18. 9. 2014

Labyrint: Útěk - filmová adaptace

Pokud jste ještě neslyšeli ani zmínku o Labyrintu, pak nevím, kde jste žili posledních několik týdnů, ale jestli se někdo takový přece jen najde, pak se může stručně seznámit s dějem v mojí recenzi na knihu. Zde získáte i dobrý obrázek o tom, jak se mi kniha (moc a moc) líbila :) Film jsem si tedy nemohla v žádném případě nechat ujít a vyrazila na něj dnes odpoledne. 
Nebudu to protahovat...

Je film jiný, než kniha? Ano. Je i přesto dobrý? No sakra, že jo.
Velkou zásluhu na skvělosti filmu má bezpochyby casting. Thomas je vybraný naprosto bravurně a to neříkám jen proto, že jsem se tak trochu platonicky zamilovala do Dylana O'Briena, protože je to fakt kus, ale mimo své atraktivní tváře a figury, co taky není k zahození se jedná i o zjevně talentovaného mladého herce, o kterém doufám ještě uslyšíme. Dalším velkým plusem obsazení byl malý a milý Chuck, kterého jsem si zamilovala už v knížce a ve filmu tomu nebylo jinak. Tenhle kluk vás okouzlí a dokonale sedí k tomu Chuckovi, jak je popisován v předloze, když se na to podíváte zpětně :)
Alby budí respekt a ani se o to nemusí moc snažit a takhle nějak si představuji správného a autoritativního vůdce. 
Ačkoli jsem si Newta z nějakého dokonce i mně neznámého důvodu představovala jako černocha, stejně mě obsazení ani tentokrát nezklamalo. Thomas Brodie-Sangster už nejednou prokázal, že je herec, se kterým se musí počítat. 
Dalším charismatickým mužským, kterého musím vyzdvihnout a zaujal mě už v knize je Minho. Ten přesně zapadl do mé knižní představy a no...hmmmm.....taky se na něj pěkně kouká :)

A nakonec Gally, který dokonale dostál svému jménu a byl z něj vztekloun jak má být. Pro mě byl absolutně dokonalým Gallym. Úplně z něj čišela nenávist a prostě jsem mu ten jeho postoj věřila.

Ta pravá Mazerunnerovská pochmurná atmosféra na mě doslova dýchala a v tom bludišti bych nechtěla bloudit ani ve dne, natož v noci. Zatajovala jsem dech spolu s hlavními hrdiny a když Thomas udělá z jedné té potvory rmutí sekanou, cítila jsem veliké zadostiučinění. Prostě a jednoduše, wow. Ano, jsou tam nesrovnalosti s knihou. Někdy jsou scény trochu uspěchanější, ale to prostě jinak nejde, když je potřeba třísetstránkovou knihu nacpat do necelých dvou hodin. PODÍVEJTE SE NA TO PROSÍM!!!

Trailer, aby se vám začaly sbíhat sliny

Na filmu jsem byla s nečtenářem, a říkal, že tentokrát film pochopil (narozdíl od Divergence, kde mu spousta věcí nesedělo). Sice všechno tak nějak dostalo smysl až na konci, ale to byl tak trochu účel a v knize tomu bylo dá se říct také tak. Proto tento snímek mohu doporučit jak čtenářům, kteří nedají dopustit na knižní předlohu, tak nováčkům ve světě Jamese Dashnera. Film mě jen utvrdil v tom, že v žádném případě nevydržím čekat, než vyjdou další díly česky a co nevidět si přečtu The scorch trials
Share:

8 komentářů:

  1. Jen jsi mě na film více navnadila! :-D Strašně se na něj těším :3 Ale bohužel půjdu až asi v pondělí nebo v úterý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oujéé! Bod pro mě :D To jsem totiž právě přesně chtěla :) To už vydržíš!! Aspoň si ho dokonale vychutnáš! :)

      Vymazat
  2. Nádherně napsané, ješte, že jdu už dnes! Koukala jsem, že to dávají i v imaxu, to může být taky dobrý zážitek. Ale jdu do obyč kina :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla taky na klasickém 2Dčku a neřekla bych, že by nějaké další dimenze mohly umocnit můj zážitek :) Užij si to a budu se těšit na tvůj report :)

      Vymazat
  3. Knížku mám doma ! :) Je naprosto nádherná,´z venčí, tak doufám, že taková bude i uvnitř...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je nádherná, hlavně její obálka pod filmovým přebalem :) A její obsah...dokonalost sama!!! :) Vážně jedna z nejlepších dystopií :) :) Nemůžu se toho světa nabažit :)

      Vymazat
  4. Já se knize zatím vyhýbám, protože čekám až trochu opadne všeobecné nadšení a vše se usadí. A taky možná na to, až budou venku všechny díly, protože mě nebaví čekat :D S filmem váhám - láká mě o trochu víc, než kniha, ale do kina na něj asi přesto nepůjdu. (A ze všeho nejvíc mě pobavil Gally - pokud se nemýlím hrál v Letopisech Narnie otravného bratrance - takže mu evidentně ty otravné role pasují :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To dokážu rozumově pochopit, ale jsem od přírody hrozně netrpělivá, tak bych čekání nevydržela :D Ale čekání na všechny díly vůbec není od věci, protože samozřejmě cliffhangery jsou k zbláznění :D Letopisy jsem viděla někdy už hrozně dávno a vůbec si ho nevybavuji, ale asi ho tam našli a přišel jim geniální :D Fakt se na to hodí :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři