2. 2. 2019

Book haul leden 2019

Nový rok a mé staronové já. Vždycky jsem se hrozně pyšnila tím, kolik úsilí do blogu dávám, jak často publikuju, jak širokou variaci článků mám, pořád jsem chtěla něco vymýšlet, nebo minimálně psala aspoň to, co píšou všichni. Různé výzvy, book hauly, pravidelné rubriky, taková ta knižně-blogerská klasika, která čtenáře stále táhne a to mnohonásobně víc, než náročné recenze. V roce 2018 jsem nic z toho moc nezvládla. Vlastně jsem mimo recenzí nezvládala na blog dělat skoro nic od té doby, co jsem v roce 2017 nastoupila na plný úvazek do práce. A to jsem si na vysoké bláhově malovala, jak budu mít na všechno čas v tom dospěláckém životě. To zrovna. Pořád mám ale vizi, že jednou ty book hauly z roku 2018 doženu. Spíš pro sebe, protože rok a půl staré novinky už asi nikoho neohromí. Každopádně. Nový rok bych chtěla začít trochu lépe a pečlivěji a book haul je ten první krůček. Vrátíme se k měsíční pravidelnosti alespoň s těmi přírůstky?
Co mi tedy první měsíc roku 2019 přinesl do knihovničky?

Leden byl na přírůstky poměrně bohatý. Můžu se chlubit hned jedenácti novými knihami. Tři z nich jsou ještě dodatečné dárečky k vánocům, tři recenzáky, tři knížky, co jsem si pořídila kvůli Book clubu a dvě jsem si koupila jen tak, protože jsem šílenec.

Vánoční dodatečné balíčky obsahovaly Hotýlek Aleny Mornštajnové, který jsem se rozhodla užít si v audioverzi od OneHotBook, ale kvůli tomu, že to je knížka, kterou budu ráda doporučovat dál, jsem jí musela mít i papírově. Dále Text (Dimitri Glukhovsky), který napsal trilogii Metro, jejíž první dva díly mě hodně bavily. A v neposlední řadě Abeceda krasopsaní, kdybych se náhodou někdy konečně chtěla obout do krasopsaní. Zatím jsem ve fázi tlustých a tenkých čárek a jednoduchých cvičení, která mi nejdou. Obecně nejsem příliš kreativní a rukodělně zručný člověk, ale tohle se mi tak líbí, že doufám, že se časem dostanu na nějaký kurz, kde se zázračně zlepším. Za všechny dárečky děkuji svým blízkým ♥.

Z recenzních výtisků mě potěšilo nakladatelství Alpress Ochutnávačkou, knížkou z válečného období, soustředící se na dívku, která ochutnává jídlo určené pro samotného Hitlera, dále Baronet, s mou dlouho vysněnou a očekávanou novinkou Jennifer Hillier Sklenice srdíček, která je jako všechny autorčiny knížky perfektně zvrhlá, hnusná, ale skvěle vystavěná a parádně vygradovaná a nakonec Jota s novou knížkou Jessicy Knollové s názvem Oblíbená sestra. Autorky předchozí knížka Nejšťastnější dívka na světě mě hodně bavila, ale Oblíbená sestra má už od začátku v něčem navrch, přeložila ji totiž moje milá Danuška Konvičková. O to víc, se na Oblíbenou sestru těším!

Místa ve tmě a Koho vypijou lišky Lidmily Kábrtové jsem si koupila kvůli lednovému Bookscalling Book clubu, jež byl jako obvykle jen třešničkou na dortu parádního čtenářského zážitku. Tato setkání mi vždy knihu pozvednou na úplně novou úroveň a vzpomínám pak na ně zase o trochu jinak, než na ostatní přečtená díla. Pořídila jsem si i Klub vrahů na únorový Book club, kde se setkáme s Pavlem Renčínem. A když říkám pořídila, tak tím myslím, že mi jej spolu s Místy ve tmě koupila moje nejmilejší Terezka, protože my v Praze nemáme dost knihkupectví evidentně :D (♥ díky moje drahá).

A nakonec moje dva random nákupy. I od Lisy Gardner už jsem dlouho vyhlížela novou knížku, protože je to právě ona, která směle konkuruje Jennifer Hillier v nechutnostech a psaní opravdu mrazivých a nečekaně silných scén. A právě nedávno vydalo nakladatelství Kalibr její novou knihu Najdi ji. Zatím mám za sebou úvod a páni, hodně dlouho jsem nečetla tak šílený začátek detektivky. Poslední zakoupenou knihou je V pasti od Joshe Mallermana. Kniha se v originále jmenuje Birdbox a na na youtube už se neustále vnucují reklamy i na film, který popravdě vypadá opravdu šíleně. V pasti měli v Luxoru ve výprodeji za necelou stovku a to jsem tam prostě nemohla nechat. Ke koupi mě vyprovokovala fotka na instagramu @zrzava_tereza a pak samozřejmě i moje @bookish_teri, se kterou jsme se pro knížku taky vypravily (dobře, v tomhle případě jsem to možná tak trochu iniciovala já).

Některé knížky mám sice rozečtené nebo přečtené, ale odkazy na recenze budou teprve přibývat.
Bilance zní 3 skoro přečtené, jedna prolistovaná, zbytek zatím čeká na svou chvilku.

No a to je pro leden všechno! Dejte vědět, jestli jste některou ze zmiňovaných knížek četli, nebo jste si ji taky třeba zrovna koupili. Jsem otevřená návrhům pro společné čtení, které mi poslední dobou tak úplně nevychází, ale můžeme to zkusit. A třeba i zkusit oživit můj Čtenářský klub? Co říkáte? :)

Mějte se krásně a napište mi, co zrovna čtete a po čem má moje peněženka zaplakat v únoru!
Share:

12 komentářů:

  1. Já bych byla rozhhodně za oživení tvého knižního klubu, kdyby se mi to potkalo s nějakou knížkou, co mi leží na nočním stolku, tak bych se moc ráda přidala :) Dodnes si pamatuju, jak jsme společně četli Ready Player One a jak to bylo skvělé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych byla taky pro, posledních pár knížek sice tak nějak vyšumělo, ale třeba to bylo volbou titulů :) Tak co navrhuješ? :) Aspoň žánrově? :)

      Vymazat
  2. Já jsem v lednu uplatnila slevu na eshop Albatrosu a koupila jsem si druhý a třetí díl ilustrovaného HP a diář na sedm let. :D :)
    Jinak držím palce, ať se ti tvé blogové plány daří. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilustrovaného Harryho jsem zatím sbírat nezačala, asi zázrak nebo co, při mém přístupu - musím mít všechno na světě :D
      Díky, taky si držím palce :)

      Vymazat
  3. Super post, na Ochutnávačku se chystám!

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych s tebou určitě šla do společného čtení Klubu vrahů! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak jo, jdeme do toho :D Přidá se někdo? Jo? :D Nefušujeme tady někomu do řemesla? :D

      Vymazat
  5. Četla jsem Ochutnávačku a ta byla naprosto skvělá! Ráda jsem se dočetla o tom, jak to všechno bylo z druhé strany za války. :-)

    A jinak zrovna čtu Jediná maličkost od Erin Watt, je to skvělá oddechovka. :-) Po Text od D. Glukhovského jsem tohle potřebovala. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ji už dočetla a přesně jak říkáš, z pohledu Němky to bylo zase něco jiného ten válečný motiv :)

      Text je náročný? :D

      Vymazat
  6. Joo, vrátíme se k měsíčnímu shrnutí!! A klidně i ke Čtenářskému klubu, i když já pořád s někým něco čtu mám dojem :D Ale to mě moc bavilo. A přesně jak zmiňuje Zuzka, Ready player one bylo nejlepší!

    Ty sis koupila Hotýlek? To vůbec nevím.. Koukej dělat shrnutí, dozvídám se tady zajímavé věci :p
    Kačí, kdykoliv ti od nás (ať už z Pardubic, nebo z Hradce :D ) cokoliv přivezu, však víš. :) ♥ Praha je takový maloměsto bez knihkupectví. :)
    S knížkou V pasti si to pamatuju trochu jinak. To já si ji koupila kvůli/díky tobě :D :D Jsi mě donutila! Teda vlastně řekla, že si ji jdeš koupit a já odvětila "Tak já taky." :D Miluju tyhle naše nákupy a těším se na další.
    Jinak já se za leden s tvým výběrem dost shoduju :D Navíc mi přibyly dvě Odeonky - Exit West a Než potkala mě.
    A uvidím, co přinese únor, je toho toliik! Skvělý článek, tohle mě moc baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad mi to vydrží, už mám zase pocit, že nestíhám nic na ten blog :D
      Ready player one s vámi ♥

      Koupila mi ho ségra k vánocům :) :)

      ♥♥♥ Právě

      No dobře, tentokrát máš pravdu! :D

      Exit West mám též, to víš :)

      Děkuju, mě taky! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři