17. 3. 2018

Konec léta - Anders de la Motte

Jednoho srpnového dne před dvaceti lety zmizel beze stopy pětiletý chlapec. Bylo zorganizováno ohromné pátrání, ale nikdo nenašel nic víc, než maličkatou modrou botu uprostřed kukuřičného pole. Tím se boří poměrně optimistický předpoklad, že chlapec zabloudil a policie chtě nechtě musí pracovat s hypotézou únosu. Podezřelý je nasnadě. Známá firma, arogantní Tommy Rooth s trestním rejstříkem, za který by se nemusel stydět ani profesionální zločinec, je trnem v oku policii i mnoha obyvatelům městečka. Hlavní vyšetřovatel Månsson má však o jeho zapojení v Billyho zmizení pochybnosti, což Tommymu hraje do karet. Dnes, dvacet let poté, se Billyho sestra Veronika vrací do práce a staví se znovu na vlastní nohy po další z řady svých náročných životních přešlapů a kolotoče smůly. Na její skupinovou terapii dorazí neznámý muž, který začne vykládat o svém nejlepším kamarádovi z dětství, který kdysi beze stopy zmizel.

Veronika je konfrontována minulostí a zasáhne ji to tvrději, než by čekala. Na své dětství se v posledních dekádách snažila zapomenout, ale někteří kostlivci ze skříně zkrátka nezmizí.
Terapeutka Veronica si změnila jméno a odstěhovala se šest set kilometrů od rodného městečka a s vlastními démony minulosti a nekonečným zármutkem se vypořádává svou vlastní terapií. Smutek a zoufalství ostatních má pro ni blahodárné účinky a čerpá z nich sílu a klid. Alespoň do chvíle, kdy se objeví záhadný a pohledný Isac, který začne vyprávět podivně povědomé příběhy o svém dětství. Ve Veronice vzbuzuje zvědavost, a i když ví, že to není dobrý nápad, snaží se zjistit o Isacovi něco víc. Mohl by být tento mladý muž klíčem k získání rozřešení pro její rodinu, nebo je jeho pronásledování cestou do pekel?

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Knižní klub.
Share:

2 komentáře:

  1. Já už se na autora chystám tak dlouho! Trilogie Game mi přijde poměrně známá, proto mě překvapilo, že jsem ji loni na Světě knihy sehnala dohromady za nějakých 250 korun. Mamka ji teď zhltla jako malinu, proto jsem si tuhle knížku objednala a zase teď mám pocit, že ji musím začít číst co nejdřív. Zblázním se z toho. Parádní recenze, těším se, až se do toho pustím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsi trilogii mohla ještě nečíst! Mimochodem první díl je k dispozici taky jako audiokniha, dost ji zvažuju :) A Konec léta je super :)
      Díky! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři