27. 8. 2014

CHERUB II - People's republic - Robert Muchamore

Re-reading dopadl svěle, podle očekávání :) 
Robert Muchamore se s námi ani na počátku druhé série nemazlí a okamžitě nás uvádí doprostřed dění. 
Novým hrdinou druhé série se stává Ryan Sharma. Brzy má vyrazit na svou první velkolepou misi, která by měla pomoci odhalit mafiánské úmysly klanu, kterému šéfuje Leonid Aramov. Tajné služby mají podezření na propojení Kyrgyzského ústředí klanu na Gillian Kitsell, žijící v Kalifornii se svým synem Ethanem. Její pravé jméno zní Galenka Aramov. Ryan s agentem Tedem Braskerem a s Amy Collins, bývalou agentkou CHERUB  se přesunou do Kalifornie, kde má Ryna za úkol spřátelit se s Ethanem a zjistit něco více o jeho matce. Jenže situace je složitější, než by se mohlo stát. Ethan je zakřiknutý šprt, který se přátelí pouze s Yannisem, který k němu prakticky nikoho jiného nepustí. Ryan proto musí vymyslet plán, jak by se mohl Ethanovi zalíbit. Ale jak je známo, plány se mohou během mise ošklivě zvrtnout.

Ryan není jediný, jehož příběh sledujeme. Další důležitou osobou je Fu Ning, čínská slečna, která nikdy nebyla moc dobrá v uznávání autorit a podřízení se tvrdému režimu čínských školáků. Jednoho dne se však její život obrátí naruby zatčením jejího adoptivního otce a jejím  útěkem s Ingrid, adoptivní matkou. Jejich úprk však zhatí nepříjemné setkání s klanem Aramovových. Ning musí na své cestě ke svobodě podstoupit mnoho překážek a její dětství už nikdy nebude takové, jaké bývalo.

Robert Muchamore bude asi navždy mým srdcovým autorem. Jeho vyprávění a specifický jazyk používaný zejména mladými agenty, je prostě k popukání a já se nikdy nepřestanu bavit nad CHERUBáckými knížkami, ačkoli jsou hrdinové mnohdy o spoustu let mladší než já. 
Nebudu Ryana srovnávat s Jamesem. Řekněme jen, že oba mají jistě něco do sebe, jakožto hlavní protagonisté jsou dostatečně zajímaví a prostě vás baví. Ning je taky hrozně skvělá a statečná holka, mistryně v dětském boxu, která se hned tak něčeho nezalekne. Za svou 12-letou existenci toho stihla zažít více než mnoho lidí za celý život a přesto si uchovala zdravý rozum, lidskost a i jakousi nevinnost.
Jsem ráda, že jsme se setkali i se známými tvářemi v podobě Amy Collins, sexy agentkou, která Jamese naučila plavat a byla jeho platonickou láskou po spoustu let.
V dalších dílech se snad dozvíme více i Ethanově životě a jak to s ním půjde dál. 
Super je, že v tomto díle někteří z našich hrdinů navštíví i naši matičku zemi, Českou republiku :) Mám hrozně ráda, když se o ČR zmíní v zahraničních knihách, seriálech a tak podobně :)

První díl druhé série celkově hodnotím velice kladně. Možná přehnaně, ale já k téhle sérii mám prostě takový vztah a nic mě nepřesvědčí své názory přehodnotit.

Kniha je našlapaná akcí, vtipem i napětím a pokud máte rádi snadno oblíbitelné hrdiny, neuvěřitelné příběhy odehrávající se v našem světě jak ho známe a ne v nějaké budoucnosti, která ani nemusí nastat, rozhodně neuděláte chybu, když sáhnete po jakékoli knize Roberta Muchamora. 
5 hvězdiček a okamžitě otevírám druhý díl, Guardian angel

Share:

7 komentářů:

  1. Četla jsi v aj jo to jsi teda dobrá :) Kolik to má stránek?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 407 :) Já už moc nedělám rozdíl mezi čtením v aj a češtině :) (nemá to znít děsně nafoukaně, čtení v čj je svým způsobem pořád pohodlnější :D) . Spousta knížek totiž v češtině asi ani nevyjde a jestli jo, tak to potrvá fakt dlouho a já nejsem nejtrpělivější člověk na světě :D Ale tahle série je pro mladší čtenáře, takže tam angličtina není vůbec složitá a čte se to vážně dobře :)

      Vymazat
    2. Taky smekám před čtením v angličtině. :)

      Vymazat
    3. Na tom nic není :) vážně :) Stačí to zkusit a je to :) mě jazyky vždycky celkem bavily (teda francouzštinu už jsem bohužel stihla pozapomenout). Jedna z nejužitečnějších věcí, co se na gymplu člověk naučil :)

      Vymazat
  2. Olééééé, jak jen já tuto sérii zbožňuju, jak jen miluju toho autora.. bláblá .. jednoduše ti chci říct, že jsi super parťák na čtení a že tuhle knížku mám stejně ráda jako ty.. bláblá..
    prostě super review, jako vždy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdo neumí vyjádřit náklonnost lépe než ty! :D
      Díky, díky parťáku ;) Jedeme dál :) Jak řekla jedna skvělá slečna "Nevyměknem. Amen." ;) :)

      Vymazat
    2. Haha. (To mi říkáš, že jsem skvělá?) - To už ale vím! :D

      Anoooo, jedeme dál! Oleolo! :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři