20. 3. 2015

Čtenářský klub - návrhy na knihu dubna

Drazí členové Čtenářského klubu a další nadšenci,
březen se nám přehoupl do druhé poloviny a už je pomalu čas naplánovat další titul, který budeme společně číst a následně diskutovat. 
Pokud mohu hodnotit už teď, mám dojem, že kniha Ready player one slaví na fóru docela úspěch a ukázala se jako velmi diskutovatelná a vhodná na klubové čtení. Byla bych moc ráda, kdyby i následující měsíc byl podobně bohatý na názory a postřehy a aby se i další knize dostalo důstojného dialogu.

Nebudu to nijak protahovat, pokud vás napadá nějaká knížka, kterou byste si v dubnu rádi přečetli v a zároveň máte pocit, že se zážitek z jejího čtení umocní pokud ji budete moci v průběhu probrat s ostatními, vytahovat z rukávu nejrůznější teorie o tom jak dopadne, pomlouvat rozhodnutí hlavních hrdinů, či prostě vzdychat nad atmosférou, kterou se autorovi/autorce povede vybudovat, sem s nimi. Sem s návrhy ať už jsou z jakéhokoli soudku. Pište je do komentářů a za pár dní se tu opět objeví anketa (na kterou samozřejmě upozorním na facebooku, který vám pro nejaktuálnější info doporučuji sledovat), ve které budete moci konečné rozhodnutí ovlivnit.

Měsíc s RPO samozřejmě ještě nekončí, pořád máte spousta času na dočtení a sesumírování názorů :) Ráda si vaše příspěvky přečtu i ke konci měsíce, ba co víc, vlastně do fóra můžete přispět kdykoli. Vlákno týkající se RPO nebudu nijak uzamykat či mazat, kdykoli se zastavíte, budete si moc pročíst a připomenout co napsali ostatní, nebo třeba sami přispět svou troškou do mlýna i v případě, že jste knihu četli samostatně někdy úplně jindy, ať už v minulosti, či budoucnosti :) 

Budu se těšit na vaše rozhodnutí. Je s vámi radost spolupracovat!

P.S: Pro případ, že jste sem zabloudili náhodou a nevíte o co ve Čtenářském klubu jde, prohlédněte si příspěvky pod štítkem Čtenářský klub, který naleznete v zápatí článku. 
Kdo by rád dostával informace o novém informačním článku na e-mail, ať prosím vyplní následující formulář a nebo sleduje facebook, jak už jsem zmiňovala výše. 
Fórum naleznete zde.
Share:

61 komentářů:

  1. Ve stínu černých ptáků ! :D Mám jí doma už docela dlouho a nějak ji nechci číst sama :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když už mi byla vetována První stříbrná :D :D

      Vymazat
    2. Sákryš, já nevím, jestli to chci číst! :D Ale určitě to do hlasování zahrneme! :) První stříbrná nebyla tak úplně vetována, ale nevím nevím, pořád se mi to četní sérií asi nepozdává :D Ale dnes je téměř každá kniha součástí nějaké série, tak možná stejně nebude zbytí :D Já bych třeba chtěla Řekni vlkům, že jsem doma, nebo Kde se touláš, Bernadetto! Obě mám z knihovny a bojím se, že jinak, než při společném čtení se k nim nedokopu a to by byla škoda, protože jsou obě údajně perfektní :)

      Vymazat
    3. Já ty důvody proti seriim chapu :D Ve stínu černých ptáku by mohla být dobrá knížka na diskuze, ale nečetla jsem, takže jenom hádám :D
      Řekni vlkům, že jsem doma - no já zas nevím, jestli chci tohle číst :D Asi nemám úplně náladu na depresivní knížku :D

      Vymazat
    4. Podle mě to je zhruba stejně depresivní, jako Ve stínu černých ptáků, možná méně teda :D :D A taky bude podle mě dost dobrá na diskuze :) Vlastně obě asi budou :)

      Vymazat
    5. Já už Ve stínu černých ptáků přečetla:(..:D Já si s vámi snad nikdy nepočtu:D

      Vymazat
    6. Tak číst s námi můžeš buď znova, nebo stačí, když se zapojíš do diskuze, pokud budeš chtít :) Čtení ve stejném termínu není podmínkou a pokud budeš mít nějaké zajímavé postřehy a pamatuješ si je ze svého čtení, přečteme si je rádi :)

      Vymazat
    7. Já myslela, že jsi RPO ve fóru navrhovala k přečtení, nějak jsem pochopila, že jsi ho taky nečetla :) Jinak, jak říká Melinda, buď číst znovu, nebo si to alespoň oživovat a zapojit se :)

      Vymazat
  2. Všechny zmiňované mám na seznamu četby :D (na dlooouhém seznamu :D ) Teď tím tak projíždím a nevím, co navrhnout, aby to oslovilo více lidí a dalo se o tom diskutovat :) Napadla mě Agnes, tu už mám v seznamu nějakou chvilku a teď jsem na ni zase narazila na jiných blozích, tak mi utkvěla v paměti :) Nebo třeba zahrnout i některé, které byly v předchozím hlasování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó ano, myslím, že seznam nás všech má několik kilometrů a nikdy se nepřestane prodlužovat :D
      Tak jestli máš zmiňované knihy na seznamu, tak to už se jistojistě probojují do ankety :)
      O Agnes slyším poprvé a popravdě mě to asi moc neoslovilo, ale rozhodnutí samozřejmě není jen na mě, takže kdo ví? :)
      Jsem pro zahrnout i něco z předchozích návrhů, třeba právě Řekni vlkům, že jsem doma :) Kostičas měl taky hodně hlasů, ale zase, je to díl série, tak ještě nevím, jak to s nimi zaonačit :) Každopádně díky za bleskurychlou reakci :)

      Vymazat
    2. To byl jen teď okamžitý nápad, už ani nevím, kde jsem na knížku přišla, ale v seznamu je a právě teď o ní tuším psali i na Čteme oba :)
      Řekni vlkům, že jsem doma si chci moc přečíst, snad bude kdyžtak sehnatelná a Kostičas, no, o tom jsem psala už na fóru a celkově taky nevím, jak s těmi sériemi :) Ale asi se uvidí po hlasování :) Nepohrdnu ani nějakou romantikou nebo detektivkou, pokud by někoho něco napadlo :)

      Vymazat
    3. Ok :)
      Já jsem právě Řekni vlkům sehnala úplně nečekaně v knihovně, až jsem se divila a teď si ji tady syslím, tak už je mi to blbé vůči dalším čtenářům :D
      Taky nepohrdnu téměř žádným žánrem, ačkoli ta historická fikce mi asi nic moc neříká :) Detektivka by byla super, tam se dá skvěle skupinově spekulovat :)

      Vymazat
    4. Jsem pro Agnes či Řekni vlkům nebo i nějakou romantiku, ta mi teď nějak chybí :)

      Vymazat
    5. Ta Agnes je nějaká populární koukám :) Jakto, že mě nějak úplně minula? :) Já chci Řekni vlkůůům :D :D
      Romantika by taky nebyla k zahození, ale tam je taky těžké najít něco, co bude vůbec poskytovat nějaký námět k diskuzi :)

      Vymazat
  3. Řekni vlkům, že jsem doma, Ve stínu černých ptáků i Agnes bych si moc ráda přečetla, takže souhlasím :-D Momentálně bych si nejvíce chtěla přečíst Seznam tajných přání - ale tu už asi hodně lidí četlo - a pak taky Ten, kdo stojí v koutě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prima :) Čím víc hlasů pro stejné knihy, tím lépe se bude dělat anketa :)
      Seznam tajných přání jsem už četla a tu knihu miluju :) Je tenoučká, tak by mi re-reading asi nevadil :) Ten, kdo stojí v koutě jsem taky četla a musela bych sehnat svůj výtisk, který jsem půjčila kamarádce :D
      Díky za návrhy :)

      Vymazat
    2. Jů, Seznam bych brala, je boží ♥ (a jako jediný z výše zmíněných mám) :)

      Vymazat
    3. Seznam tajných přání bych taky brala:)

      Vymazat
    4. Určitě ho zařadím do ankety :) Je to parádní útlá knížečka, romantická tak akorát a doma ji mám taky :) Sice přečtenou, ale nevadí. Patří k mým oblíbeným knihám roku 2014 :)

      Vymazat
  4. Agnes by byla super. Mám ji doma a už si ji chci dlouho přečíst. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, to je fakt až tak známá a populární? Vážně jsem o té knize neměla nejmenší ponětí, až doteď :)

      Vymazat
    2. Já ji viděla u Verči z Knižního přátelství a koukala jsem, že v poslední době ji mělo spoustu lidí v chvástačkách. :-)

      Vymazat
    3. Fakt jo? :) Ty jo, tentokrát jsem nějaká mimo :D Asi trávím málo času na internetu poslední dobou :D

      Vymazat
  5. Já jsem už zase pro Kostičase, i když je to série... Nechci ho číst sama :D A jinak mě napadá všechno možné, třeba V šedých tónech nebo Cinder :) A Řekni vlkům, že jsem doma taky nevypadá špatně... Já nevím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V šedých tónech si taky chci přečíst :)

      Vymazat
    2. Kostičas mám už dlouho doma a taky bych si ho už ráda přečetla no, ale zase...série. Kdy že vyjde další díl? :) Údajně je lepší je číst hned za sebou, je tam poměrně komplexní svět a člověk snadno zapomene jeho zákonitosti, když má mezi díly pauzu :)
      V šedých tónech! Jsem pro :) Mám ji doma už možná rok a pořád na ni nedošlo a je to určitě jedna z těch knih, která stojí za zamyšlení a prodiskutování. A člověk nepropadne depresi tolik, když ji nečte sám :)
      Řekni vlkům by bylo parádní :) Ale nechci zase kopat jen za sebe a své návrhy :D
      Cinder jsem už četla no :)

      Vymazat
    3. Druhý díl má vyjít na podzim a já osobně plánuju re-reading opravdu až před tím, příběh si pamatuju, ale ty termíny :D
      V šedých tónech jsem taky chtěla navrhnout, ale myslela jsem, že to už všichni tak nějak četli, ale když ne, tak jsem taky pro :)

      Vymazat
    4. Já právě teď realizuji svůj plán nerozečítat série, jejichž další díly vyjdou brzo, když už mám tolik rozečtených a díky své děravé hlavě musím při objevení nového dílu číst ty předchozí znova :D Radši si je pak přečtu celé najednou :D
      Taky jsem myslela, že už to všichni četli, ale asi ne :) Takže super! Do té se totiž asi sama od sebe neodhodlám :)

      Vymazat
  6. A co třeba Osvícení od Kinga? K tomu já se nějak nemohu dokopat. :D
    Nebo Stopařův průvodce Galaxií či Barva kouzel (bo Pratchett)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stopařův průvodce podle mě nemá smysl, protože je strašně tenoučký a přečteš ho ještě dřív, než se dostaneš k diskusi :D Ale něco od Kinga nebo Pratchetta bych brala, pořád ještě jsem se k nim nedostala a tohle by mohla být super příležitost! :)

      Vymazat
    2. Osvícení - jediná kniha, která mi dokázala přivodit stav, kdy mi nebylo úplně příjemné být v noci sama doma :D
      Stopařova průvodce jsem nečetla, nějak se k němu nedokážu dokopat :D To by se mohl rovnou udělat maraton všech dílů :D Jsou vážně tenoučké :)
      Barva kouzel - dle mého jedna z nejhorších Pratchettovek, radši bych zvolila jinou, ale mistra bych tímto způsobem uctila ráda :) Je to sice série, ale navazuje spíš tak volně, nejradši bych něco s čarodějkami, nebo se Smrtěm :)

      Vymazat
    3. Kinga zbožňuju, ale když nejsem doma, tak jsem na privátě dost často sama a právě se na některá jeho dílka chystám až po studiích, abych v noci vůbec usnula, ale na druhou stranu jsem trochu ulítlá a bojím se ráda, takže já hlasuju klidně i pro Kinga (a kdyžtak mě máte na svědomí :D ). Od Pratchetta jsem četla jen jednu knížku, Čarodějky na cestách (?) a nějak mě to nezaujalo, ale možná jsem se nechytala, že je to v rámci komplexnějšího díla, každopádně jako uctění bych to taky brala :)

      Vymazat
    4. Já už si od Kinga právě chtěla dát zase pauzu, protože jeho poslední dílo, co jsem četla mě fakt zklamalo, ale Osvícení je ověřené, nicméně jsem se u něj fakt dost bála :D (před x-lety teda, ale věřím, že z toho fakt mrazí).
      Čarodějky na cestách jsou právě perfektní :) Podle mě díly nemusíš číst v nějakém specifickém pořadí, aspoň já je četla na přeskáčku a nijak mi to nevadilo :) Třeba by tě to zaujalo při čtení s námi :)

      Vymazat
    5. Pratchetta bych brala:) Chci si přečíst celou Zeměplochu. Díly na sebe nijak nenavazují, tak si můžem na duben dát třeba jen dva díly.

      Vymazat
    6. Já myslím, že dva díly už by byly docela výzva. Pro některémnohé by to třeba znamenalo za duben nečíst nic jiného, což už je celkem velký závazek :) Ale Zeměplochu bych ráda prosadila :)

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Ve čtvrtek jsem na ni koukala v knihovně! Že já jsem si ji nevzala :) Dobrý nápad :) Beru ho na vědomí :)

      Vymazat
  8. Aktuálně by podle mě stálo za to přečíst Ztráty a nálezy, novinku, která má být ve stylu Ove. Dále mi ve frontě čeká Zimní příběh, Píseň krve, Zásnuby, Fangirl (no, nechtěli byste jít do anglické knížky?:D)...Mám toho dost, ani už nevím co, převážně novinky, bestsellery.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a to jsem ještě nečetla Oveho, který by mimochodem taky nebyl vůbec špatný. Dostala jsem ho jako e-knihu, takže by mi odpadlo shánění :) Na Zimní příběh jsem též ve čtvrtek koukala v knihovně, ale nakonec jsem si řekla, že tolik knih do kabelky nenarvu a musela jsem ho tam nechat :)
      Píseň krve by byla prima :)
      Fangirl jsem četla, ale to by nevadilo. Jinak čtenářské kluby pro čtení v angličtině jsou, tento jsem založila s úmyslem číst česky, protože já sice třeba se čtením v angličtině problém nemám, ale hodně lidí to tak nějak bojkotuje protože neumí, nebo si nevěří a podobně :) Fangirl tedy co nevidět vyjde česky (nebo už vyšla?), tak pak by to třeba šlo, že kdo by chtěl, zvolil by sice angličtinu, ale i ostatní by měli možnost číst česky :)

      Vymazat
  9. Odpovědi
    1. O Divočině jsem si právě na základě tvého komentáře přečetla poprvé a nevypadá to vůůůůbec špatně :)

      Vymazat
    2. Na Divočinu se taky chystám a napadla mě, ale zase si říkám, jestli je to úplně na diskutování, každopádně na knížku i film se hrozně těším :)

      Vymazat
    3. Vůbec právě nevím, zda by byla vhorná k diskuzi. Zjišťuji, že jelikož jsem navrhované knihy nečetla, je mnohem těžší posoudit jejich vhodnost pro klubové čtení a následné povídaní o nich. Ale myslím, že my si vždycky něco k prodiskutování najdeme :)

      Vymazat
  10. (budu zlá a hnusná ale číst si 34 předchozích komentářů se mi nechce, takže nevím co tu kdo psal :D. Měla jsme to okomentovat hned jak jsme si článku všimla, ne až den později -_-)
    Já jsme pro něco... Dcera sněhu? To mám doma nemohu se k tomu dostat. Nebo cokoliv. Pokud mě kniha zajme, která se vybere, tak se do toho pustím tak jako tak :)) (takže komentář naprosto o ničem :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Hele v pohodě, naprosto tě chápu :D Ale ty zase určitě chápeš, jakou mám radost, kolik se mi jich tady sešlo :D Taky někdy nechávám komentování na chvíli, kdy jsem místo na mobilu u počítače a mezitím se nashromáždí milion komentářů :D
      Dcera sněhu frčela někdy koncem roku a teď už jí mají znovu v Levných knihách (já si ji třeba zatím nekoupila) .
      Komentář je skvělý, díky ti za něj ;) :D

      Vymazat
  11. Agnes je skvelá, citala som ju. A čo tak zmeniť trochu styl a dat si niečo napínavého? Napada ma Driv nez pujdu spat :-) ale napadov mam samozrejme viac, ale neviem či ma zmysel sem dávať daldie návrhy, keď uz ich dosť padlo.
    Ale som za aj pre Rekni vlkum, či Oveho :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. RPO bylo podle mě dost napínavé, tak by o zas takovou změnu stylu nešlo :) Dřív než půjdu spát - to taky slyším poprvé.... :)
      Jasně, že to má smysl, třeba se jich někdo chytne :)
      Prima :) Podpora stávajících návrhů též stojí za to :)

      Vymazat
    2. Dřív než půjdu spát je skvělé, to byl taky boom, když šel film do kin (který je mimochodem hrozný), to by na diskuzi taky skvěle šlo :)

      Vymazat
    3. Přečetla jsem si anotaci a vypadá to víc, než zajímavě :) Určitě ji zařadím na svůj seznam, i kdyby nakonec neskončila jako kniha měsíce :)

      Vymazat
  12. Teda, zatiaľ to hlasovanie vyzera veľmi vyrovnane. Dokedy to necháš otvorené?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky na to koukám, momentálně tedy vede romantika :) Asi jak je hodně možností, tak je to tím vyrovnanější :)
      Každopádně se rozhoduji mezi pátkem a nedělí večer. Přeci jen to chce trochu víc času na sehnání knížky, na druhou stranu se hodně lidí na počítači může poflakovat až o víkendu a knihovny jsou zavřené a lidi se třeba tak snadno nedostanou ani do knihkupectví, tak nevím, jestli není páteční ukončení předčasné. Co myslíte? :) Jak moc složité je pro vás shánění knih takhle "narychlo"?(samozřejmě pokud o tom uvažuji tak, aby každý měl prvního dubna už knížku připravenou doma, což pochopitelně není nutné :)). Doufám, že tenhle komentář není tak strašný blábol, jak mi připadá, ale neumím to vyjádřit srozumitelněji :D

      Vymazat
    2. Asi bych to nechala do neděle, s tím víkendem máš pravdu, někdy se na internet dostane víc lidí až tehdy a stejně by to asi o víkendu už nikdo nesháněl :)

      Vymazat
    3. Prima :) ještě to do té doby zkusím párkrát připomenout :) Ale jsem taky nedočkavá, jak nakonec hlasování dopadne a jaká kniha zvítězí :)

      Vymazat
    4. Zkus to třeba ještě v pátek nebo v průběhu soboty připomenout na facebooku :) Každopádně se taky moc těším, jak to dopadne a chodím se průběžně dívat :)

      Vymazat
    5. Provedla jsem :)
      Taky se těším a hlavně jsem zvědavá! Momentálně je to nerozhodně, tak to snad ještě někdo rozsekne :)

      Vymazat
    6. Můžu se jenom zeptat, ty vidíš, jak kdo hlasuje? :) Teď totiž, jak hrozně najednou naběhl Seznam tajných přání a jiná knížka nedostala ani hlas, si říkám, jestli si někdo nemůže víckrát zahlasovat pro jednu knížku (třeba, že ji moc chce).:)

      Vymazat
    7. Nikde se mi neukazuje, odkud hlasy přicházejí, ale z jednoho počítače není možné hlasovat vícekrát. Můžeš si to klidně vyzkoušet :) Jsem si jistá, že existují cesty, jak to obejít, ale to se prostě nedá nic dělat.
      Nicméně v momentě, kdy vedou jasně dvě knížky mi přijde celkem logické hlasovat jen pro jednu z nich jednoduše proto, že ty další už nemají šanci, případně je možné, že někoho ani nenapadne, že se dá hlasovat pro víc možností naráz (dokonce na to padl i jeden dotaz :))

      Vymazat
    8. V pohodě, jen mě to zajímalo, já se těšila na jakoukoli ze seznamu, jen mě překvapil ten nárůst, proto jsem se chtěla zeptat, jak to vlastně funguje :) Hlasovat dvakrát jsem nezkoušela, ani mě to nenapadlo, proto to nevím. Máš pravdu, že už hlasovat mimo ty dvě by bylo asi zbytečné, spíš to byl zvídavý dotaz, nikoho jsem tím z ničeho neobviňovala :)

      Vymazat
  13. Nechala by som to do nedele, ale určite by som ešte pripomenula. My ľudia máme hrozne krátku pamäť :-) tak napríklad ja som si na RPO spomenula az keď si to pripomínala v polke mesiaca na FB :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se připomínat :) Chápu, že ne každý nosí tyhle věci v hlavě :D Jen já se tím zabývám skoro pořád :D
      Tak jsem ráda, že připomínky fungují :) :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři