16. 7. 2017

Hovor se smrtí - Chris Carter (Robert Hunter #8)

Ulicemi Města Andělů se svobodně plíží přízrak z hororů. Démon, který si své oběti si vybírá na sociálních sítích. Nejprve je pronásleduje a doručuje jim anonymní dopisy seskládané z písmenek vystříhaných z časopisů, sleduje jejich rituály a následně se vkrade k nim domů, nahé je sváže a zahájí videohovor s někým, z jejich blízkých. Volaní dostanou dvě velmi osobní otázky, které by pro ně mely být jednoduché. Pokud na ně odpoví špatně, démonova oběť bude potrestána. Pokud správně odpovědět nedokážou ani na několik pokusů, jejich milovaný to nepřežije a oni jsou nuceni sledovat jejich mučení a následně brutální vraždu v přímém přenosu až do hořkého konce, bezmocní a příliš daleko, aby mohli jakkoli zasáhnout.

Případ se dostane na stůl útvaru ultranásilnch zločinů. Na paškál si ho vezme duo detektivů Hunter a Garcia. Hunter byl odmalička zázračné dítě. Jeho pozorovací schopnosti jsou nadlidské, schopnost dedukce a nekonformní myšlení na hranici geniality. Jeho skóre úspěšně uzavřených případů je omračující. Oproti tomu je jeho parťák Garcia tentokrát spíše do počtu a svému dokonalému parťákovi pouze přizvukuje.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství BBart.
Share:

2 komentáře:

  1. Pááni, ta zápletka je super. Carter se toho nebojí a někdy jsou jeho metody opravdu psycho, ale zase to čtenáře připoutá ke knížce a nepustí. Souhlasím se vším, co jsi napsala, i když mám za sebou pouze první díl. Úplné rozuzlení už úplně nevím, i když vím KDO, ale oba detektivové mi přirostli k srdci a vraždy byli celkem brutální, jednu mám občas úplně před očima :) Rozhodně se chystám na celou sérii, jsou to poměrně jednohubky a jsem zvědavá. Super recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to ještě nevíš všechno! :)
      Je to dost brutální, ale vlastně je to zábava :)
      To se rozhodně chystej, já jsem na tom stejně, tohle myslím stojí za to :)
      Díky! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři