4. 5. 2014

Book haul alias Měsíční chvástačka za duben 2014

V dubnu jsem samozřejmě zase hřešila. A mocně. Ale kdo by mi to mohl vyčítat, když byl den knih bez DPH? To že mi 15% sleva vlastně ušetřila jen 5% oproti normálu, kdy mám s ISICem stejně 10% ni neznamená a nechci o tom nic slyšet! Hm. Je to tak. Začíná to být problém. Ale já si to připouštím, takže to vlastně není tak hrozné ne? 
Každopádně.
17. No vážně. SEDMNÁCT knih za duben.

Bez naděje zrovna čtu. Chybí mi posledních pár stránek a docela chápu, ten humbuk, jaký kolem toho byl, když knížka vyšla. Moc se mi líbí jak je to psané a celý příběh je nesmírně zajímavý. Čekejte recenzi nejpozději zítra. 
[bubble] je poslední díl trilogie, která začala knihou [game], kterou jsem četla někdy loni a moc mě bavila. Od září se mi v poličce krčí i druhý díl [buzz], ale ještě jsem neměla tu čest. Chci je číst pěkně po sobě.
Léčba ostrou břitvou byla před Neoluxorem v takových těch zlevněných boxech a vypadala vážně zajímavě, tak jsem ji za těch pár korun vzala.
Panika je dlouho očekávaná a původně jsem ji tedy neplánovala kupovat, protože jsem od autorky nic nečetla. Ale tohle by mělo být podle reakcí dost dobré.
Seznam tajných přání jsem už přečetla a napsala RECENZI a byla jsem z ní nadšená. Rozhodně stojí za přečtení.
Archiv je oblíben zejména mezi zahraničními blogery. U nás jsem ještě žádné kladné reakce nezaznamenala, ale tak nějak tuším, že se mi zalíbí. Snad. 
Zapomenutou jsem koupila víceméně impulzivně a naslepo a sama jsem byla překvapená, jak kladné hodnocení na Goodreads má. Námět se mi zdá hrozně zajímavý, tak uvidím. Chystám se na ni brzy.
Alianci už jsem přečetla a myslím, že je to důstojné zakončení série. Můj názor ZDE
Abbey road by měla být sbírka sci-fi povídek inspirovaná jedním z alb Beatles. Moc šancí tomu nedávám, ale za 20 Kč se mi to zdálo dost dobré a prý to vyhrálo i nějakou literární cenu
Konečně mi dorazil Black friday, což je závěrený díl druhé série CHERUB, který jsem jako jediný ještě nečetla a moc se těším. Asi si přečtu všechny tři díly naráz.
Veronica Mars The tousand dollar tan line volně navazuje na nedávno natočený film o Veronice Mars. Fanoušci seriálu tuší, kdo netuší, stejně by se mohla tahle detektivka zalíbit. Já si ji užila hrozně moc jak si můžete přečíst
Tweety s city jsem vzala spíš ze zvědavosti, jestli jsem ještě stavěná na takové prvoplánové slaďáky. Odhodlala jsem se ke koupi díky Verče z Knižního přátelství tuším a nebylo to rozhodně zlé. Vlastně jsem se celkem bavila.
Rozdělení časem V pasti jsem už taky stihla přečíst, protože jsem se na tohle pokračování těšila už od přečtení prvního dílu. Bylo to skvělé a těším se na další, protože ten konec!Přečtěte si, jak se mi líbila.
Prokletá je taková tématicky vážnější  knížka o znásilnění a podobně, tak jsem na ni zvědavá
Jen jeden den vyvolává nadšení hlavně v zahraničí, kde už vyšel i další díl, z pohledu toho kluka. Snad se mi taky bude líbit.
Napůl Zlý je další úlovek z nakladatelství Knižní klub a myslím, že to bude hrozně fajn. Ale musím na ni mít náladu
A konečně Železný král, což jsem taky náhodně koupila a taky má kupodivu dobré hodnocení, tak snad bude stát za to.

No...je toho požehnaně, ale taky si docela držím tempo ve čtení, takže mi naštěstí jen tak neleží ladem na poličce. 
10 z nich jsem koupila při dni Knih bez DPH. Jo. Jsem cvok

V květnu bych se ráda krotila, ale nevím, jak to zvládnu s veletrhem Svět knihy, kam se chystám, tak nic neslibuji. Minimálně si hodlám koupit druhý díl Bez naděje, který se jmenuje tuším Ztracená naděje a má vyjít co nevidět. Nakladatelství Yoli mi udělalo radost a fakt si pospíšilo :) Holederův pohled mě fakt zajímá.
To bude pro dnešek vše. Jak jste hřešili v dubnu vy? :) Nebojte se mi napsat, hodit odkazy na své chvástačky. Ráda se podívám!
Tak ČAU!
Share:

6 komentářů:

  1. Hezké knížky! Já četla akorát Archiv, vlastně je to poslední kniha, kterou jsem teď dočetla, a právě se snažím nějak sesmolit recenzi. Co se mého názoru týče, dvakrát unešená jsem z ní nebyla, ale to asi proto, že nejsem zrovna velká fanynka YA. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Já mám YA žánr hodně ráda, takže na to trochu sázím :) Líbil se zahraničním booktuberům, kteří mají vkus podobný mému, tak snad by to mohlo klapnout :) Tvoji recenzi si ráda přečtu, až ji dosmolíš! :)

      Vymazat
  2. Koukám, že duben byl plodný nejenom pro mě :D
    Moc pěkné úlovky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, není to apríl. Peněženka pláče :D Ale mám radost :) Děkuji :)

      Vymazat
  3. Proč mají všichni Alianci, když já ji ještě pořád nemám? :D
    Achjo, až si to přečtu, tak si přečtu i tvou recenzi na ni, nechci aby tvůj názor ovlivňoval pak ten můj, chápeš :)
    Jen jeden den si toužím hrozně přečíst, ale ještě na to nepřišel čas, protože na můj seznam na tento měsíc se prostě nevejde :)
    Krásný nákup. Jsem zvědavá na květen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za slova chvály :) Moc mě to těší :) Květnový nákup už teď povážlivě překračuje můj původní plán. Ale Svět knihy mi to překazil prostě :D
      Aliance je krásná, ale stejně mám ze série nejradši Divergenci a hrozně se mi líbí všechny obálky této série :D
      Jen jeden den mi tu stále smutně sedí na poličce nepřečten :D Snad na něj dojde brzy, stejně jako na těch dalších 200 000 knížek, co vždycky hrozně nutně potřebuju mít hned a nestíhám číst :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři