jsem se těšila, až jí dočtu. Jedním slovem zklamání. Green to umí mnohem líp. 

3. Tvůj domácí mazlíček neustále převrhává vánoční dekorace: Jmenuj postavu, která neustále něco kazila ostatním (nesmí to být záporák!)

Můj králík Burák hlavně ožírá čokoládovou kolekci ze stromečku a shazuje nejen vánoční ozdoby. Umí totiž vyskočit i na stůl, hajzlík jeden :D. Ale to jsem odbočila. 
Neville Longbottom. Kolikrát tenhle nekňuba něco pokazil. Mockrát. To ale neznamená, že by to nakonec nemohl dotáhnout na hrdinu, že :) Nevilla mají všichni rádi. Teda já rozhodně!
(Ó ano, musela jsem sem dát skutečnou podobu herce, který Nevilla hraje ve filmech ♥)


4. Slyšíš své rodiče dávat dárky pod stromeček a zjišťuješ, že
Ježíšek není skutečný: Jmenuj knihu, která ti byla naspoilerována
U většiny lidí bude odpověď znít Aliance. U mě však ne (pořád tvrdím, že konec téhle knihy je maximálně epický a miluju autorku za to, že to takhle napsala :))Já měla naspoilerované některé díly VA, protože jsem si já hloupá přečetla anotaci k dalšímu dílu. A taky anotaci Pokrevních pout. Nedělejte to. Vážně ne.



5. Venku mrzne: Jmenuj postavu, se kterou jsi se zkrátka nemohl ztotožnit

Většina blogerek tvrdí, že se v Cath našly. Já tedy ne. Fangirl miluju. Ta knížka se mi hrozně líbila. Vlastně jsem cítila tak trochu povinnost se s Cath ztotožnit, ale nestalo se. Mnohem bližší mi byla Raegan, která měla úžasné hlášky a byla prostě stejně boží, jako já :D
Považuji se za velkou fangirl, ale nejsem jako Cath. Nikoho však nijak nezatracuji jen proto, že se s ní ztotožnit dokázal, to ani v nejmenším :)



6. V rádiu neustále hrají "All I Want For Christmas is You" od Mariah Carey a díky tomu máš anti-romantické pocity: Jmenuj pár, který jsi nemohl vydržet

Cersei Lannister a Jaime Lannister. Tady snad ani není potřeba vysvětlovat, co všechno je na tom vztahu špatně. Cersei je prostě mrcha a Jaime je zlatíčko. 
Ne tyhle dva spolu. To je mi nejen proti srsti, ale je to samozřejmě i proti přírodě. Mám z toho husí kůži. Br. Ještě jsem nečetla Tanec s draky, tak uvidíme...




7. Vlastníš kousavý svetr z domácí vlny, který jsi před lety dostal k Vánocům, ale nedokážeš se ho zbavit: Jmenuj knihy, které jsou už nějakou dobu v tvé knihovničce, ty nejsi motivován k jejich přečtení, ale stejně nemáš to srdce se jich zbavit
Jak dlouho už mi doma leží Hostitel? No budou to tři roky minimálně. Možná čtyři? 
Každopádně cítím v kostech, že by se jeho přečtení mohlo blížit. Protože je to asi to nejlepší co S.Meyer napsala. Údajně. Nevím, mně se Stmívání ve své době, před x lety líbilo a nehodlám se za to stydět a ani si kazit svůj dojem z celé série tím, že se kouknu na filmy, nebo si to přečtu znovu. Hostitel ale slibuje něco zcela jiného, nového, originálního a zábavného.
No jo, ale znáte to. Když už vám kniha leží v poličce takovou dobu nepřečtená, tak jste si už na ten pocit tak nějak stihli zvyknout a nejste schopni s tím nic dělat. Nejlepší je si přečíst knihu ještě čerstvou, teplou rovnou z obchodu. Ale to se s mojí frekvencí nakupování nějak nedá zvládnout. Musím to omezit, protože pak spousta úchvatných knih leží ladem a já se jim vyhýbám jak čert kříži už jen tak ze zvyku.

8. Babička přejela soba: Jmenuj postavu, ohledně jejíž smrti jsi pořád naštvaný (pozor na případné spoilery!)
Kdo přečetl poslední díl HG tak ví. Stejně tak poslední díl HP. A v Červeném vrchu byly některé smrti taky pěkně nespravedlivé.

9. Obchoďáky jsou přeplněné lidmi, kteří nakupují na Vánoce:
Jmenuj sérii, která má už příliš knih / pokračuje už moc dlouho
Selekce. Možná to není úplně fér volba, neboť jsem četla zatím jen jeden díl, ale já mám z téhle trilogie prostě takovou pachuť v ústech. Proč to proboha autorka roztáhla do tří dílů? No proč. Prachy no. 




10. Grinch: Jmenuj hlavní postavu, kterou nesnášíš (opět ne záporák!)
O své nenávisti k Juliette bych mohla napsat samostatný článek. Vážně jsem tu sérii chtěla mít ráda. Vážně jsem si chtěla myslet, že je Juliette ohromně silná osoba. Ale není. Je to kráva. No fakt. A Warner? No to je kapitola sama pro sebe. To je taky hrozný pitomec. Není to žádná nepochopená zlomená a roztříštěná duše, která by potřebovala opravit a hýčkat. Ne. Je to prostě psychopat a sociopat a tyhle typy já prostě nesnesu, co víc, nechápu, jak se do nich někdo může zamilovat, ať už přes stránky knihy, nebo nedej bože ve skutečnosti.
Stejnou nenávist chovám i ke Clary z Nástrojů smrti. Nemám ráda, když si hlavní hrdinka myslí, jak je neohrožená a všechno zvládne sama a nejlepší nápad je nikomu neříct kam jdu a vydat se do nějaké nebezpečné situace. Grr. Pak se akorát dostává do malérů, ze kterých jí musí někdo další vytahovat a riskovat život. Prostě pipka. No nic, to jsem se rozohnila, protože se mi otevírá kudla v kapse jen na ty dvě pomyslím!!! 
(Všimli jste si, že jsem dokázala bezmyšlenkovitě použít tři klíčová slova pro jednu ze zmiňovaných sérií? :D)

Jestli můžete tento tag taky sepsat? Přímo musíte! Tak šup! Těším se na vaše odpovědi :)
Co si myslíte o těch mých?
Komentujte!
Share:

16 komentářů:

  1. Tak o víkendu se do toho pouštím :D Při čtení jsem hned přemýšlela, koho bych tam šoupla já a na většinu bodů mám plno adeptů :D
    Jinak s Juliette souhlasím ! A Clary... Bože ! Nástroje smrti nemám kvůli ní ráda :D
    S tím posledním dílem VA máš pravdu, všichni byli jak po lobotomii a Lisa, která mě do té doby štvala se najednou stala jedinou příčetnou :D (Adriana nezmiňuju, ten je prostě skvělej :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jupí! Nemůžu se dočkat tvých odpovědí! Jsem ráda, že ses nechala poctivě otagovat! ;) :)
      Já jsem zjistila takhle zpětně co všechno mi na některých sériích/knihách/postavách vlastně vadí :D
      Nene! Nene! Ty je taky nemáš ráda?? Jakto, že jsme je hrozně nezdrbly?? :D (nebo jo, ale málo? :D)
      Po lobotomii, to je přesné :D Lisa byla celou dobu vadná a na konci byla s Adrianem a Christianem jediná normální :D

      Vymazat
  2. A to asi nevies ze Selekcia ma pokracovat :D dalsi diel -stvrty- vyjde niekedy buduci rok a este ma byt jeden :D
    ja povazujem za najslabsi diel UA 4 :D
    jo a aj ja si tal asro vyspoilerujem knihy :D vid Selekcia :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to nevím! *s hrůzou zírá na monitor*. To snad ne! Ta ženská je neuvěřitelná! Kolik peněz z toho hodlá vyždímat?? No, po tomto zjištění si na knihy spíš počkám v knihovně. Takovéhle rýžování se mi podporovat nechce a Selekce se mi zas tak nelíbila.
      Mně se 4 ještě líbila :) Ale ty další...
      Tak u Selekce jsou spoilerem už samotné názvy dalších dílů :D

      Vymazat
    2. Koľkokrát ani o tie názvy nejde, to ti proste je jasné, že keď tá kniha má X pokračovaní, tak že asi skončí s tým hlavným a to všetko...tam skôr ide o tú omáčku okolo, ktorá často stojí za nič...a Selekcia no...tiež mi prišla taká priemerná a už som ju posunula aj ďalej (kde dúfam, že spraví radosť, väčšiu ako mne)
      Mne už štvorka prišla slabšia :D ja neviem, nejako ma to až tak neohúrilo...a tiež mám doma už riadne dlho aj Bloodlines a nejako sa mi do toho nechce pustiť :D nuž...:D snáď raz :D

      Vymazat
    3. Právě, je to zbytečně natahované, prostě grr :D Však všichni víme, jak to skončí a jak díky tomu, jak nám podstrkuje Maxona (soudím podle jedničky) všichni nakonec budou tento závěr chtít...Já se Selekce asi nedovedu vzdát, protože obálku má prostě krásnou :D Ta vlastně zavinila, že jsem si ji pořídila. Ale uvidím. Třeba jednou zmoudřím a pošlu ji dál :)
      Já právě Pokrevní pouta ještě nemám. Chci si je přečíst, ale možná si dám chvíli od Richelle pauzu. VA jsem četla maratónním způsobem někdy v září/říjnu a též jsem přečetla oba díly Věku X. Nechci, aby se mi R.M. přejedla :) A taky aby mi došly knížky od ní tak rychle :D

      Vymazat
  3. Ohledně té poslední otázky se musím trochu rozepsat, takže si odkašlu..
    - To s Clary je pravda. Nevím jako zda je schálně napsaná jako kráva, co si myslí že ví všechno nejlíp a musí dělat ramena, nebo se jen autorka snažila napsat "silnou ženskou postavu" a trochu jí to uletělo?.. Ne Clary prostě ne -_-
    - Nedokážeš docenit tu krásu sociopatů! Já vím, v každé knize jich je plno, ti sexy zlý hoši, co jim fakt hrabe, ale jsou to největší týpci. Prostě jo. Zní to blbě, ale prostě Zmijozel k Zmijozelu sedá :D

    S Hledání Aljašky souhlasím, nějak mě to nenadchla ta kniha a dochází mi to až zpětně. Ale všichni musí hlásat Johnovy knihy do nebes. Ale nechci je já zase ani pomlouvat, líbí se mi ale ne tak jak by měly.
    S Hostitelem vážně prohloupíš, když si ji nepřečteš brzy. Je sice docela dloouhá, ale druhá půlka je tak svižná že si nevšimneš ani, že si tak daleko ;) Jsou tam dobré postavy, zajímavý příběh, a mega sladká romantika , to je fakt dobré :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D :D Teď jsi mě pobavila :D Jop, Cassandra to s Clary rozhodně dost přepískla :D Ona rozhodně není silná ženská postava. Spíš puberťačka, co neví roupama coby.
      Nedokážu, promiň :D (*Hrdý Havraspár!!!*)
      Já jsem od Johna četla jen Hvězdy a Aljašku, takže na něj mám názor půl na půl, jelikož jedno se mi líbilo moc a jedno skoro vůbec. Ale rozhodně ho nehodlám zavrhnout a něco dalšího si přečtu, jen už od něj tolik neočekávám :)
      Já vím, že ty Hostitele (a Roztříštěnou) miluješ, takže jsem tady očernila hned několik tvých miláčků :D Ale na Hostitele se jako těším, jen mi nějak chybí ta motivace s e k němu dostat co nejdřív, když už tu leží tak dlouho :)

      Vymazat
  4. Jsem ráda, že tě tag tak nadchnul, že jsi se hned pustila do jeho vyplnění! :D
    Já to mám s Vampýrskou takové divné. Četla jsem jen první dvě knížky, ale už je to hodně dlouho, takže si nejsem moc jistá, co jsem si o nich při čtení myslela. Ovšem mám pocit, že první díl mě moc nebavil, z nějakého důvodu jsem si totiž myslela, že to má být právě o té Lisse, takže jsem si hrozně dlouho zvykala, že to je vlastně o Rose, které jsem nemohla přijít na chuť. V druhém dílu se mi líbil Adrian, to vím jistě. Na GR mám ty knížky ohodnocené hodně kladně, ale to je jen kvůli tomu, že tenkrát jsem se nechala ovlivnit hodnocením ostatních a bylo mi blbé tomu dát jen ty tři hvězdičky, no. :D A teď to měnit už nechci, protože si furt říkám, že si to přečtu znovu a pak uvidím. Takže tak, jop. :D
    No jasně! Neville! Ten mě nenapadl! Ale máš naprostou pravdu! :D
    Raegan byla boží, souhlas! :D Ovšem já jsem se v té Cath fakt viděla, protože prostě jsem podobný typ člověka, no. Sice se mě netýká to s fanfikcemi, ale povahově mám s ní společné rysy, jop. Nicméně chápu lidi, kteří se s ní neztotožní, knihomolové můžou být i naprosto otevření lidé a tak, že. :)
    Taky bych k té sedmičce dala Hostitele, kdybych se někdy v létě nepřemluvila k tomu, že to doma fakt mít nemusím. :D
    Selekci jsem nečetla, ale rozumím, jak to myslíš. Dost mě u téhle série dostalo to oznámení o dalších dílech, když to měla být původně jen trilogie, no. :D
    Tu Juliette jsem k desítce málem dala taky, jenže pak jsem si řekla, že jsem se k té knize vyjádřila už dostatečně u předchozích otázek. :D :D

    Skvěle jsi to vyplnila! Hezky jsi mě pobavilo, jo. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nejvíc mě nadchnul! :D Dočetla jsem tvou verzi a hned sepsala tu mou :D Byla jsem smutná, že jsem ten den zveřejnila už recenzi, ale ta stejně nikoho nezajímala, tak jsem se vykašlala na svoje pravidlo maximálně jeden článek za den, lépe jeden za dva dny a hned klikla na Publikovat :D
      S VA tě chápu. Já teda naopak neměla až do předposledního dílu ráda Lisu :D Chápu však tvou opatrnost s hvězdičkováním teď u předtím :D
      :D Chtěla jsem vymyslet ještě nějakého jiného nešikovného nekňubu, ale nějak mě nikdo jiný nenapadl :D
      No jasně, já taky nejsem zas tak hrozný extrovert, ale že bych měla záchvaty paniky vždy, kdybych měla jít mezi lidi, nebo mluvit s někým jiným než se sestrou, to fakt ne :D Gay fanfikce taky není něco, co bych psala každý den :D
      :D Já ho dostala k Vánocům a v té době jsem ho fakt chtěla. Vlastně se na něj těším pořád, jen tím, že mám pořád nové a nové knihy, tak chci číst spíš ty "čerstvé" :D
      To je ujetý prostě, co tam jako chce psát? Už jednička byla celkem o ničem a věřím, že trilogii mohla klidně nacpat do jednoho dílu. Prachy no.
      Já jsem jí málem dala všude, jak mě štvala :D
      Díky moc!! :) Jsem ráda, že jsem tě pobavila! Ty mě taky a díky za inspiraci na skvělý tag! :)

      Vymazat
  5. To je skvělý tag!! :D Hned první dvě odpovědi máme stejné. A do těch postav, které nesnáším? To začíná být Cath :D Ach joo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Taky jsem z něj byla celá pryč :D
      Neeee :D Já Cath mám ráda, jen nejsem jako ona, jako tvrdí všichni knihomolové :D Budu smutná, jestli se ti Fangirl nebude kvůli ní vůbec líbit :( :D

      Vymazat
  6. Skvělý tag i tvé odpovědi! :) Taky nemám ráda páreček Cersei Lannister a Jaime Lannister :) A VA jsem měla taky naspoilerovanou, protože jsem se neudržela a přečetla jsem si anotace dalších dílů..Jen myslím, že je škoda, že pořád odkládáš čtení Hostitele :) Je to opravdu výborná knížka, nedá se srovnávat se Stmíváním, a patří mezi mé nejoblíbenější! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :3
      Že? Je to úchylné :D
      Ty anotace jsou tam fakt nebezpečné podle mě. Jako ale asi je to moje chyba, že jsem si jednu přečetla ještě před dočtením předchozího dílu, to je pak jasné, že tam najdu spoiler D: ale stane se :D
      Je to škoda, ale chybí mi holt ta motivace. A taky, že je ta kniha tak obří :D Kdo to má tahat? Možná o zkouškovém bych však o něm uvažovat mohla :) Snad! Snad brzy :D

      Vymazat
  7. Skvělý tag, u hodně otázek bych odpověděla nejspíš podobně, i když ono existuje milion knih, které bych mohla dosadil. Ale třeba s 1 naprosto souhlasím! VA vypadal tak nadějně, že všechny díly budou naprosto úžasné, ale bohužel ty poslední už se nepovedly. K 2 - já Aljašku nečetla, ale hodně lidí na ni nadávalo no.. Já bych momentálně asi zvolila Eleanor a Park. Potom až do 9 se vším souhlasím. Jen 9 - mě to nepřijde natahovaný, jen je na prd, že názvy knih vypovídají o pokračování knih. Mě třeba přijde zbytečných x dílů u Školy noci. Tam je to fakt už jenom o penězích. Potom už zase souhlasím. :) Nejspíš si taky tento tag udělám, protože je naprosto skvělý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :)
      Těším se na tvé odpovědi, i kdyby měly být totožné s mými :)
      Právě. Šest dílů už je prostě těžké udělat tak, aby byly všechny boží (HP je světlá výjimka!)
      Já mám knihy od RR hrozně ráda, ale nejsou pro mě asi úplně stoprocentně pětihvězdičkové. Vždycky nastane chvíle, kdy pro mě nějak zničehonic ztratí ten punc dokonalosti. Nevím proč a hrozně mě to mrzí. A Aljaška..no. Prostě tam nebyla žádná postava, která by mě bavila.
      Právě, už názvy dílů jsou svým způsobem spoilery a mám pocit, že ty knihy snad nemusím ani číst, když je jasné, že America bude postupovat pořád dál. Blabla :D
      Školu noci neznám a ani mě to neláká abych řekla pravdu :)
      Udělej! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři